Zanedbávání dětí u sousedů?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15977
22.5.13 20:23
@adam755 píše:
@Elilen Teď už je to nerelevantní, ale ono je všímat si a všímat si. Pokud paní sedí 8 hodin denně na kameni, zatímco děti řvou, tak by si toho všiml asi každý. Ale málokdo by asi řešil, že sousedi věší na zahradu špinavé prádlo nebo že nejezdí s dětmi na výlety. Na tom totiž apriori nic špatného není.
Většina lidí se tu nepozastavila nad tím, že si zakladatelka všímá a naopak téměř všichni poradili, ať se obrátí na sociálku - což je určitě dobře, že nakonec udělala, nicméně i tak to nechala vyhnít 7 let a pak se ještě pro jistotu zeptala tady ve slepičárně. Takže pro mě to zas taková hrdinka není.
Spíš tady diskutérky zarazilo, do jakých podrobností má nastudováno všechno od obsahu nákupů po frekvenci mužových vyjížděk. To už je totiž opravdu trochu moc a pokud to někdo zkritizuje, automaticky to neznamená, že je ignorant.

Kdybych měla sousedy, kteří vychovávají děti tímto stylem, automaticky si jich začnu všímat víc a tedy i budu znát obsah potravin v průhledném sáčku. Pokud věsí jen špinavé prádlo, také se nad tím zarazím. Že se ozvala až po 7 letech, to špatné je. Aspoň, že se ale vůbec ozvala. Mít za sousedku některou přispívatelku z této diskuze, tak děti nejspíš pojdou hlady, protože přece nebudou špehovat. :roll:

• načítám...
12154
22.5.13 20:25
@adam755 píše:
No jo, klasická slepičárna, nejdřív tu zakladatelku všichni hanili a teď jí plácají po ramenou :mrgreen:
Holt po bitvě je každý generál.
:palec:

Ono to bude nejspíš tím, že jakmile jeden proud v diskuzích zasáhne, ten druhý má obvykle strach. Strach z toho, že jde proti proudu. Málokdo tady totiž umí obhájit svůj postoj.
A davová psychóza, která se tady (nejen v téhle diskuzi) přehnala je potvora.
A určité nicky opět nezklamaly…
:lol: :lol: :lol:
No a když se pak nějak situace vyřeší nebo vysvětlí, tak ty, které se bály zakladatelku podpořit, ty pak vylézají jako ti s pochopením.

Jen škoda (tedy spíš klasické pro…)ty, které tu mávaly hesly (stalking, šmírování…), že už nemají odvahu vylézt ven a nějak se omluvit.

• načítám...
15977
22.5.13 20:29
@radúna píše: :palec:

Ono to bude nejspíš tím, že jakmile jeden proud v diskuzích zasáhne, ten druhý má obvykle strach. Strach z toho, že jde proti proudu. Málokdo tady totiž umí obhájit svůj postoj.
A davová psychóza, která se tady (nejen v téhle diskuzi) přehnala je potvora.
A určité nicky opět nezklamaly…
:lol: :lol: :lol:
No a když se pak nějak situace vyřeší nebo vysvětlí, tak ty, které se bály zakladatelku podpořit, ty pak vylézají jako ti s pochopením.

Jen škoda (tedy spíš klasické pro…)ty, které tu mávaly hesly (stalking, šmírování…), že už nemají odvahu vylézt ven a nějak se omluvit.

Souhlasím se vším! :potlesk: Taky mi přijde, že většina tu jsou jen ovce a i když mají jiný názor, jdou s proudem. A ti, kteří zakl. daly štítek šmírák by měly být rádi, že je na světě o jeden pár týraných dětí méně.

• načítám...
15113
22.5.13 20:32
@Tereza1986 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, proto…Kolik je dětem? Jak zakladatelka ví, že otec není doma? Jak ví, že nenakupují (musí něco jíst ne??Každopádně vážnost situace musí posoudit sama zakladatelka, pokud je to vážné, nechápu, že má starost, aby neprasklo, kdo je udal… :nevim: To je jedno, ne? Mně teda absolutně nezajímá, co si o mně sousedi myslí. :cert:

No, ono jde spíš o to, že sousedi si nic JENOM NEMYSLÍ, ale taky by mohli zakladatelce srovnat ciferník, víme? Protože to zřejmě není normální rodina a chlap je agresivní i tak dost. Takže totálně mimo mísu :|

• načítám...
13073
22.5.13 20:34

@radúna To o stalkingu jsem psala já a ozvala jsem se ještě před tvým příspěvkem, ale nevadí, jeď si svoje :mrgreen:
Já psala, že to co dělají sousedi asi nebude ok, stejně tak, že není ok to, co dělá zakladatelka. A za tím si stojím. Vnímat okolí je v pořádku, ale čumět lidem do chlebníku a jak mají vypraný prádlo je už přes čáru.
A ne prostě nevěřím, že se zakladatelka teď nezaměří zas na někoho jiného a že nebude zase vyhledávat, kde se co šustne :P

• načítám...
K-Black
22.5.13 20:36

Osobně smysl těchto diskuzí nechápu :nevim: souhlasím s Adam755 do poslední tečky. A jako starý paranoia, mám pocit že se to vyřešilo nějak moc rychle :think: :nevim:

• Upravit
15977
22.5.13 20:39

@tamata Ty by sis nezačala všímat víc sousedů, kdybys slyšela jen samý řev dítěte? Kdybys viděla matku, jak celý den civí do blba a děti nehlídá, nemluví na ně, nehraje si s nimi? Já bych teda byla sakra obezřetná!!

• načítám...
K-Black
22.5.13 20:42
@Elilen píše:
@tamata Ty by sis nezačala všímat víc sousedů, kdybys slyšela jen samý řev dítěte? Kdybys viděla matku, jak celý den civí do blba a děti nehlídá, nemluví na ně, nehraje si s nimi? Já bych teda byla sakra obezřetná!!

7 let?

• Upravit
13073
22.5.13 20:42
@Elilen píše:

Všímala, ale proboha ty detaily? 8o Já fakt netuším, co jí naši sousedi a jak mají vypraný prádlo :mrgreen: A to je jeden soused kamarád, ale fakt nevím. Jednou mi donesl šunku pro psa, tak se jen domnívám, že není vegetarián, ale to je tak všechno z podrobností co vim :lol:

• načítám...
13073
22.5.13 20:43
@Jasněnkaa píše:
7 let?

tak za kratší dobu bys těžko nasbírala tolik detailů :nevim: Já tohle všechno nevím ani o vlastní ségře nebo rodičích jako ví zakladatelka o sousedech :nevim:

• načítám...
15977
22.5.13 20:47
@Jasněnkaa píše:
7 let?

Pokud si vidí na zahradu a barák a zakl. tráví na zahradě celý den, jak sama psala, za 7 let si toho mohla navšímat hodně, pokud se sousedi chovali divně, tak obzvlášť. My měli mezi zahradama tůje tak jsme nikam neviděli, ale kdyby ano, asi bych dokázala vypozorovat, kdy chodí sousedi z práce, zda si hrají s dětmi, nebo jen zírají na zem…

• načítám...
K-Black
22.5.13 20:50

@Elilen @tamata asi jsem se vyjádřila špatně. Myslí že 7 let někoho sledovat, hroutit se z toho co vidím, pak založit diskuzi a lusknutím prstu je vše vyřešeno během pár hodin, to je divné :think:

• Upravit
15977
22.5.13 20:52
@tamata píše:
tak za kratší dobu bys těžko nasbírala tolik detailů :nevim: Já tohle všechno nevím ani o vlastní ségře nebo rodičích jako ví zakladatelka o sousedech :nevim:

Já už si všechny detaily nepamatuju. Vzpomínám si na rohlíky a kolu, kterou často kupují, dále na špinavé prádlo a že děti neberou na výlety, děti často řvou hlady, jsou vyhublé, máma čučí celé dny do země… Zkrátka někdo, koho bych si já všímala mnohem víc, než normálních sousedů, kteří netýrají své děti. Naši mají vzálenější sousedku, která celé dny na děti křičí. Křičí tak, že to slyší půlka vesnice. Když jdeme po vesnici a projde obyčejný soused, ani si ho nevšimneme. Když projde ona, hned prohlížím děti a jsem schopná i za pět minut říct, co měly na sobě.

• načítám...
15977
22.5.13 20:56
@Jasněnkaa píše:
@Elilen @tamata asi jsem se vyjádřila špatně. Myslí že 7 let někoho sledovat, hroutit se z toho co vidím, pak založit diskuzi a lusknutím prstu je vše vyřešeno během pár hodin, to je divné :think:

My do toho nevidíme. Třeba měli klidnější období. Přecejen byla zima a tak na zahradě celý den nepobíhaly. Třeba je nyní jejich chování intenzivnější, nebo zakl. začala být více všímavá.. :nevim:
Byla bych ráda, kdyby celá diskuze byl nesmysl, ale nevím, jaký člověk by se chtěl založením bavit. Podle mě moc k smíchu není. :think:

• načítám...
adam755
22.5.13 20:56

@Elilen Tak to jsme zjevně každá z jiného těsta.
No nic, jdu dělat něco užitečného, sousedi už jdou spát, takže mi končí můj denní program… (ironie)
Ahoj, holky!

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová