Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@KKK85 já vím že je to málo, netuším kolik bere nejsme vůbec v kontaktu už asi rok, ale vím že alimenty mi posílá jeho insolvence, já pracuji našla jsem si dobře placenou práci takže od příštího měsíce chci synkovi ty alimenty dávat na jeho účet a spořit mu
Na dítě 3 500, na to jsou tabulky. Ale na sebe musíš brát v potaz kdo jak bydlíte, o kolik ti reálně klesne příjem tím, že nemůžeš kvůli dítěti do práce… tam bych si klidně řekla teď o 5 tis a až skončí mateřská a začne rodičák tak o 10. Ale je to opravdu strašně individuální a HROZNĚ nefér k matkám, pokud se otec nechce starat. Ten tvůj chce, tak ho koukej zapojit misto vymýšlení krav! n
![]()
@Lusy 0620 píše: Více
hmm tak po dobu insolvence bych to asi nechala takto, at to doplatí.. alimenty mají přednost před insolvenci… ale po ukončení insolvenci bych žádala o zvýšení rozhodně!! 3tis je fakt hodně málo.
@Anonymní píše: Více
Minimálně má 35, může mít i přes 40, nevím kolik přesně má.
Mléko 2-3 stovky ne, poslední dny už musím i dokrmovat, dokrmuju Kendamilem (ten toleruje)a to stojí 420 -
na akci. Myslím si, že na umělý postupně přejdeme, protože prsa už se mi tolik nenalívají.
Plíny 1000 Kč taky ne. Ty co používám, tak na měsíc mi to vychází na minimálně 2 tisíce, když jeden balík stojí 350 korun na akci. A spotřebu má velkou. Oblečení je taky třeba, když prcek roste a roste. Lékárna, kosmetika, o tom ani nemluvím. Na víc bude třeba i teď fusak a ještě další věci které z výbavy nemám. A to jsou vyšší položky.
Prsa se přestávají nalévat všem ke konci šestinedělí, to není žádný ukazatel toho, zda máš dost mléka nebo ne. Něco si o tom zjisti, ať zbytečně neukončuješ kojení a neplatíš tisíce za UM. Když ses rozkojila, můžeš kojit plně dál.
Pleny za 2k měsíčně je nadstandard, který si jako singl máma nemůžeš dovolit. Tak prostě přejdi na nějaké levnější, dítě to přežije. Oblečení seženeš za pár kaček z druhé ruky, většinou se ženy zbavují krásných věcí, protože dítě v tomto věku to nestihne jakkoli zničit, ušpinit. Když na to nemáš, tak holt nemůžeš kupovat fusak s beránkem za 3k ![]()
ono není až tak podstatné, jestli vybereš to nejdražší UM a pleny, jako spíš to, kolik on vydělává. Ikdyby jsi výdaje spočítala na 10-20tis., tak to ti soud prostě nepřiklepne. Podle jeho příjmu jsi na 3.500?-Kč na dítě, u tebe tak 3tis. ![]()
Hele ale on nemusí platit co ty si vymyslíš. Vždytˇoblečení atd můžeš levně nakoupit i z rduhé ruky. Pleny taky nemusíš kupovat ty drahé.
Ježiš nedokrmuj, když kojíš. Jak se nalévají prsa opravdu není ukazatel, jestli mleko máš nebo nemáš. Jediné na čem je to vidět je jak miminko prospívá a jak má počurané pleny.
Co se týče plen, tak nemusí mít mimino ty top. Můžeš mít latkové, ty vyjdou na pakatel.
Oblečení taky záleží kde kupuješ.
@unuděná píše: Více
Ja to pochopil. Z takových sobeckych zen je mi na zvracení, ale je to bohuzel dosud caste, a spousta zen se s tim vubec netaji.
Ted, ve velmi malem veku, je nejlepsi cas zacit praktikovat vyrovnanou peci (ve vsech ohledech), a co nejrazantneji dite ubranit sobeckym snaham matky.
Aby pak nevykrikovaly, ze na otce neni dite zvykle, a pritom tomu samy pomohly. ![]()
@arinecka píše: Více
Obecne, pokud se chce otec starat, jako tady, a neni mu braneno, nemiva problem zainvestovat do ditete hodne penez, pokud je ma. A i se financne matce na MD ulevi.
Samozrejme otec s prijmem 35 cisteho a naklady na bydleni treba 20 tisic, ktery se take stara o dite a tedy je take znevyhodneny ve vydelku, nemuze platit prilis mnoho, lec to odvede tou svou péči.
A takovy otec take potrebuje doma potreby pro dite, byt pro dva atd. ![]()
no když se jedná o střídavku, tak zakladatelka kojí,
a když se jedná o alimenty, tak zase nekojí
no vidíš, přejdeš na umělý mléko, a tatínek může dostat střídavou péči ![]()
jenom nevím, jak to bude tomu soudci při jednom stání vysvětlovat ![]()
@stinga píše: Více
Jak radivaji advokatky a pani Zubate z Ospod, kojte co nejdele a opakujte pritom neco o prospesnosti kojeni.