Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@mado píše: Více
Prosím o potvrzení, že se zakladatelkou nemám absolutně nic společného. Děkuji ![]()
A jinak, nikomu nepřitakávám, jen jsem napsala, že já mám obdobnou zkušenost a že zakladatelky dotaz není tak nesmyslný, jak ho zde mnozí zesměšňují.
@mado píše: Více
A proc by ne? Když tady budete takhle trpět stihomamem a za kazdou diskuzí uvidíte trolla nebo Hedus tak sem nikdo normální o radu psát nebude. V době kdy se kazdy extrémně pozoruje mi nepřijde nijak zvláštní že se tu sejdou dva lidi kteří to taky zkoumají. Stačí si o tom přečíst… zajímavé by bylo kdo si po přečtení teto diskuze prohmataval bricho ![]()
@Alinois píše: Více
No konkrétně já to nechám až na to léto. To vždycky tak 2-3 kila ještě shodím. ![]()
Teď bych nenahmátla určitě nic.
Ale máš pravdu, inspirace to je. ![]()
Odpověď na otázku: Ano, střevo opravdu nahmatat lze, naopak nerozumím, jak někdo může tak zarytě tvrdit, že ne. Mam normální váhu (57 kg/166 cm), mám pánevní onemocnění, a než lékaři dospěli k diagnóze, nedala jsem břichu pokoj. Bez potíží nahmatam cékum, vzestupný tračník, sestupný tračník, aortu. Potvrzeno lékaři při vyšetřeních, fyzioterapeut jakbysmet, vždyť ti nahmatají i spoustu dalších orgánů, jen laikům to prostě splývá. A argument s peritoneem je úplně mimo ![]()
@Anonymní píše: Více
To nebyl argument.
Psala jsem jen, že orgány nejsou čistě pod kůží, že jsou něčím chráněny atp.
Já mám 45 kg a 161 cm a střeva si opravdu nehmatám a ani by mě to nikdy nenapadlo.
Když už takhle někdy ráno ležím v posteli, tak mám úplně jinou potřebu…
@mado Tak a dost. Já se sama od sebe neodhlašuju. Tahle stranka se mi odhlasuje sama a vždy když odejdu a pak se zase vrátím tak se musím přihlásit. Už fakt stačilo. Nepisu si tady prece sama se sebou. Už to sakra přestantě resit
@Černá Madonna přestantě mě pořád shazovat, že si tady píšu sama a nebo že jsem nějaký troll. Je to fakt hrozné, kam se tahle společnost hrabe
@pani.vyzvidalkova píše: Více
Nejsem si vůbec vědoma toho, že bych tady někoho obvinila z nějakého trollingu. Píšu jen ohledně k tématu. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Tak to si trošku protiřečiš tou větou, že si střeva nenahmatas a zároveň posléze píšeš, že Tě to nikdy ani nenapadlo
Pobřišnice je nespočetněkrat tenčí než např. slepé střevo, které dosahuje šířky až téměř 8 cm. To, co je nad orgány (kůže, tuk, svaly, pobřišnice apod. apod., nebudu to psát či vyjmenovávat nějak přesně) je docela pružné, měkké, či jak to popsat, že není problém, aby to při pohmatu kopírovalo některé orgány. K čemu by pak jinak sloužilo lekarske vyšetření břicha pohmatem
Vždyť by bylo k ničemu, kdyby nic nenahmatali, protože tam máš pobřišnici ![]()
A asi buď ráda, že Tě situace nikdy nedohnala k tomu, aby sis studovala anatomii sama na sobě, nebo strávila x hodin po vyšetřeních břicha, kde by ses pak také něco dozvěděla. A třeba i slyšela, že lékař zrovna nahmatal tvoje střevo ![]()
@Anonymní píše: Více
Zapomněla jsi ještě vyšetření dutiny břišní poklepem nebo i poslechem.
Mimochodem moc dobře vím, co to je peritoneum i jakou má funkci.
Chápu, že máš bohužel asi nějaké větší zdravotní problémy, ale mně to nemusíš vysvětlovat. Jsem zdravotní sestra.
Ale, i přesto si myslím, že je někdy opravdu lépe, se zase až tak moc sama neprohlížet a nezkoumat, protože, jak se říká, všeho moc škodí. ![]()
Jinak ti přeji ať jsi zdravá a šťastná. ![]()
Příspěvek upraven 11.05.24 v 00:33
@Černá Madonna píše: Více
Děkuji. Nic tak hrozného mi není
Na to jsem samozřejmě nezapomněla (poklep, poslech), ale ten pro mě v této diskuzi nema spojitost s dotazem tazatelky.
Já s Tebou souhlasím, všeho moc škodí (ale ani není dobré být úplny ignorant). Jenže, představ si, že mě po skoro dvou letech vyšetřování lékaři už posílali k psychiatrovi, tvrdili, že mi nic není, bylo to dost zničující a ponižující, že jsem si k diagnózám s pomocí téměř vynucených vyšetření došla sama, o daná vyšetření jsem skoro musela škemrat a ejhle, vyšla z toho endometrioza a syndrom pánevní kongesce, takový jsem byla simulant. Takže někdy se bohužel muze stat a je mi to moc líto, že se pacient do takového psychického stavu, jako je asi i zakladatelka, člověk dostane za „spolupráce“ lékařů…
Dobrý den,
diskuzi zamykám pro důvodné podezření, že je zakladatelka sejná osoba jako uživatelka @Annnnnnnn, jterá byla pro věk smazána. Anonym s ní ale opravdu nemá nic společného.
Krásný den
Diana ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat