Náhody nebo duchovno?

Anonymní
28.10.15 11:03

Náhody nebo duchovno?

Dobrý den,
prosím o zachování anonymity - mám tu pár kamarádek a nerada bych, aby věděly, co se doma děje.
Posledních 14 dní se u nás doma dějí zvláštní věci a já už začínám být paranoidní, zda to není víc než jen náhody, proto bych chtěla slyšet i jiný názor od nezúčastněných osob. Zatím se staly 4 pro mě nevysvětlitelné „záhady“ během posledních 14 dnů:

1. Když jsem se před pár dny vracela domů ze cvičení po 21.00, tak manžel uspával dceru a já šla z předsíně do kuchyně. Normálně jsem rozsvítila a nic…světlo se nerozsvítilo. První co mě napadlo bylo, že praskla žárovka a vyhodila pojistky, což se občas stane. Zkusila jsem ještě rozsvítit druhým vypínačem v kuchyni a opět nic. Divné bylo, že v jídelně a předsíni světlo normálně fungovalo, lednice i mikrovlnka fungovala též…většinou při vypadlých pojistách nešlo ani jedno z výše uvedených. Šla jsem tedy zkusit nahodit pojistky…jenže ani jedna pojistka vypadlá nebyla…vše bylo jak má být. Když jsem se po kontrole pojistek vrátila do kuchyně, tak světlo již fungovalo přes oba vypínače :nevim:
  1. Dcera si ráda hraje s ovladačem od DVD přehrávače a vylomila ten zadní kryt na baterky, tudíž ovladač je bez krytu s 2 obnaženými baterkami. Před pár dny jsem uklízela a chtěla dát ovladač na své místo, ale byla vypadlá jedna baterka, která se zakutálela pod pohovku a ta druhá, která zůstala v ovladači byla neskutečně rozpálená a to tak, že nešla téměř udržet v ruce 8o Takhle rozpálenou baterku z nepoužívaného výrobku jsem ještě neviděla (DVD bylo vypnuté). Baterka nebyla nijak mechanicky poškozená.
  1. Pár dní na to jsem svačila v jídelně a syn si šel pro něco do kuchyně a jen tam vkročil, tak sama od sebe „pípla“ mikrovlnka, tak jak pípne vždy, když dojede časovač při ohřívání nebo když se zapne při výpadku elektrického proudu. Jenže proud nevypadl, ani světla v jídelně neproblikla a dvířka mikrovlnky byla pootevřená…sám syn se toho nevysvětlitelného pípnutí lekl.
  1. A poslední kapka, která mě donutila se zamyslet, zda jde jen o čiré náhody lehce fyzikálně vysvětlitelné nebo o něco víc, se stala včera, kdy jsem se vrátila se synem z kroužku a manžel zametal v kuchyni střepy a já myslela, že dcera něco rozbila a on že ne, že samovolně vypadla žárovka z kovové objímky ze světla v kuchyni…dopadla naštěstí vedle dcery a ne jí na hlavu. Kovový závit zůstal ve světle, vypadla jen ta skleněná část. Ani nechci domýšlet, co by se stalo, kdyby to spadlo dcerce přímo na hlavu či střep do oka…

Jsem racionálně založený člověk, ale po včerejšku, kdy byla ohrožena dcera se víc a víc zamýšlím nad tím, zda jde opravdu jen o náhody či mám pod těmi okolnostmi hledat nějaký jiný podtext? Podotýkám, že bydlíme v novostavbě, nikdo tu před námi nebydlel a doteď jsme tu žili bez jediného problému (10 let). Nestalo se vám něco podobného? Co byste si o tom mysleli vy? Hledám spojitosti tam kde nejsou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
28.10.15 11:11

Co napsat divné zvlastni.nam taky spadla policka na televizi, druha držela sli jsme spat za chvili asi hodina spadla i ta druha, drzely jako cert 5let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
28.10.15 11:28

Myslím, že 4 vysvětluje 1 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.10.15 11:33

Ovladač si spravte, tohle je pro děti doost nebezpečné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.15 11:36

Ja chci asi utvrdit v tom, ze o nic nejde…zrejme ta 4souvisi s tou 1…v kuchyni mame svetlo ze 4 zarovek…no kazdopadne to moc prijemne nebylo…doufam, ze tou zarovkou to skoncilo ;)
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
365
28.10.15 11:46

Nám se ještě ve starým baráku stalo, že nám v noci na chodbě spadl skleněnej kryt ze světla na dlažbu, přitom šrouby i žárovka tam zůstala, jenom to sklo vypadlo :nevim: už jsme spali a mysleli jsme, že nám někdo vysklil okno, tak tam přítel naběhl z nějakou tyčí, co sebral po cestě :mrgreen: tak jsem to zametla a chtěli jsme jít znova spát, ale ucejtili jsme smrad, jak kdyby se něco pálilo. Byla to konvice, která sice byla v zásuvce, ale nebyla v ní voda a já, ani přítel jsme jí nezapínali :roll: tak jsme vyhodili pojistky a šli spát k přítelovo rodičům, kteří mají barák přímo vedle nás :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.10.15 12:00

Bych řekla, že u vás máte problém s elektroinstalaci, kupte si merak a promerte a nebo si pozvete odborníka. to je tak na vyhoreni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.10.15 12:15

Na duchx věřím, ale v tom, co píšeš, bych žádného nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
28.10.15 12:17
@MarieOVMUC píše:
Bych řekla, že u vás máte problém s elektroinstalaci, kupte si merak a promerte a nebo si pozvete odborníka. to je tak na vyhoreni..

Chtěla jsem napsat to stejné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.15 12:46

V rodině máme přímo odborníka na elektroinstalaci, ta je v pořádku…vyhoření nám vážně nehrozí :lol: to už spíš vidím na chybu spotřebičů…přeci jen už slouží 10 let…
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
7376
28.10.15 13:27
@Anonymní píše:
V rodině máme přímo odborníka na elektroinstalaci, ta je v pořádku…vyhoření nám vážně nehrozí :lol: to už spíš vidím na chybu spotřebičů…přeci jen už slouží 10 let…
zakl.

vsechny naraz včetně žárovky, ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.10.15 13:28

A oborník chodil po bytě a v kakdém uzlu a zásuvce měřil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
28.10.15 13:35

Teda - mně na těch věcech nepřijde nic „duchovního“…
Bych ti přála vidět, co se svýho času dělo u nás na chalupě… ;)
Btw - že spadne skleněná část žárovky se mi jednou za čas stane taky… a fakt nemyslím na duchy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.15 14:05

@MarieOVMUC pred revizi ano!

@Petrušačka tak kdyztak popis ve zkratce co se delo na chalupe…aspon se stale vice utvrzuji v tom, ze to byla jen souhra nahod a jsem fakt klidnejsi :palec:

• Citovat
  • Upravit
2526
28.10.15 14:12

Dálkové ovládání… aušusové baterky, když jsou staré nebo jsou v ovládači déle, tak někdy takhle pálí. stalo se mi to nedávno v práci, když jsem dětem pouštěla pohádku, tak i přes zadní krytku bylo cítit, jak jsou horké (letěli po vychladnutí do koše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat