Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zdravím, možná to bude znít jako blbost, ale rád bych se na něco zeptal. Jsem po rozchodu asi 4 měsíce a stala se taková věc, která mě docela zajímá. Chtěl bych znát váš názor, tak mě prosím neukamenujte.
Náhodně jsem potkal svou ex-přítelkyni. Byla s nějakým klukem, ale to jsem nijak neřešil, protože už spolu nejsme. Bylo to naše první setkání od rozchodu. Místo toho, aby prostě šla dál, zůstala stát, zatímco ten kluk odešel. Když jsem se k ní přibližoval, měl jsem pocit, jako by mě „skenovala“. Možná to byl jen můj pocit, ale oční kontakt mezi námi probíhal celou dobu. Když jsem byl blíž, ušklíbla se a řekla jen „čau“, takovým tónem, jako by ji to nezajímalo. Ale přišlo mi jako že by ji to nějak zasáhlo a spíš mi přišlo že se snažila mít masku a ale z jejího pohledu šel spíš vidět smutek. Já jsem nereagoval, jen jsem zvedl ruku na pozdrav a šel dál. Potom si propletla prsty a šla nakupovat.
Do teď přemýšlím, co se vlastně stalo a proč mě neignorovala. Myslím, že už po měsíci od rozchodu smazala naše fotky a odebrala mě z přátel. To jsem bral jako konec a sám jsem ji zablokoval, aby se mi lépe vyrovnávalo. Moje srdce zůstalo při setkání klidné, což mě překvapilo. Dříve odmítla nabídku na přátelství a další pokus o kontakt z mé strany určitě nebude. Rozchod přišel už podruhé, po pěti letech, a uvědomil jsem si, že se mi už ani nelíbí.
Sdílím teď na internetu příspěvky o tom, že jsem začal podnikat, a myslím, že její rodina jí to všechno vypráví. Když jsem byl s ní, zbývalo mi z výplaty jen pár tisíc, ale teď, když bydlím sám, mi zůstává mnohem víc peněz. Dokonce jsem si začal kupovat kvalitnější oblečení, třeba od Calvin Klein, a i když mi to přijde trochu povrchní, dělá mi radost ji potkávat v oblečení, co jsem jí kdysi koupil, nebo co si teď kupuje v sekáči.
Není to o tom, co kdo nosí, nechci se nikoho dotknout, ale tak to prostě je. Potkal jsem ji pak ještě třikrát za sebou a pokaždé, když mě viděla, její úsměv rychle zmizel.
Zajímalo by mě, co si o tom myslíte, a rád bych znal váš názor. Doufám, že jsem se nikoho nedotkl a snad si to někdo špatně nevylozi.. je to fakt nejspíš blbost…
Mohla to být provokace?
Pardon jsem tu poprvé tak se to nejspíš dalo do jiné diskuze
Pochybuju, že tě obdivovala jakože pan podnikatel má Calvin Klein. Prostě každý na rozchod a následné setkání s ex reaguje jinak. Přijde mi teda lepší se s ex pozdravit a udržet oční kontakt, než dělat jak mi je dotyčný u zadku a přehlížet ho. To je takový trapný. Ten vztah sice skončil, ale tak snad jste dospělý lidi.
Její úšklebek mohl znamenat ledacos. Já svého ex dávno neřeším, ale když ho někde potkám, tak to pro mě není jako potkat cizího člověka. A taky si třeba nervózně polknu nebo těkám pohledem.
Spíš mi připadá, že ses s tím ještě nevyrovnal ty. Chceš jí dávat najevo, o co přišla. Nevím, proč by to měla být z její strany nějaká provokace.
Takhle jsem reagovala na ex, když jsem ještě nebyla zahojená. Neznamenalo to, že bych se chtěla vrátit nebo ho měla ještě ráda, spíš mě naštvalo, že jsem ho potkala, protože byl ten poslední člověk, kterého jsem chtěla vidět ![]()
A pokud je její rodina jen trochu normální, tak jí o tobě neříkají vůbec nic. Jediná přípustná zmínka je, že ex vypadá fakt hrozně ![]()
A jak jako víš, že ji rodina vypráví, že podnikáš??
A že nosíš značkové hadry tak co, jsi lepší než ona? Ty nejsi rozchodem vůbec smířený a myslíš si, že si z tebe sedne na zadek, což nesedne.
Proč provokace?
Jsi pořád ten stejnej se kterym se rozešla jen máš jiný oblečení.
Uzavřené to nemáš hlavně ty. Jinak by jsi vůbec nepsal tenhle příspěvek. To, že ti odpověděla „čau“, nic neznamená. Je to prostě slušnost, pořád jsi člověk, se kterým strávila dlouhou dobu. Nebo tě měla raději idiotsky ignorovat? 🙃 A proč si myslíš, že její rodina o tobě mluví? Jestli jsou aspoň trochu normální a taktní, tak o tobě nemluví naopak vůbec. Opravdu nejsi stredobod jejich dění. A to, že řešíš hadry, o tobě dost vypovídá. Calvin Klein z tebe lepšího člověka nedělá.
@Nwm1997 Působí to, jako by prostě nebyla ráda ze setkání. Což mi přijde poměrně přirozené.
Jinak to působí, že ji dost řešíš, že ještě nemáš rozchod úplně zpracovaný nebo s ním nejsi vyrovnaný.
A ano, věci s oblečením jsou povrchní.
Proč tě neignorovala? Třeba proto, že by to bylo dětinské, hloupé a neslušné? To, že holka po rozchodu nechce být tvoje kamarádka, neznamená, že ti na ulici neřekne ani „čau“, ale, že je prostě bolestivé vídat tě. Byli jste spolu pět let, takže je celkem pochopitelné, že po čtyřech měsících to není po emocionální stránce úplně za ní a má smutný nebo naštvaný pohled.
Nepíšeš, proč jste se rozešli, nebo kdo s kým. To by situaci mohlo taky trochu osvětlit. ![]()