Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve staré bytě jsme měli totéž, ale pod námi. na chlapa se nadalo dobouchat nebo dozvonit, nikdy jsem neviděla, že by za ním někdo šel s kým by se dalo domluvit, takže jsme se nakonec odstěhovali. taky už jsme z toho byla na nervy
Pokud Vás neruší v noci, tak neuděláte nic.. zkuste odhlučnit, nic jiného nepomůže ![]()
To je hrozný. Kdysi, na bytě, se k sousedům nahoře přistěhovala stará hluchá babička. Taky nad dětský pokoj a slyšeli jsme každé slovo televizních zpráv, dokonce jsem to slyšela i v sušárně o patro níž. Šla jsem za sousedkou a ta se strašně urazila, nicméně asi babičce koupila sluchátka, jak jsem jí poradila, protože to ustalo. Ale nevím, jak poradit, když pán neotvírá. ![]()
Odhlučnit jak? mame cihlovy byt, pricky z dutych cihel a je to peklo, horsi nez panelak, uplne lituju koupe tohoto bytu ![]()
@paola white taky se chci stehovat, idelani by bylo ihned, ale asi ještě min rok dva tu musíme vydrzet:-(
myslite ze je blby mu dat do schránky papir s tim, zda by si mohl televizi zlumit?
prece ale není jen ruseni nocniho klidu ne? vzdyt soused nesmí obtěžovat ostatní hlukem, coz nas teda obtezuje
ale jak to s nim resit, když neotvira dveře? na chodbe jsem ho uz strasne dlouho nepotkala
@Anonymní píše:
myslite ze je blby mu dat do schránky papir s tim, zda by si mohl televizi zlumit?prece ale není jen ruseni nocniho klidu ne? vzdyt soused nesmí obtěžovat ostatní hlukem, coz nas teda obtezujeale jak to s nim resit, když neotvira dveře? na chodbe jsem ho uz strasne dlouho nepotkala
asi bych mu do schránky ten papír hodila. něco ve smyslu, že máte za zdí dětský pokojíček a dítě nemůže spát, jestli by to nějak nešlo vyřešit. případně, že mu klidně ty sluchátka koupíte.
Do schránky mu papír můžeš dát, ale mám dojem, že to moc nepomůže. Pokud neslyší nebo slyší špetně, tak to zase dá na plno.
Na to odhlučnění se zeptej v hoby marketu, co by bylo dobré. Nedokážu poradit. Třeba ještě někdo poradí.
@Daša 2 v hobby marketu určitě ne! tam ti poradí jen kraviny. zavolala bych si na to firmu. řemeslník musí vidět co a na jaký podklad se bude dělat aby mohl říct jak to bude účinné
To je silene, to znam z dob, kdy jsem jeste nemela dite…
Pani vedle v byte - kdyz jsme se divaly na stejny porad, vypinala jsem u televize zvuk a poslouchala tu jeji
![]()
Hruza…
Pani umrela a podnajemnik ma kazdou chvili mejdan… Ach jo.
Zkus mu hodit dopis do schranky.
Holky, ale to je slyset po celym byte, neverim, ze pomuze odhlučnit jeden pokoj, navíc ten zvuk se nese téma dutyma cihlama, to je kamen urazu ![]()
me je blby mu ten papir do schránky dat, ale proste uz nevim co s tim
uplne vnitrne zurim, je to den co den od cca 11 do 9 do vecera, jako fakt uz mam nervy na pochodu…
A nemuzes si odchytit nekoho z jeho pribuznych? Nechodi za nim nekdo?
A není nějaká hladina hluku, která se by měla dodržovat i přes to, že je den a ne noční klid? Ale nevím, jak se zařizuje měření. Musí to být o nervy, já tady to naštěstí neznám, ale je i jasné, že s někým takovým bude velice těžká domluva i když se na něj doboucháš… JEště bych zkusila zapátrat po příbuzných.
Asi 2× za celou tu dobu jsem videla jeho asi dceru, jinak nikoho, dřív jsem ho občas potkala na schodech, ted uz ne
achjo, mame krasny byt a toto je proste konec ![]()
A co ostatní sousedi, těm to nevadí? Co zkusit poslat tam domovníka nebo jak se jim dnes říká?
Pokud se Ti jeví jako hodný pán, napsala bych slušný dopis a dala mu ho.
Pracovala jsem v DPS a tam hluk „nesměl“ být, babičky vyfasovaly sluchátka a byli spokojení všichni. Tak to vyzkoušej, držím moc palce.
Nad nasim detskym pokojem ma pokoj stary pan, který je zrejme nahluchly, cely den od nej slyšíme televizi, pozname i porady, na které se diva. jsem doma s miminem, chodíme samozrejme ven, ale zdrzuji se doma vic nez kdybych chodila do práce. ja uz ale proste nemuzu, uplne ve me roste vnitrni vztek, když tu televizi slysim, poustim kvůli tomu televizi i u nas, abych mela aspoň nejakou kulisu, i když i přes naší televizi je slyset ta jeho
byla jsem tam na nej i zvonit, stala jsem oprena dobrou minutu o zvonek, televize hulákala na cely dům a on neotevrel.
slyset to je po celem nasem byte, proste všude, není uniku. co mam delat?
je to stary, asi hodny pan, ale toto je proste otresne.
navíc mu chodi slepecke zasilky, přitom nechodi s bilou holi, ma normalni bryle, ne nejak extra silna skla, cte si na nástěnce bezne pismo.
nejak tomu nerozumim. on v dome zije asi cely život, my 2,5 roku…