Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak u tebe časem dost pravděpodobně bude stridavka, vzhledem k.tomu, že se otec o dítě velmi zajímá. Nebylo by lepší se domluvit, než mu pořád dělat naschvály?
A nebylo by lepsi zapracovat na tom, abyste fungovali jako rodina, nez si sem chodit pro rady, jak cerstveho otce vyzdimat? Proc ses od nej nechala zbouchnout, kdyz ho po par mesicich kopes do zadele? ![]()
@Anonymní píše: Více
Z platu 35tis čistého je podle mě toto docela dost vysoká částka… tuším tak na dítě cca 3500 a na tebe tak 1500-2000… můj muž platí z platu čistého 50tis na dvě školní děti 11tis… Miminko tě nebude stát 5tis měsíčně…
Spočítej si kolik stojí UM (pokud nekoji), pleny a stačí projít kolem lékárny když bude mít miminko třeba blbou vyrážku a hned tam necháš litr ani nevíš za co. Plus spotřebuje vodu, teplo, elektřinu atd. 5 tis to klidně může být.
@JancaS84 píše: Více
Myslíš deset, ne?
on se nemá finančně starat pouze otec, ale napůl.
Z 35 čistého je 8 dost. Myslím že budeš ráda za 5. Máš mimino, časem bych zadala zvýšení, podle toho jestli se bude podílet i na dalších nákladech, školka, kroužky atd a jak často si bude dítě brát.
@Nowuka2 píše: Více
No, ale ta matka je teď znevýhodněna protože nemůže kvůli péči o dítě pracovat. Ještě musí platit nájem, sobě jídlo atd.
pokud dítko nemá zdravotní problémy, tak se budeš pohybovat okolo 10% z jeho příjmu, tedy 3.500 a na tebe to bude míň, viděla bych to tak na cca 2tis. Pokud se bude chtít otec starat a stýkat se s dítkem, může být situace ještě trochu jiná…
@Keyllah píše: Více
Otec se starat chce, je to ten z vedlejší diskuze, co dítě chce vídat každý den a matka vymýšlí, jak.to co nejvíc omezit ![]()
To je podle mě hodně. Vypočítává se to z platu a z 35k budeš asi ráda za 5-6 tisíc komplet. Soud taky vezme v potaz, jak se otec chce starat. Ten tvůj moc chce, takže pokud si vezme právníka a vymyslí, jak se na péči o dítě intenzivně podílet, tak může být výživné i menší. Nedělej naschvály a umožni mu se starat!
@JancaS84 píše: Více
tak i kdyby UM… krabice 250-300 takže cca 1200-1500 za měsíc. Plíny cca 1000kč, dcera měla škradé opruzení nikdy mě to nestálo litr.. ale i kdyby tak to je jednorázově..takže lékarna, krémy, léky.. tak cca počítám 200-300 měsíčně. Oblečení já brala na vinted do roku mě to stálo tak počítáam 5000 celá výbava, ale to fakt netuším… Noo jasné nepočítám výbavičku jako kočárek, postýlka atd.. ale jen běžnou potřebu dítět do roka… pak to trošku vztoupne botičkama, a větší potřeby oblečení a už začnou příkrmy… ale kolik toho malé dítě projí v roce.. cca 2000-3000 měsíčně??? Noo tak voda, elektřina… kolik spotřebuje miminko do roka? Za 1000Kč měsíčně… takže mimini no roka podle mě vyjde na cca 4000. Jasné od školky už to je zase jinde… už se platí školka, více botu, oblečení, kroužky… a o škole ani nemluvím… No každopádně alimenty 5tis na miminko z platu 35tis čistého.. nevěřím.
A jinak - ano, dítě poroste a náklady se zvednou, ale na tohle soud přihlédne až na to dojde, nikoli teď. Budete se na tom soudu muset tahat opakovaně, takže lepší je zkusit se domluvit v zájmu toho dítěte. Jenže vy jste jeden za osmnáct a druhej za dvou bez dvacet a dítě-další chudák, jehož rodiče si přes ego nevidí na pupek ![]()
Ahoj holky,
kolik je na místě si říct alimenty u 6ti týdenního miminka v dnešní době?
Výdaje takové teď nejsou, ale časem budou, jak poporoste a bude potřebovat víc a víc věcí. Na víc soudně lze zažádat jednou za 2 roky na určení alíků. A ještě mám nárok na alimenty na matku, kolik myslíte?
Je hodně u soudu chtít 5000 na dítě a 3000 na sebe? Příjem otce přes 35 tisíc čistého.
Když by se vás u soudu ptali na co všechno je potřebujete, tak co všechno by jste tam vyjmenovali? Jak říkám, miminko teprve poroste a bude potřebovat víc a víc věcí.
Příjem otce zpětně se zjišťuje z jak dlouhého zpětného období?
Kolik pobíráte vy na děti?