Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zakladatelka kojí, v těhotenství byli spolu, takže výbavičku kupovali společně a dítě žádné speciální požadavky (zdravotní) nemá.
@unuděná píše: Více
tímpádem za mě 5000 dokupy alimenty a na matku… náklady porostou, časem přezkoumat… cca od školky bych chtěla částku navýšit… ale tak na cca 4tis. pak od školy třeba na těch 5tis… z otcova příjmu to podle mě o moc více nebude.
@JancaS84 píše: Více
Tak to, že to takhle my ženský většinou máme, je čistě naše rozhodnutí. Může nechat děcko chlapovi, platit mu alimenty a jít do práce, když to otočím.
Naštěstí už je střídavka na vzestupu, ač ne u takových mimin.
@unuděná píše: Více
Proč myslíš, že on je bez dvou za dvacet? Mně přijde na rozdíl od zakladatelky normální. A to, že má zájem o dítě, ale ne o zakladatelku zcela chápu.
@JancaS84 píše: Více
Ted je znevyhodnena, ale brzo nastesti nebude, kdyz prevezme vyraznou cast pece tatinek, a bude si zase moct poradne vydelat ![]()
Pokud o to otec stoji, pry ano, rikal nekdo, bylo by fajn se vystridat na rodicaku, a paní podle svych vydelecnych moznosti a schopnosti bude posilat +- stejnou castku tátovi.
@Fee-bee píše: Více
Hele, to fakt nevíš, jak jsem psala v té vedlejší diskuzi, neznáme okolnosti. Klidně mohl být líný natáhnout gumu, s počůraným testem jí pak opustil (to psala on), zase se vrátil a teď to nějak pytlíkuje nikoli ze zájmu o dítě, ale aby nemusel platit alimenty. Prostě máme jen jednu stranu té pohádky.
@ondrej190 píše: Více
Problém je, že ona ho chce z jejich života co nejvíc vymazat ![]()
@Anonymní píše: Více
No hlavně v době školky/školy, jestli otec nepoleví, tak bude střídavka. Takže se s nějakým navýšením alimentů bude moct rozloučit.
Já mám 9. Letého syna s ex spolu nejsme už 6 let a platí mi 3000 s tím že se o něj absolutně nestará nemá o něj žádný zájem nic prostě pošle aliky a tím to pro něj hasne vůbec ho syn nezajímá, já to neřeším chodím do práce a něj kašlu abych se sním hádala u sousedů kvůli penězům snažím se mu dát víc ![]()
@Anonymní píše: Více
No a s otcem si o tom uz mluvila? Jak uz jsem ti psala vedle, mas narok i na alimenty na sebe, ale to nebyva nijak zavratna castka. Spocitej si to na kalkulacce. Ted zatim kojis, ale kdybys musela kupovat UM, tak to bude drazsi no. Otec koupi treba pleny atd?
@Lusy 0620 píše: Více
Hadat se s nim nemusis, ale teda byt tebou, tak alimenty zvednout necham. Kdyby si syna bral a staral se o nej, tak treba ok. Ale takhle?
Tolik kolik chceš od něho musíš do miminka dát i ty… Takže to znamená že pokud po něm chceš 5000 tak 5000 máš dávat i ty… A miminko nestojí 10 tis. Když to vezmu u sebe plenky, Sunar atd tak jsem se sotva vešla do 4 tis
@Newlife píše: Více
No akorát že do 2 let věku dítěte se platí výživné i na ženu, čili nezaopatřenou matku a tam se jaksi předpokládá, že žena svůj podíl na péči má nižší - především proto, že je na RD a nemůže si vydělávat.
@Lusy 0620 píše: Více
a tušíš otcův příjem? Já bych to nechala zvednout.. 3tis je fakt směšné. I kdybys to třeba měla synovi spořit na školy, nebo do startu…