Zanedbávání dětí u sousedů?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7257
22.5.13 14:42

@Brooucinda
No jasně, ale pokud dětí jsou třeba SAMY doma od 6 -14 hod. a matka sedí na šutru a nepohne se, už to je důvod k zásahu policie.

• načítám...
Brooucinda
22.5.13 14:44

@BoDaViDoVe Diskutujete už o tom dost dlouho ne? :mrgreen: Ano nějakého chlapa tam poslat, jen se zeptat na něco. Nechcete přijít? A když už bych teda opravdu na něco přišla, tak ano. Volat a klidně všechno a všechny.. Třeba potřebují jen pomoct, nakopnout jak se říká.. Nevím…

• Upravit
Brooucinda
22.5.13 14:46
@jannina1 píše:
@Brooucinda
No jasně, ale pokud dětí jsou třeba SAMY doma od 6 -14 hod. a matka sedí na šutru a nepohne se, už to je důvod k zásahu policie.

Samozřejmě. V tom jsem za jedno :palec: Nezastávám se jich! Ale asi bych chtěla pochopit nejprve co se tam děje :nevim:

• Upravit
2118
22.5.13 14:48
@Brooucinda píše:
@BoDaViDoVe Diskutujete už o tom dost dlouho ne? :mrgreen: Ano nějakého chlapa tam poslat, jen se zeptat na něco. Nechcete přijít? A když už bych teda opravdu na něco přišla, tak ano. Volat a klidně všechno a všechny.. Třeba potřebují jen pomoct, nakopnout jak se říká.. Nevím…

Proč by tam někoho měla poslat? Cizího chlapa? :nevim: Jestly je to tak jak zakladatelka píše je to opravdu jen na zavolání sociálky :think:

• načítám...
Brooucinda
22.5.13 14:51
@78mamina píše:
Proč by tam někoho měla poslat? Cizího chlapa? :nevim: Jestly je to tak jak zakladatelka píše je to opravdu jen na zavolání sociálky :think:

Dobrý řekla jsem svůj názor. Předpokládám, že zakl. má svou hlavu a zachová se podle sebe.. Jsem jak na pranýři :mrgreen: Že nedržím pysk :lol:

• Upravit
29577
22.5.13 14:52

@Brooucinda a že matak sedí dlouhé hodiny apaticky na zahradě, nereaguje, doma evidentně krom dvou opuštěných, nejspíš hladových a dehydratovaných dětí nikdo není, to není pádný argument, že se NĚCO DĚJE? Co se tedy má dít víc? :-O :nevim:

• načítám...
Brooucinda
22.5.13 14:54

@berry4 Neřekla jsem, že se má dít něco víc! Znova! Nezastávám se jich!

• Upravit
2118
22.5.13 14:56
@Brooucinda píše:
Dobrý řekla jsem svůj názor. Předpokládám, že zakl. má svou hlavu a zachová se podle sebe.. Jsem jak na pranýři :mrgreen: Že nedržím pysk :lol:

V pohodě každá máme svuj názor, jen mě ten tvuj krapet zaskočil. ;)

• načítám...
Brooucinda
22.5.13 14:58

@78mamina Mám názor stejný jako v podstatě většina z vás. Jen jsem se už xkrát ponaučila, že není všechno takové, jak se zdá. Snažím se je pochopit z druhé strany. V žádném případě netvrdím, že je to normální, nezsatávám se jich a nerada bych, aby se mrnata trápily!

• Upravit
29577
22.5.13 15:00
@Anonymní píše:
Ahojky. Mám prosbu o váš názor. Máme vedle našeho RD sousedy, přes drátěný plot tam pochopopitelně slyšíme co se děje. Jde o mladé manžele. Paní má nějakou vadu, chůze, chová se divně - celý den např. bezmyšlenkovitě sedí na zahradě, zírá do prázdna a nehne se od domu. S manželem se příliš nebaví. Nikam spolu nechodí. Procházky, výlety, nic. Nevozí žádné nákupy, jen on občas rohlíky a colu.Co jedí, to nevím. Ona do práce nechodí a chodila snad pár měsíců, pak si pořídili mimino a pak další, nejspíš kvůli dávkám. On též nechodí, jen občas někam vyjede, nevíme kam, ale žádná pravidelná práce to není. Nestýkáme se s nimi, protože pán nám posílal pod různými záminkami vulgární SMS-třeba že máme záhon příliš blízko jeho plotu atd. Místo jít do konfliktu jsme raději zvolili nebrat je na vědomí, nevšímat si. Problém je, že děti mi připadají zanedbané, nerozvinuté, kluk často hodiny řve PAPU. Nikam děti nevezme, nikdy jsem je neviděla něco jíst. Děti občas z domu zevnitř šíleně řvou. Holka má záchvaty vzteku, nevíme proč, jesli jí někdo ubližuje. Do jeslí a školky nechodí. Když vyvěsí ven prádlo, je to špína, že byste takové ven ze studu nevytáhly. Děti jsou na zahradě a celé dny řvou, vzteky nebo PAPU. Holčička moc běžně nemluví, štěká a mňouká. Na zahradě nemůžeme vydržet, celý den řev, řev, řev! Chtěla jsem upozornit sociálku, i třeba anonymně, ale první padne podezření na nás a budou jen problémy, do toho se mi nechce, nikdo jiný totiž tyhle věci nevidí, jen my tam máme možnost, už takhhle nám sousedé dělají problémy, protože naše máma tu byla návštěvou, nemohla na to dívat a něco sousedům k péči o děti v dobré vůli řekla. Co vy na to?

tedˇby mě ale zajímalo, co s tím vším hodlá dělat zakladatelka. Hrát dál mrtvého brouka? Nebo pomoct těm dětem? Za ty roky, co se to musí dít by si to už přinejmenším 1000 x zasloužily :think:

• načítám...
2118
22.5.13 15:05
@Brooucinda píše:
@78mamina Mám názor stejný jako v podstatě většina z vás. Jen jsem se už xkrát ponaučila, že není všechno takové, jak se zdá. Snažím se je pochopit z druhé strany. V žádném případě netvrdím, že je to normální, nezsatávám se jich a nerada bych, aby se mrnata trápily!

Víš já se také snažím pochopit i druhou stranu, ale někdy je opravdu lepší se spálit než čekat. Snad jsme zakladatelce aspon špetkou pomohly- ted je to jen na ní.

• načítám...
10975
22.5.13 15:07

Já bych zakladatelce poradila jen jedno. Až zase bude ona „milá“ dáma sedět 6 nebo kolik hodin na šutru a doma budou řvát děti, ona nebude reagovat na žádná slova, tak volám okamžitě policajty, že se vedle něco děje a že to není poprvé.

Ale uniká mi několik skutečností. Jestli jsou tak malá vesnice, jak to popisuje zakladatelka, to si tam nikdo krom ní nevšiml, že ty děti nikam nechodí? Že jejich maminka sedí několik hodin bezmyšlenkovitě mimo dům a děti jsou samotné doma? A ta žena musela to druhé dítě taky někde porodit. To nikdo nepoznal, že je zřejmě duševně nemocná? A oni spolu na vesnici ti všichni ostatní nemluví? Nedrbou :mrgreen:? Fakt divné :nevim:

• načítám...
K-Black
22.5.13 15:08

Až bude u sousedů chlap řezat děti do krve, první co udělám založím diskuzi :mrgreen: co mám dělat :mrgreen: :mrgreen:

• Upravit
3396
22.5.13 15:13
@Jasněnkaa píše:
Až bude u sousedů chlap řezat děti do krve, první co udělám založím diskuzi :mrgreen: co mám dělat :mrgreen: :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
1309
22.5.13 15:15
@Jasněnkaa píše:
Až bude u sousedů chlap řezat děti do krve, první co udělám založím diskuzi :mrgreen: co mám dělat :mrgreen: :mrgreen:

Tady ale vetsina zenskych zkritizovala zakladatelku, co se do toho hrabe a ze nema sousedy smirovat.to jen nas par projevilo zajem a reklo, ze by to resilo.je videt, ze vetsina zen by to neresila :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová