Zanedbávání dětí u sousedů?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
13073
22.5.13 13:28
@jannina1 píše:
Takže si nemá všímat zanedbaných, týraných dětí? :cert:

Kde v téhle větě píšu, že si nemá všímat zanedbaných, týraných dětí? :zed:
„Tak z toho popisu bych tu sociálku zavolala, max to prověří“

• načítám...
7257
22.5.13 13:29

A navíc si myslím, že zakladatelka není hloupá a řev dětí z hladu nebo týrání by nezaměnila za běžné škádlení dětí nebo dětské vztekání. Snad soudný člověk pozná, že jestli je o děti pečováno nebo ne. Pokud jasně vidím, že ne, jdu to ohlásit. A zakladatelko je správné, že se o děti zajímáš. Nenech se odradit.

• načítám...
7257
22.5.13 13:35

Stalking je ale něco úplně jiného, je to pronásledování osoby, psaní SMS, chození z určitou osobou, zvonění na ní apod. Pokud zahlídnete přes plot co se děje na vedlejší zahradě není to stalking :mrgreen:

• načítám...
21848
22.5.13 13:36
@Anonymní píše:
Milé maminky, píši vám jako zakladadatelka diskuse. Dodávám to na co se tu ptáte nebo co vám není jasné - paní nekomunikuje, sedí na kameni, hledí do nekonečna a neodpovídá. Jedni sousedé se s ní začali bavit, říkali mi, že ji i poprosili o zalévání kytek, když jeli na dovolenou, dali jí klíče, ale že s ní měli nějaký problém(neptala jsem se jaký),kontakt s ní utli, i s jejím manželem, nikdy už ji také o zalévání nepožádali a už ji nezvou. Její manžel je arogantní a napadá lidi, naštěstí jen slovně. Jestli bije i ji, nevím - to bych musela být špion a koukat jim opravdu do bytu. Paní je vyhublá i děti. Na vesnici o sobě víme lecos, i to, že pán práci nemá. Pán se chodí procházet, na výlety atd.-sám, bez dětí a bez paní. Co si pamatuji, nikdy jsem je neviděla vyjet si nebo vyjít, děti znají jen dům a zahradu. K tomu, že by paní byla invalidní - to není, má jen drobnou vadu chůze. Ke špinavému prádlu - protože věší prádlo u našeho plotu, a plot je průhledný, vidím ho. Nemůžete ho přehlédnout. Prala a pere denně, a to všechno dohromady - hadry na utírání, pleny, své spodní a manželovo prádlo, košile, bundy…Vždycky je to tak na jednu pračku. Stav prádla nezkoumám, ale myslím, že každá poznáte co je špatně vyprané. Oblečení, které děti nosí, je podle mne špinavé. Nejsem ale kompetententní to posuzovat. Jinak kdo jste z vesnice nebo bydlíte vedle sousedů přes drátěný plod a jste na zahradě celý den, tak mi rozumíte - já osobně jsem venku cca 8 i 10 hodin denně. Paní si dala kámen k naší straně plotu, takže ji tu vidím sedět, denně, od šesti tak do dvou. Její manžel doma není, jak jsem řekla, někde trajdá. Dcerka má jít do školy v září. Do školky nechodila, platala jsem se známé, která ve školce učí. Prý ji tam rodiče přivedli, ale byla nezvladatelná, válela se vzteky po koberci a řvala, otec si ji odvezl a přes nabídku školky na pomoc psychologa, už se s ní neobjevil. Proto jsem začala tomu, co se tam děje, věnovat pozornost. Náš sad je na jejich straně plotu. Paní nevychází, jediný, kdo tedy přiveze občas krabici s jídlem, je tedy manžel. Je pravděpodobné, že ho nevidím co přesně vozí. Když už jsem ho ale za těch 6 let viděla, pak vždy jen s dvoulitrovýámi kolami a průhledným pytlem rohlíků. Holčička mě taky jednou poprosila o rohlík, když jsem měla venku buchtu-tedy poprosila, vyslovuje vohlíty místo rohlíky, mluví špatně, jinak hodně štěká a mňouká nebo vydává vzteklé zvuky. Naše matka paní oslovila a vybídla ji, aby šla nakrmit děti, když zase hleděla na kameni, paní nereagovala. Z jejího manžela mám strach, partner je teď mimo ČR, jsem tu sama s dětmi, proto jsem založila tuto diskusi, protože mám obavy z toho, že mě napadne, když to začnu řešit. Z naší ulice, jak jsem řekla, sousedé s ní prostě kontakt utli a měli pokoj. Já jsem se prostě zajímala víc, už i dotazem u učitelky v mateřince. Dodávám, že sama jsem původně učitelka MŠ, ale máme zahradnictví, a kdo kdy dělal v sadě, ví, že to je na celý den. A nemůžete žít tak, že se nebudete dívat kolem sebe, to na vesnici prostě nejde. Navíc tady nemůžete nereagovat - jejich děti opravdu řvou celý den, do toho štěkání a mňoukání šestileté dívenky. Zajímaly mě vaše zkušenosti hlavně s podněty sociálce a jestli je jiná možnost obrátit se ještě jinam. Nevylučuji také možnost, že paní může dítěti nějak ubližovat, protože dcerka se jí bojí. Jak jsem ale uvedla, diskusi ukončím, protože se dostala jinam než jsem chtěla :-).Děkuji ale všem za názory a podněty! Míša

Do toho obýváku bych určitě koukala, nenápadně teda, přece jenom, nic se nesmí zanedbat. A chlapa bych na jeho vycházkách taky (samozřejmě nenápadně) poočku sledovala, co když chodí vraždit nebo znásilňovat??? Protože pokud je takovej podivín jak ty píšeš, tak bych se teda sakra bála, natož pokud to jsou sousedi, ti jsou většinou první na raně… Nic se nesmí nechat náhodě a musí se to pořádně prověřit. Jestli paní sedí pořád na šutru, tak bych jí ho ve volné chvíli přesunula, aspoň zjistíš, jestli chodí za šutrem nebo na to či ono místo zcela bezmyšlenkovitě, v případě, že tam šutr nebude a ona tam sedne, je to problém, volala bych chocholouše. A to si nedělám srandu, protože i tací jsou, jednoho takovýho blázna znám osobně, tomu odstěhovali lavečku a on seděl na zemi. Dneska už to má za sebou. A co se týče stravy a mluvy dětí, tak to by určitě měla řešit ta sociálka, protože tahle nevýchova je těžce špatná :zed:

• načítám...
1309
22.5.13 13:37
@Seizdra píše:
Do toho obýváku bych určitě koukala, nenápadně teda, přece jenom, nic se nesmí zanedbat. A chlapa bych na jeho vycházkách taky (samozřejmě nenápadně) poočku sledovala, co když chodí vraždit nebo znásilňovat??? Protože pokud je takovej podivín jak ty píšeš, tak bych se teda sakra bála, natož pokud to jsou sousedi, ti jsou většinou první na raně… Nic se nesmí nechat náhodě a musí se to pořádně prověřit. Jestli paní sedí pořád na šutru, tak bych jí ho ve volné chvíli přesunula, aspoň zjistíš, jestli chodí za šutrem nebo na to či ono místo zcela bezmyšlenkovitě, v případě, že tam šutr nebude a ona tam sedne, je to problém, volala bych chocholouše. A to si nedělám srandu, protože i tací jsou, jednoho takovýho blázna znám osobně, tomu odstěhovali lavečku a on seděl na zemi. Dneska už to má za sebou. A co se týče stravy a mluvy dětí, tak to by určitě měla řešit ta sociálka, protože tahle nevýchova je těžce špatná :zed:

tohle je ale fakt trapná reakce

• načítám...
21848
22.5.13 13:39
@yourlady píše:
tohle je ale fakt trapná reakce

Proč? Protože mám zájem o to, aby děti byly v bezpečí? :pocitac:

• načítám...
7257

@Seizdra Bože ty jsi trapná :poblion:

• načítám...
21848
@jannina1 píše:
Stalking je ale něco úplně jiného, je to pronásledování osoby, psaní SMS, chození z určitou osobou, zvonění na ní apod. Pokud zahlídnete přes plot co se děje na vedlejší zahradě není to stalking :mrgreen:

Mezi „hleděním přes plot“ a stalkingem je jen velmi tenká hranice a nevím nevím, nejsem očitým svědkem, ale co když ji zakladatelka - ač třeba nechtěně - překročuje? :nevim:

• načítám...
13073
22.5.13 13:40
@jannina1 píše:
Stalking je ale něco úplně jiného, je to pronásledování osoby, psaní SMS, chození z určitou osobou, zvonění na ní apod. Pokud zahlídnete přes plot co se děje na vedlejší zahradě není to stalking :mrgreen:

já mám pocit, že jsi zakladatelka, už tu obhajuješ 2 hodiny 8o
Si přečti definici stalkingu, všechno do puntíku sedí. Tím neobhajuju sousedy, to bych taky klidně prověřila.

Jinak mít chlapa doma, že by nechodil do práce, tak si jdu taky na půl dne sednout na šutr, co bych za to dala :mrgreen:

• načítám...
21848
22.5.13 13:40

@jannina1 Můžeš mi říct v čem přesně?! :poblion:

• načítám...
1011
22.5.13 13:42

@Seizdra
To se jí má vloupat na zahradu a přestěhovat jí šutr?? To snad ne???
Jinak zakladatelko, holčině bude nejspíš 6-7let, pokud jenom mňouká a štěká (problém s mluvením může mít a nemusí to být vliv týrání), je podvyživená apod. tak bež na sociálku a řekni jim to co tady a že nevíš jak dál, oni Ti poradí…V první řadě to prošetří a zavolají Dr, jak na tom ty děti jsou…

Jinak koukání a sledování souseda, kam a co kde dělá mi přijde krapet na hlavu zakladatelka má své problémy a pochybuji, že půjde špehovat souseda kam chodí…

A to mají jen tu holčičku..?

Příspěvek upraven 22.05.13 v 13:44

• načítám...
21848
22.5.13 13:42
@tamata píše:
já mám pocit, že jsi zakladatelka, už tu obhajuješ 2 hodiny 8o
Si přečti definici stalkingu, všechno do puntíku sedí. Tím neobhajuju sousedy, to bych taky klidně prověřila.Jinak mít chlapa doma, že by nechodil do práce, tak si jdu taky na půl dne sednout na šutr, co bych za to dala :mrgreen:

Hele s tím šutrem, ono to fakt může bejt problém, jako pokud tohle dělá denně, tak to může být psych. porucha. Ten týpek, co takhle sedával na lavce, tak v parku při rekonstrukci flory spravovali i lavky a on seděl na tom samým místě na zemi, na zadku a civěl… Co mu bylo nevím, ale byl pak zavřenej na psychině a pak umřel :nevim: Jako já bych si z toho nedělala prdel, protože v případě, že jí něco je, tak to může být hodně špatný i s těma dětma, potom je na řadě opravdu pomoc…

• načítám...
Kobliha51
22.5.13 13:43
@Anonymní píše:
Ahojky. Mám prosbu o váš názor. Máme vedle našeho RD sousedy, přes drátěný plot tam pochopopitelně slyšíme co se děje. Jde o mladé manžele. Paní má nějakou vadu, chůze, chová se divně - celý den např. bezmyšlenkovitě sedí na zahradě, zírá do prázdna a nehne se od domu. S manželem se příliš nebaví. Nikam spolu nechodí. Procházky, výlety, nic. Nevozí žádné nákupy, jen on občas rohlíky a colu.Co jedí, to nevím. Ona do práce nechodí a chodila snad pár měsíců, pak si pořídili mimino a pak další, nejspíš kvůli dávkám. On též nechodí, jen občas někam vyjede, nevíme kam, ale žádná pravidelná práce to není. Nestýkáme se s nimi, protože pán nám posílal pod různými záminkami vulgární SMS-třeba že máme záhon příliš blízko jeho plotu atd. Místo jít do konfliktu jsme raději zvolili nebrat je na vědomí, nevšímat si. Problém je, že děti mi připadají zanedbané, nerozvinuté, kluk často hodiny řve PAPU. Nikam děti nevezme, nikdy jsem je neviděla něco jíst. Děti občas z domu zevnitř šíleně řvou. Holka má záchvaty vzteku, nevíme proč, jesli jí někdo ubližuje. Do jeslí a školky nechodí. Když vyvěsí ven prádlo, je to špína, že byste takové ven ze studu nevytáhly. Děti jsou na zahradě a celé dny řvou, vzteky nebo PAPU. Holčička moc běžně nemluví, štěká a mňouká. Na zahradě nemůžeme vydržet, celý den řev, řev, řev! Chtěla jsem upozornit sociálku, i třeba anonymně, ale první padne podezření na nás a budou jen problémy, do toho se mi nechce, nikdo jiný totiž tyhle věci nevidí, jen my tam máme možnost, už takhhle nám sousedé dělají problémy, protože naše máma tu byla návštěvou, nemohla na to dívat a něco sousedům k péči o děti v dobré vůli řekla. Co vy na to?

Neboj se a ohlas to. Sousedů je tam podle tvých slov více /např. ti co jim zalévala kytky), nebude to jen na tebe. Já bych to udělala, ať mají ty děti nějakou životní šanci. Paní je asi psychicky nemocná a nezvládá i kdyby chtěla. Kdyby tě její muž nějak chtěl napadat, volej policii a nebo mu tím alespoň pohroz. Pokud to podáš anonymně, nikdo ti nic nedokáže i kdyby se zbláznil. Lepší bude ať je tam sociálka každý týden, než aby se ty děti celý život dorozumívaly mňoukáním. Děti se nemusí vždy vzít z rodiny, ale může jim nějaká soc. pracovnice s životem pomáhat. (Jestli tedy nežiju ve světě fantazie).

• Upravit
13073
22.5.13 13:43

Jestli si zakladatelka nemyslí na sousedky manžela a nesbírá důvody na to jak zlikvidovat sokyni :mrgreen: Už má slušnej seznam :potlesk:

• načítám...
21848
22.5.13 13:44

@BoDaViDoVe Tak já nevím, vloupat asi ne… Ale pokud je na tom psych. takhle špatně, tak nikdy nevíš, co udělá dětem přece. A jako být „slepá“ k takovým věcem… Bych si pak sakra sypala popel na hlavu, kdyby jim něco udělala… :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová