Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak to je síla, chudáci děti… Já bych tu sociálku kontaktovala i za cenu problémů. Takový sousedy- ti ti teda nezávidím…To musí být strašný. ale fakt, raděj nějakou pomoc zavolej… ![]()
Zaprvé, sousedka jako Ty, to je noční můra… jak víš, co nakupují? To je celý den sleduješ a pozoruješ, jestli děti jí? Snad není nikde daná povinnost jezdit s dětmi na výlety, zejména pokud je paní možná nemocná, nebo ano?? A zahrada je taky jejich, já si na zahradu taky občas věším špinavý pleny, se kterýma jsem předtím umyla okna. Přece je nebudu sušit doma jen proto, co si o mně pomyslí sousedi?
V první řadě bych se tedy zamyslela sama nad sebou, pak bych tam zazvonila a zeptala, jestli nepotřebujou pomoct. Podle reakce bych se rozhodla, jestli volat sociálku nebo ne. Pokud je tam všechno v pořádku, sociálka nic neshledá a ty budeš mít čistý svědomí, že jsou děti v pořádku.
A opakuji, špízlovat sousedy je neslušný!!!
No těžko říct, když nikdo jiný ten pocit než vy nemá.
můj syn taky řve vzteky a když neřve vzteky tak ječí HAM a hlady fakt netrpí…
ven občas taky chodí na šmudláka, protože zas na zahradu nebo písek nebudu dávat značkový. nevím jak často je „šmíruješ“, že víš že nenosí nákupy. já teda nemám přehled o tom jak často a co moji sousedé nakupují.
kolik je dětem nepíšeš takže se asi budeš muset rozhodnout co dělat sama ![]()
No pokud nechceš nic říct, aby se to neobrátilo na vás tak pak nevím na co se ptáš. Jsou dvě možnosti říct to a pak nést možné následky od sousedů nebo neříct a dál na to koukat, nic mezi asi nebude. Za mě co bych dělala já? Popravdě nevím nejsem v té situaci, nevím, jak moc velké nebo nebezpečné problémy by nám pak soused mohl dělat, jde taky o tvou rodinu děti, zda by mohl třeba nějak ublížit i jim.. Na druhou stranu záleží jak moc ty děti „trpí“ vím jak funguje sociálka, pokud se tam neprokáže opravdu velké zanedbání popř. týrání tak s tím kromě pravidelných návštěv nic moc neudělají. Ono ty hranice co je ještě pro děti v rodině „dostačující“ mají na sociálce úplně jinde než ostatní normální lidé. A ted to myslím v dobrém, jakože kdyby to brali dle měřítek běžných mamin co dělají pro děti první poslední, tak pak je polovina ne-li více lidí v tomto státě bez dětí. Ale to rozebírat nechci.
No o nákupech máte teda přehled, to ty rohlíky nosej v síťovce, že víš přesné složení nákupu?
Dítě „kvůli dávkám“ je další blbina.
Pokud to dobře chápu, tak jedno z dětí prochází obdobím vzdoru, což by vysvětlovalo ten řev. Jinak pokud je dítě žravé, tak kolikrát řve „ham“ klidně celý den, asi bude záležet na tom, jak děti vypadají, hubené atd.
Celkově mi to vyznívá, že rodiče jsou poněkud nestandardní, ale jestli jde o týrání, to fakt nejde takto říct. Můžeš zavolat tu sociálku, ti jim proklepnou tu ledničku, zda chodí na preventivky k doktorovi a celkově zhodnotit tu péči zodpovědněji než koukáním přes plot a do nákupních tašek
Versatilka
ano, šmírovat sousedy, co mají k obědu nebo zda jezdí na výlety atd. je dost neslušný to uznávám, ale když trpí děti? Co když je opravdu zanedbává..? Nevím, jak to doopravdy je a jak moc se paní stará o děti, ale co když je to vážné..?
Tyjo, ty jsi opravdu úplná ústředna BIS. Víš, že nechodí na výlety, víš, že nenakupují správné věci, víš, že si děti pořídili kvůli dávkám, máš vysledováno, že její muž nechodí pravidelně do zaměstnání…
Kdybych byla postižená matka dvou dětí, nic bych si nepřála víc, než sousedku jako ty. ![]()
No já bych to hlásila i za cenu problémů, když bude vše v pořádku, tak přece tím líp ![]()
@BoDaViDoVe když je to vážné, tak má zavolat sociálku, ať to prověří. Sousedka jistě není v pozici, aby soudila, jak dobře se starají o děti.
Zakladatelka se zjevně nudí, a tak místo, aby jim nabídla pomoc, radši kouká přes plot. To mi hlava nebere. A až tedy zavolá na tu sociálku, tak by se mohla poohlédnout po nějaké brigádě, aby ten volný čas využila trochu konstruktivněji.
Hm, moje dieťa vie neustále vrešťať MAMÍ, MAMÍ, MAMÍ, i keď ho takmer celý deň držím na rukách… To si susedka kľudne môže hovoriť, že ho mám niekde chudáka zavretého v kumbálku, aby som mala kľud…
Ak sa ti niečo nezdá, obráť sa na sociálku, ale sledovať, čo nosia za nákup, či aké prádlo vešajú mi príde trochu divné…
Tak koukám, že špatná jsem ta já, když se zajímám o to, co je s dětmi vedle. Takže uvedu na pravou míru: na zahradě máme sad a trávím tu několik hodin denně. Chtěnechtě přes plot vidím, když někdo přijede a odjede. Dále:na naší straně domu je prosklená stěna směrem k nim, takže když zvednu oči od práce, chtě nechtě vidím vedle. Nesleduji je samozřejmě celý den, do téhle role mě stavíte.
Nikdy si sousedů z druhých stran nevšímám. Pokud ale (jsme tu 7 let) vidím tohle, co jsem popsala, připadá mi to DIVNÉ. Nemohu říct, zda jezdí k lékaři na preventivky, ale je třeba si uvědomit to, co jsem popsala, že ti lidé opravdu takřka nikam nechodí-asi každá z vás dítě vezme s kočárkem ven nebo chodící děti na vycházku. Paní s dětmi opravdu neopouští dům. Zpočátku jsem tomu opravdu nevěnovala pozornost.Pak mi to přišlo přece jen divné, ano, a zaměřila jsem se na to. Podotýkám, že jsme malá ulice a malá vesnice, není možné se minout při procházce či nákupu. Pokud ale myslíte, že je to šmírování, dobrá, nebudu se tím zabývat. Můj osobní názor je, že normální to není a jsem přesvědčená, že děti nejsou v normálním stavu. Pokud holčička, která má jít do školy, místo řeči či štěká a mňouká, nepřipadá mi to normální. Diskusi vymažu, omlouvám se, že jsem ji založila. Pěkný den všem
Já bych sociálku zavolala.. Pro jistotu, pořád lepší volat zbytečně než nezavolat a něco se stane… Ale z druhé strany jsem ráda, že naši sousedi nic neřeší…starší pětiletý syn si hraje na miminko, takže před sousedama říká maximálně mama, tata, brrrm brrm a mladší zrovna prochází obdobím vzdoru, takže se vzteká a ječí a do toho ho učím na nočník, tak chodí s nahatou zadní části těla (když někdo zazvoní je u dveří první a po otevření nakukuje kdo tam je ![]()
@versatilka píše:
@BoDaViDoVe když je to vážné, tak má zavolat sociálku, ať to prověří. Sousedka jistě není v pozici, aby soudila, jak dobře se starají o děti.
Zakladatelka se zjevně nudí, a tak místo, aby jim nabídla pomoc, radši kouká přes plot. To mi hlava nebere. A až tedy zavolá na tu sociálku, tak by se mohla poohlédnout po nějaké brigádě, aby ten volný čas využila trochu konstruktivněji.
Taky mi ze začátku příspěvku přišlo, že zakladatelka špehuje své sousedy, takovou sousedku bych teda nechtěla-div by mi nezírala až do talířku nebo do koupelky, jak často koupu sebe a děti…
Je sice přehnané co o nich ví, co kupují a kam chodí či nechodí…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojky. Mám prosbu o váš názor. Máme vedle našeho RD sousedy, přes drátěný plot tam pochopopitelně slyšíme co se děje. Jde o mladé manžele. Paní má nějakou vadu, chůze, chová se divně - celý den např. bezmyšlenkovitě sedí na zahradě, zírá do prázdna a nehne se od domu. S manželem se příliš nebaví. Nikam spolu nechodí. Procházky, výlety, nic. Nevozí žádné nákupy, jen on občas rohlíky a colu.Co jedí, to nevím. Ona do práce nechodí a chodila snad pár měsíců, pak si pořídili mimino a pak další, nejspíš kvůli dávkám. On též nechodí, jen občas někam vyjede, nevíme kam, ale žádná pravidelná práce to není. Nestýkáme se s nimi, protože pán nám posílal pod různými záminkami vulgární SMS-třeba že máme záhon příliš blízko jeho plotu atd. Místo jít do konfliktu jsme raději zvolili nebrat je na vědomí, nevšímat si. Problém je, že děti mi připadají zanedbané, nerozvinuté, kluk často hodiny řve PAPU. Nikam děti nevezme, nikdy jsem je neviděla něco jíst. Děti občas z domu zevnitř šíleně řvou. Holka má záchvaty vzteku, nevíme proč, jesli jí někdo ubližuje. Do jeslí a školky nechodí. Když vyvěsí ven prádlo, je to špína, že byste takové ven ze studu nevytáhly. Děti jsou na zahradě a celé dny řvou, vzteky nebo PAPU. Holčička moc běžně nemluví, štěká a mňouká. Na zahradě nemůžeme vydržet, celý den řev, řev, řev! Chtěla jsem upozornit sociálku, i třeba anonymně, ale první padne podezření na nás a budou jen problémy, do toho se mi nechce, nikdo jiný totiž tyhle věci nevidí, jen my tam máme možnost, už takhhle nám sousedé dělají problémy, protože naše máma tu byla návštěvou, nemohla na to dívat a něco sousedům k péči o děti v dobré vůli řekla. Co vy na to?