Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Krásný sluneční den…začala jsem nakládat zeleninu Pickles…zatím dělám různé kombinace. Nekolik let jsem dělala klasické kimchi ale už nám to po těch letech nejede. Myslim že kvašená zelenina se zase vrací. Moje otázka zní děláte kvašenou zeleninu doma? a pokud ano jaká kombinace vám nejvíce chutná. U nás vede zelí, mrkev, ředkvičky, jablko, zázvor, cibule, česnek a kmín…
Das sem prosim recept na kimci, pokud ho mate ozkousene? Dcera ho miluje, tak jsme delali podle ruznych receptu, ale zatim zadna 100% spokojenost. Jinak pickles znam jen kupovane z Anglie, ale je to na me vsechno hrozne kysele, takze to neni nas salek caje. Ale kdysi se delavalo nakladane zeli, mrkev, cikule s Dekem, a to sveho casu bylo popularni. ![]()
@Fee-bee Kimchi dělám řadu let…moje máma ho miluje takže ho teď dělám kvůli ní recept napíši
@Annabela11 píše: Více
Diky moc, tesim se a urcite rada vyzkousim. ![]()
Taky doma nakládám zeleninu a tahle kombinace zní skvěle! U nás je oblíbená směs zelí, mrkev, cibule, červená řepa, česnek a kopr. Někdy přidávám i feferonky pro trošku pikantnosti.
@Fee-bee Pekingské zelí naložit do hodně osolené vody nechat máčet tak 4 hodiny pak pořádně propláchnout. Zeli nakrájime, svazek ředkviček, velkou kedlubnu,2 cibule, jablko, palici česneku, zázvor tak 3 cm,2 velké mrkve. Pridame 2 lžíce rybí omáčky, pastu gochugaru taky 2 lžíce, lžíci medu.Dle chuti sůl…necháme kvasit 7 dní…
Pastu gochugaru objednávám přes internet
@Kralovnal Dnes jsem naložila další várku… Zelí, kedlubna, ředkvičky, cibule, palice česneku, mrkve, jablko, zázvor, rybí omáčka, kmín…je to cítit po celém bytě ![]()