Zanedbávání dětí u sousedů?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1010
22.5.13 21:32

Nechce se mi číst úplně celá diskuze, ale nevycházím z údivu nad některými příspěvky. Nejprve chci podotknout, že pravda bývá většinou někde uprostřed. Zakladatelka se nám tu něco snaží sdělit a nikdo z nás nevidí přesně to co ona, protože by to jistě byl celý román za ty léta co tam žije.
Já žiju v panelákovém bytě a ač nechci taktéž vím něco o sousedech. Ono to totiž někdy prostě nejde přeslechnout. A kdyby se mi to zdálo podezřelé tak bych se na to asi taky zaměřila. Zakladatelka, aspoň mě to tak přijde, si myslí, že je něco v nepořádku a protože nikomu nechce způsobit problémy, tak se jen prostě chtěla ujistit že to přijde divné i nám tady. Prostě chtěla názor nestranného, aby zbytečně nepanikařila. Toť můj názor.
Jinak milá zakladatelko, musím souhlasit s některými tady, že by jsi měla v prvé řadě udělat nějaký pokus o kontakt s paní. Věci totiž mohou být jinak než se Ti jeví. To ale nezjistíš pouhým pozorováním, ale musíš vyvinout nějakou aktivitu z Tvé strany. Tak hodně štěstí, a kdo ví paní třeba bude ráda když se k ní budeš chovat mile, protože i postižení jsou jen lidé s vlastními pocity. A co pro Tebe je snadné pro ni obrovský výkon.
Jinak, ale jsem ráda, že neděláš ukvapené rozhodnutí a není Ti lhostejný osud druhých…

• načítám...
2398
22.5.13 21:48

Možná jsem to při čtení špatně pochopila, ale zakladatelka píše, že vedle sousedů bydlí 7let, ne že 7let je pozoruje (což asi ani nejde, když píše, že holčička nejspíš půjde do školy - asi od miminka by si nevšimla, že štěká a mňouká).
Já z diskuze pochopila, že se tohle divné chování děje delší dobu, ne však roky.

Já taky bydlím na vesnici, s maminkami dětí se potkáváme, takže vím, kdo chodí s dětmi ven a kdo tak často ne.
A přes drátěný plot člověk vidí a slyší vše, by´t ne vždy chce.

• načítám...
Kobliha51
22.5.13 22:00
@adam755 píše:
@Elilen Teď už je to nerelevantní, ale ono je všímat si a všímat si. Pokud paní sedí 8 hodin denně na kameni, zatímco děti řvou, tak by si toho všiml asi každý. Ale málokdo by asi řešil, že sousedi věší na zahradu špinavé prádlo nebo že nejezdí s dětmi na výlety. Na tom totiž apriori nic špatného není.
Většina lidí se tu nepozastavila nad tím, že si zakladatelka všímá a naopak téměř všichni poradili, ať se obrátí na sociálku - což je určitě dobře, že nakonec udělala, nicméně i tak to nechala vyhnít 7 let a pak se ještě pro jistotu zeptala tady ve slepičárně. Takže pro mě to zas taková hrdinka není.
Spíš tady diskutérky zarazilo, do jakých podrobností má nastudováno všechno od obsahu nákupů po frekvenci mužových vyjížděk. To už je totiž opravdu trochu moc a pokud to někdo zkritizuje, automaticky to neznamená, že je ignorant.

Zakladatelka píše že tam bydlí 7 let a ne že inkriminovaná rodina tam bydlí 7 let. Ta rodina tam zřejmě tak dlouho není. Takže že by to nechala vyhnít 7 let je totální blbost. Zakladatelka provozuje zahradnictví, takže je asi pořád venku, takže vidí, co se vedle děje, ba i slyší to, co by nechtěla. Dále má v domě prosklenou stěnu přesně na pozemek sousedů. takže musí vidět a nebo by mohla taky být automaticky ignorant, jako zde mnohé. :jazyk: :pocitac: :zed:

• Upravit
Kobliha51
22.5.13 22:06
@tamata píše:
@radúna Vím o životě na vesnici, psala jsem, že něco podobného byl u mě důvod k odstěhování. Řešili se moji smyšlení partneři, mé těhotenství v době, kdy jsem byla panna, slyšela jsem o nevěrách svých rodičů, kteří v inkriminované době byli spolu doma… možná z toho pramení moje alergie :lol: :lol:
A psala jsem, že vnímat okolí je ok, ale čumět někomu i na to, co nakupuje a jestli pere v Persilu anebo používá mýdlo s jelenem… tak to mi přijde moc :roll:A jo, tak možná na vesnici bych do toho byla vtažená, to máš pravdu… ale já se odstěhovala a tím jsem to vyřešila, protože tohle jsem prostě pochopit nechtěla :nevim:

Ač nejsem tvůj fanoušek, musím s tebou souhlasit, že život na vesnici je jen pro otrlé jedince, kterým je fakt jedno, co se o nich povídá a nebo se musí odstěhovat. A proto se zde zřejmě zakladatelka požádala o radu, jak to udělat, aby ji celá vesnice neměla v hubě. Ale takhle se na vesnici prostě žije. A pokud si někdo myslí, že se na vesnici do řečí nedostane, protože žije příkladně, tak se velice mýlí.

• Upravit
272
22.5.13 22:07
@jannina1 píše:
Tedy to jsou komentáře..pak se ani nedivím, že pokud jsou někde zanedbávané děti, nikdo to nehlásí.

Taky to zrovna procitam a nestacim se divit :nevim:

• načítám...
272
22.5.13 22:18

Proboha co to zase je tady :zed: ty negativni komenty a pry spehovani :nevim:…Zakladatelko urcite to tak nenech byt pokud jsou faktory ktere ti neprijdou nomalni tak se porad se socialkou a uvidis co ti reknou…snad to jde hlasit i anonymne…kazdopadne bych to tak nenechala a vykasli se na ty co maji potrebu rypat :mavam:

• načítám...
1010
22.5.13 22:42
@Kobliha51 píše:
Ač nejsem tvůj fanoušek, musím s tebou souhlasit, že život na vesnici je jen pro otrlé jedince, kterým je fakt jedno, co se o nich povídá a nebo se musí odstěhovat. A proto se zde zřejmě zakladatelka požádala o radu, jak to udělat, aby ji celá vesnice neměla v hubě. Ale takhle se na vesnici prostě žije. A pokud si někdo myslí, že se na vesnici do řečí nedostane, protože žije příkladně, tak se velice mýlí.

tak to je svatá pravda. Kdo chce psa bít si hůl vždy najde. Já vždy říkám, že pravda se dá vyložit negativně i pozitivně. Záleží jen na úhlu pohledu. Když někdo žije příkladně, a ten druhý ho chce mermomocí pomlouvat, tak začne trousit poznámky typu: „Nóó, podívejte se na ně, už se zase povyšuje.“ A raději nebudu psát ty další co mě napadají. Holt, pravda je v očích toho jež se dívá.

• načítám...
6836
23.5.13 07:03

Nevěřím tomu, že do pár hodin od založení diskuze přijede sociálka a vše je vyřešeno.

• načítám...
15977
23.5.13 07:09

@Tereza1986 A proč ne? Kdy by podle tebe měla přijet? Ty bys tam přijela třeba za týden? Že tam děti ZBYTEČNĚ trpí, to je jedno, ale na sociálce si dají ještě kafčo, dortík, vždyť není kam spěchat, ne? Takhle to bereš? V některých chvílích se musí jednat rychle. Pro ty děti musí být kažná minuta utrpení, ale to asi nepochopíš… :think:

• načítám...
rozmary
23.5.13 07:30
@Bábrdl píše:
Možná jsem paranoidní, ale sociálka takhle rychle fakt nefunguje :jazyk:

Myslím že psala že je odvezla policie :nevim:

• Upravit
2478
23.5.13 07:57

Teda holky pročetla jsem dnes celou diskuzi a je mi smutno. hlavně nějaké reakce proti zakladatelce mi vzali kolikrát dech :( taky žiju na vesnici, mám 4 děti, nikoho si tu nevšímám, ikdyž jsem stále patriotka, která tu bydlí od narození, v tom samém bytě po mých rodičích. a to bych vám teprve mohla vyprávět co je to šmírung, věčné drbání a pomlouvání, někdy dost zlé věci :( a to od lidí, které mě znají od miminka, kteří dnes věčně nadávají našim dětem, když přijedeme z nákupu, jsou starostliví sousedi nalepení na oknech a šmírují co máme nakoupeno.ale to je vážně uplně jiné, než jak píše zakladatelka. proto nechápu reakce těch, co ji tu odsoudili. :think: :|

• načítám...
13073
23.5.13 08:59
@Kobliha51 píše:
Ač nejsem tvůj fanoušek, musím s tebou souhlasit, že život na vesnici je jen pro otrlé jedince, kterým je fakt jedno, co se o nich povídá a nebo se musí odstěhovat. A proto se zde zřejmě zakladatelka požádala o radu, jak to udělat, aby ji celá vesnice neměla v hubě. Ale takhle se na vesnici prostě žije. A pokud si někdo myslí, že se na vesnici do řečí nedostane, protože žije příkladně, tak se velice mýlí.

to souhlas :kytka:

• načítám...
26093
23.5.13 09:11
@Elilen píše:
Kdybych měla sousedy, kteří vychovávají děti tímto stylem, automaticky si jich začnu všímat víc a tedy i budu znát obsah potravin v průhledném sáčku. Pokud věsí jen špinavé prádlo, také se nad tím zarazím. Že se ozvala až po 7 letech, to špatné je. Aspoň, že se ale vůbec ozvala. Mít za sousedku některou přispívatelku z této diskuze, tak děti nejspíš pojdou hlady, protože přece nebudou špehovat. :roll:

nebo už to taky ta přispěvatelka řešila dřív, než zakladatelka… Ale tam, kde to je něco platný… Zvlašť kdyby měla známýho policistu… ;)

• načítám...
2118
23.5.13 09:26

Zakladatelko paráda, jsi hodná. Mamka také šla na výbor a odpoledne přijely, děti odvezly a rodiče vyzvedly v hospodě. Také vše zvládly rychle. Měj se a krásný den :potlesk:

• načítám...
2118
23.5.13 09:29
@rozmary píše:
Tak to jsi trochu mimio, už víc než rok tu řešíme cosi se sociálkou a to je daleko drsnější kalibr než tu popisuje zakladatelka, tam jsou děti opravdu týrané a zanedbané a co se děje? Vůbec nic, občas příjde sociálka na kontrolu a představ si, že nejen že děti neodeberou, ale dokonce si rodinka pořídila další v pořadí už čtvrté miminko, které sociálka živí. Tak ze mě prosím nedělej nějakou bezduchou zrůdu.

Kdyby byly děti ve stavu ve kterém popisuješ, že jsou kontaktovala bych klidně i televizi, noviny atd. Skus to.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová