Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Omlouvám se za opravdu hloupý dotaz, ale čeká mě operace a nemůžu si dovolit něco chytit. Dneska ve školce prošel přímo kolem mě pozvracený kluk (já čekala na svého syna). Mohla jsem se nakazit střevní chřipkou? V autě jsem si hned vydesinfikovala ruce gelem. Čekám na operaci přes půl roku a je pro mě důležitá. Proto si nemůžu dovolit nic chytit ![]()
Děkuji všem za odpovědi ![]()
Nejsem si jistá, zda se to dá zcela vyloučit.
Každopádně přítel taky měl střevní chřipku, normálně spolu bydlíme, objímali jsme se, dávali si pusu,..a nic jsem nechytla ![]()
To prostě záleží ![]()
Ano, můžeš se nakazit. A stejně tak se mohl nakazit tvůj syn a přitáhnout domů kde co.
Když je ta operace tak moc důležitá, nemáš to dítě do školky dávat vůbec.
Asi bych nedávala dítě do školky, pokud se nechceš ničím nakazit.
To dítě ani střevní chřipku mít nemuselo. Mě se tam kolikrát děti poblili u jídla a nic z toho nebylo.
Jako tím ze kolem tebe prošlo poblité dítě se nenakazíš, ale tím ze tvoje dítě s tim dítětem je cely den v místnosti to chytit muze a přenést to na tebe
celkove pokud mas tak důležitou operaci bych nedávala dítě do školky, kde muže pochytat kde co ![]()
@miminko22 píše: Více
Jo, nemuzes si dovolit onemocnet a proto mas dite ve skolce…
![]()
Tvoje dítě už ten bacil dávno má.
A nikde není psané, že to děcko blilo kvůli bacilu ![]()
Svým dětem dávám probiotika, díky kterým tohle jen tak nechytí (ano, mám to vyzkoušené) a jelikož potřebuju pracovat a syn je předškolák, tak ano, musel do školky. Děkuju za odpovědi, ale už se tady na nic ptát nebudu. Výsměch vážně nepotřebuju. Jen jsem se zeptala a děkuji těm, co měli normální odpověď.