Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuju poradit. Chtěla jsem koupit dcerce aplikaci na google play do tabletu (abeceda) za 89,–Kč. Zadala jsem tam číslo karty atd. Odmítlo mě to a přitom mi z karty strhli 30,–Kč. Bydlíme na vesnici, takže já si všechny peníze vybírám v hotovosti, abych je měla doma. Ale na účtu jsem měla ještě 90,–Kč…což by na tu aplikaci stačilo. Nebo se platí 89,–Kč a plus nějaký poplatek? Za co je těch 30,–Kč? Asi mám dnes dlouhé vedení… ![]()
Děkuji ![]()
Si najed podrobný výpis. Pokud platis přes google valet, tak to musíš mít povolené u své banky a pokaždé ti přijde email na zaregistrovanou google adresu.
Určitě to nesouviselo s tím googlem těch 30 kč, nebo máš hodně ale hodně špatnou banku.
Nám se to taky stalo, hned při prvním placení kartou. Pak jsme platili ještě asi 2× a už jsme platili jen tu aplikaci.
Tak jsem zkusila koupit jinou aplikaci (levnější) do mobilu a tam už to šlo v pohodě (ale mobil mám na jinou gmailovou adresu). Žádný email, kde by se vysvětlilo za co je těch 30,–Kč jsem neobdržela a na účtu se zobrazuje jako internetová platba kartou a přitom tu aplikaci nemám a stála ne 30,–, ale 89,–…
Banku mám ČS.
@eMíša píše:
Nám se to taky stalo, hned při prvním placení kartou. Pak jsme platili ještě asi 2× a už jsme platili jen tu aplikaci.
to je pěkně nefér…podvodníci. Doufám, že se to opakovat nebude, protože ty naučné aplikace jsou výborné pro děti aby se naučili abecedu, čísla apod.
Nejspíš se nejedná o platbu, ale o tzv. preautorizaci k ověření identity karty (lidově blokaci), která za 30 dní zmizí - ověřuje se tím, jak údaje o kartě tak proveditelnost samotné platby. Bývá to při první registraci karty do platebního systému (PayPal, IntelPay, GooglePlay, AppStore).
Dobrý večer,
chtěla jsem pro dítko koupit do mobilu aplikaci, ale nemám kartu - jde to nějak jinak nebo jen přes tu kartu?