Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máš recht. I když tady se i na začátku našly odvážlivkyně, co se zakladateky zastávaly. Moc pěkná diskuze je tato https://www.emimino.cz/…rcka-151233/, i když to byla chyba i zakladatelky, měla uvést víc faktů.
@radúna píše:![]()
Ono to bude nejspíš tím, že jakmile jeden proud v diskuzích zasáhne, ten druhý má obvykle strach. Strach z toho, že jde proti proudu. Málokdo tady totiž umí obhájit svůj postoj.
Jen škoda (tedy spíš klasické pro…)ty, které tu mávaly hesly (stalking, šmírování…), že už nemají odvahu vylézt ven a nějak se omluvit.
A davová psychóza, která se tady (nejen v téhle diskuzi) přehnala je potvora.
A určité nicky opět nezklamaly…
![]()
![]()
No a když se pak nějak situace vyřeší nebo vysvětlí, tak ty, které se bály zakladatelku podpořit, ty pak vylézají jako ti s pochopením.
@adam755 píše:
@Elilen Tak to jsme zjevně každá z jiného těsta.
No nic, jdu dělat něco užitečného, sousedi už jdou spát, takže mi končí můj denní program… (ironie)
Ahoj, holky!
Vždyť nemusíme být všichni stejní. Ahoj.
@adam755 píše:
No nic, jdu dělat něco užitečného, sousedi už jdou spát, takže mi končí můj denní program… (ironie)
Ahoj, holky!
já myslela že jsi chlap
zase ženská
![]()
@adam755 píše:
Ahoj, holky!
Tak to je přesný
Já jdu zatáhnout závěsy, protože je naproti nám panelák, tak asi někomu zkazím večerní zábavu ![]()
@tamata píše:
@radúna To o stalkingu jsem psala já a ozvala jsem se ještě před tvým příspěvkem, ale nevadí, jeď si svoje
Já psala, že to co dělají sousedi asi nebude ok, stejně tak, že není ok to, co dělá zakladatelka. A za tím si stojím. Vnímat okolí je v pořádku, ale čumět lidem do chlebníku a jak mají vypraný prádlo je už přes čáru.
A ne prostě nevěřím, že se zakladatelka teď nezaměří zas na někoho jiného a že nebude zase vyhledávat, kde se co šustne
Já vím, že jsi psala ty o stalkingu, pamatuju si nicky
.
A „spadla mi čelist“, že jsi se ozvala
.
A pořád si stojím zatím, že než by jsi se omluvila (a nejen ty), tak se radši budeš pořád ohánět tou svou pravdou o šmírování.
Nevíš asi nic moc o životě na vesnicích, malých vesnicích.
I já si pořád stojím za tím, co jsem psala pár stran zpět, že i když člověk nechce, je vtažen do soukromí sousedů.
Je tam jiné klima než ve městech, míň ruchu (auta, šaliny, davy lidí, prostě městský rušný život…), tak halt lidi slyší a vidí to, co je ve městech nevidět a neslyšet.
@radúna Vím o životě na vesnici, psala jsem, že něco podobného byl u mě důvod k odstěhování. Řešili se moji smyšlení partneři, mé těhotenství v době, kdy jsem byla panna, slyšela jsem o nevěrách svých rodičů, kteří v inkriminované době byli spolu doma… možná z toho pramení moje alergie
![]()
A psala jsem, že vnímat okolí je ok, ale čumět někomu i na to, co nakupuje a jestli pere v Persilu anebo používá mýdlo s jelenem… tak to mi přijde moc ![]()
A jo, tak možná na vesnici bych do toho byla vtažená, to máš pravdu… ale já se odstěhovala a tím jsem to vyřešila, protože tohle jsem prostě pochopit nechtěla ![]()
@Elilen píše:
@tamata Ty by sis nezačala všímat víc sousedů, kdybys slyšela jen samý řev dítěte? Kdybys viděla matku, jak celý den civí do blba a děti nehlídá, nemluví na ně, nehraje si s nimi? Já bych teda byla sakra obezřetná!!
Prosím tě, já také a ještě možná víc… Pokud mám dojem, že se něco děje (kor s dětmi), zbystřím. A nechápu, co je na tom, že zakladatelka tráví dost času na zahradě, tak si všimne prádla.. Já také počumuji, když sousedka věší prádlo a co jako? A my když táhneme nákup, tak každý máme v každé ruce 3 tašky, je divné, když chlap občas donese jen Colu a rohlíky, ano, je to hodně divné!!! Já když budu mít čisté svědomí, tak mi bude úplně ukradené, jestli mě sousedka očumuje. Neřeknu, kdyby seděla za oknem a zírala nonstop dalekohledem, ale tohle je šmírování? Bože ![]()
@tamata píše:
@radúna Vím o životě na vesnici, psala jsem, že něco podobného byl u mě důvod k odstěhování. Řešili se moji smyšlení partneři, mé těhotenství v době, kdy jsem byla panna, slyšela jsem o nevěrách svých rodičů, kteří v inkriminované době byli spolu doma… možná z toho pramení moje alergie![]()
A psala jsem, že vnímat okolí je ok, ale čumět někomu i na to, co nakupuje a jestli pere v Persilu anebo používá mýdlo s jelenem… tak to mi přijde moc
A jo, tak možná na vesnici bych do toho byla vtažená, to máš pravdu… ale já se odstěhovala a tím jsem to vyřešila, protože tohle jsem prostě pochopit nechtěla
Aha, leccos už chápu.
Možná jsem paranoidní, ale sociálka takhle rychle fakt nefunguje ![]()
@Petttulis píše:
Prosím tě, já také a ještě možná víc… Pokud mám dojem, že se něco děje (kor s dětmi), zbystřím. A nechápu, co je na tom, že zakladatelka tráví dost času na zahradě, tak si všimne prádla.. Já také počumuji, když sousedka věší prádlo a co jako? A my když táhneme nákup, tak každý máme v každé ruce 3 tašky, je divné, když chlap občas donese jen Colu a rohlíky, ano, je to hodně divné!!! Já když budu mít čisté svědomí, tak mi bude úplně ukradené, jestli mě sousedka očumuje. Neřeknu, kdyby seděla za oknem a zírala nonstop dalekohledem, ale tohle je šmírování? Bože
ale nééééé
![]()
@brisco píše:
Máš recht. I když tady se i na začátku našly odvážlivkyně, co se zakladateky zastávaly. Moc pěkná diskuze je tato https://www.emimino.cz/…rcka-151233/, i když to byla chyba i zakladatelky, měla uvést víc faktů.
Díky za odkaz, počtu si. ![]()
S těmi fakty - jo, to je slabá stránka takovýchto dotazů. To jsem (myslím) zrovna tady (?) psala zakladatelce taky. Že kdyby to uvedla na pravou míru hned, nemusela by dostat takovou „sodu“. I když…
![]()
@Bábrdl píše:
Možná jsem paranoidní, ale sociálka takhle rychle fakt nefunguje
to byla akční policie shánějící po vesnici plíny a ubrousky ![]()
Ve filmech to funguje, proč ne tady? ![]()
No jistě, zakl. po téhle diskuzi zavolá kamarádovi policajtovi a šup najednou se to řeší, dorazí policie, OSPOD a děti odeberou, rodiče zabásnou - trošku sci-fi ne?
Mít kamaráda policajta, tak mu volám hned a vykašlu se na celé emimino
![]()
@Bábrdl píše:
Možná jsem paranoidní, ale sociálka takhle rychle fakt nefunguje
No, zakl. psala něco o tom, že na PČR už byl podán podnět (bez jejího přičinění). Takže je možné, že sociálka pohla zadkem, pokud to bylo s asistencí uniforem…
Ale nechci kecat, nikdy jsem nic takového nezažila, soc. prac. nejsem, takže postupy neznám.
Str.14 - 18:55
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat