Zanedbávání dětí u sousedů?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
36556
22.5.13 11:43

Já myslím, že příkré reakce na zakladatelku zapříčinilo i to, že sousedka má evidentně problémy (je postižená, sedí a zírá). Mateřskou nehází do automatů ani nepropíjí :nevim: Spíš by asi potřebovala pomoc.

Nakonec, když ona sedí na zahradě, třeba je s dětmi otec (co podle zakladatelky taky nepracuje)

• načítám...
Anonymní
22.5.13 11:44
@kate02 píše:
ale co je na tom jinýho? To, že zrovna my nemáme spusedy, kterým to připadá divný a nezakládaj o nás diskuze? Na každým se dá najít něco divnýho… Co někomu jinýmu nesedí… :nevim:Ale aby soused s jistotou tvrdil, źe kupujem jen rohlíky a colu? To mi přijde už přehnaný… :nevim: I když kdyby někdo bral v úvahu naše nákupy jen v obchodě, co máme nejblíž, žijem o chlebu a sušenkǎch… :oops: :mrgreen:

Já vidím taky co sousedi nakupují - ne pořád, ale jsem z vesnice a tady se jezdí každou sobotu do supermarketu a lidi si nosi pak nakupy v papirovych krabicich, od auta do bytu, navic je potkavam casto u pokladny :-)jestli ta sousedka kupuje koly a rohliky v igelitovem pytliku, nic jineho, tak to, kdyz se podiva z okna, vidi :-)spis asi tim zakladatelka chtela rict, ze proste neprehlidnes kdyby nosily ve vetsim nakupy jako zeleninu, ovoce, hracky, hygienicke potreby…jsem z vesnice, jsme v radovckach, tady vidis jeden k druhymu, jsme tu jak sardinky :-)zakladatelce jde o to dodat ji odvahu-tak jo, urcite to nahlas a neres blby reci nejakyxh slepic tady :-)

• Upravit
12743
22.5.13 11:45
@jannina1 píše:
Tohle je ale uplně jiný případ. Co když jsou ty děti opravdu týrané, zanedbávané?

a jak to víš??? ani jednu neznáš. my to tady asi nerozsekneme. zakladatelka sama musí vědět jak to u nich chodí. maximálně se může na názor zeptat sousedů kolem, když jsou malá vesnice tak jistě každý ví o všem…

zakladatelka tvrdí, že jsou doma oba a že ani jeden nepracuje takže podle logiky bych usuzovala, že když matka sedí venku tak je otec s dětmi ne?

• načítám...
rozmary
22.5.13 11:48

Ahoj, nečetla jsem všechno, jen ti chci napsat, že nemusí být všechno špatně. Například u nás by musela být sociálka každou chvíli, starší má brutální záchvaty vzeku, řežou se s mladší o hračky, jsou samá modřina, takže řvaní je tu na denním pořádku, co se týče špinavého oblečení, naše dámy by se musely převlíkat pětkrát za den, jsou neskutečné čuňata a zašpiní se i vodou :mrgreen: Občas vyvěsím na balkon špinavé hadry na usušení když se holky zmáchaj. Starší dokáže každý večer v 8 řvát že má hlad, přitom před tím večeřela, jen proto aby nemusela jít ještě spát. Takže na tvém místě bych to pořádně promyslela, než půjdeš něco hlásit.

• Upravit
Gabika
22.5.13 11:50
@ncc1701 píše:
Tohle dělají lidé v těžkých depresích. Tomu ale nepomůže sociálka, ale psychiatr.

Presne toto mi napadlo… Proste pani je chorá, či sa lieči alebo nie, bohužiaľ zakladateľka neovplyvní.

Zakladateľka - v tvojom úvodnom príspevku si nepísala vek detí, takže nejaké štekanie a mňaukanie som neriešila, pretože som nevedela, o aký vek sa jedná. (Moja 4-ročná dcéra tiež rada mňauká… tak mi to divne neprišlo)

Nemám prečítanú diskusiu, ale ak máš deti, čo tak ich pozvať k sebe? Uvidíš, či sú podviživené, alebo nie. A jedlo im pripraviť tiež môžeš…

Je to ošemetné, tie útržky, ktoré si popísala, sa častokrát dajú vysvetliť úplne normálne. Napríklad, keď sme žili v RD s veľkou záhradou, nemala som potrebu s deťmi trajdať po okolí, keď sme mali spústu atrakcií na záhrade, a na nákupy som si chodila radšej bez detí…

• Upravit
9167
22.5.13 11:50
@yourlady píše:
Já zakladatelce rozumím, máme taky zahradnictví, dělám na zahradě a protsě vím co dělají sousedí když jsou těsně u plotu.To prostě nepřehlídneš, pokud tedy ho máýš jako my z drátěnky :-).Připadá mi, že diskuse se tu zvrhla v odsuzovaní zakladatelky, ona ale diskusi založila zřejmě v dobré vůli, že má obavy o zdraví dětí. Sama píše, že dřív k nim nekoukala, že až když jí přišla situace divná. Zase je fakt, že kdyby někdo ze sousedů leckdy koukal v případech týraných dětí, které vidíme v TV, nemuselo se to stát. A jak tady píše, že paní od rána do odpoledne sedí na kameni a kouká do prázdna, tak to teda fakt normální není. Já bych sociálku každopádně zavolala :D

Souhlasím s tebou, naopak tady ty, které se do zakladatelky obuly, jsou trubky vytroubený…
Pokud mám každodenní práci na zahradě, tak jako normální člověk si všímám okolí. Takže naprosto chápu zakladatelku, že si dělá starosti s tím, co vidí každý den. Naopak mě zaráží dnešní doba, kdy si každej hrabe na svým písečku, nezájem o okolí, sousedi si dělají naschvály, nezdraví se, všechno „jen můj pozemek, vstup zakázán“. Vidím to u nás na chatě za 30let, dneska jsou lidi jen sobci.
Zakladatelko, já bych první zkusila načít rozhovor s paní, pokud sedí u plotu, co ji trápí, zda nepotřebuje pomoct…A pak i přes problémy, které by mohli nastat, bych se informovala i na sociálce..

Příspěvek upraven 22.05.13 v 11:52

• načítám...
1309
22.5.13 11:52
@paola white píše:
a jak to víš??? ani jednu neznáš. my to tady asi nerozsekneme. zakladatelka sama musí vědět jak to u nich chodí. maximálně se může na názor zeptat sousedů kolem, když jsou malá vesnice tak jistě každý ví o všem…zakladatelka tvrdí, že jsou doma oba a že ani jeden nepracuje takže podle logiky bych usuzovala, že když matka sedí venku tak je otec s dětmi ne?

ona píše, že otec někam vyjíždí, ale že to není pravidelná práce. O otce tu ale asi nejde ona píše že děti řvou doma a ženská dřepí venku a kouká do nebe :nevim: pro mě je spíš nepříjemný překvapení reakce ženských tady.To chceme žít tak, že se opravdu nebudeme starat o druhé, a když někdo vidí problém u sousedů a přemejšlí o tom to řešit tak je špion a musí se pranýřovat? To jsme teda ubohej národ

• načítám...
chatwenna

Ja bych to zkratila… Jestli mas pocit, ze neco neni v poradku, tak socialku zavolej, i pres to, ze si muzes zavarit, co se tyka sousedskych vztahu…

Uprimne, kdybych ja mela pocit, ze se nekomu nekde ublizuje, tak se to budu snazit resit za kazdou cenu.

• Upravit
7257

@pannda Přesně,úplně souhlasím..

• načítám...
8071
22.5.13 11:55

8o 8o 8o
Raději bych byla, kdyby to byl jen hloupý žert. Ale jestli je to pravda, fakt nevím, jak bych se zachovala. Ale v zájmu dětí asi co nejrychleji nahlásit, i když je to blbý pocit. :nevim:

• načítám...
Yamaha
22.5.13 11:56
@Anonymní píše:
Dodávám ještě, že paní si přitáhla kámen těsně k plotu k našemu sadu(máme zahradnictví),tam přijde ráno, sama, bez dětí, a sedí tam obvykle sama od šesti ráno do dvou odpoledne. Děti jsou doma, slyším i já, že zevnitř hlady řvou. Sedí bez toho, že by se zvedla, a kouká do prázdna. Jistě uznáte, že při práci nemohu tuhle sedící sfingu přehlédnout. Prostě normální mi to nepřijde. Mějte se všichni pěkně

Nechápu, že holky udělají tu špatnou z Tebe, podle mě můžeš dětem pomoct, takže anonymně to ohlas, aspoň budeš mít sama v sobě klid, žes něco udělala a děti ti nejsou lhostejný!!! Jsem taky z vesnice, tak vím jak to chodí se sousedy - neptala ses třeba někoho jiného co to je za rodinu a tak??? Pak dej vědět jak to dopadlo, díky. :kytka:

• Upravit
Anonymní
22.5.13 11:58
@Gabika píše:
Presne toto mi napadlo… Proste pani je chorá, či sa lieči alebo nie, bohužiaľ zakladateľka neovplyvní.

Zakladateľka - v tvojom úvodnom príspevku si nepísala vek detí, takže nejaké štekanie a mňaukanie som neriešila, pretože som nevedela, o aký vek sa jedná. (Moja 4-ročná dcéra tiež rada mňauká… tak mi to divne neprišlo)

Nemám prečítanú diskusiu, ale ak máš deti, čo tak ich pozvať k sebe? Uvidíš, či sú podviživené, alebo nie. A jedlo im pripraviť tiež môžeš…

Je to ošemetné, tie útržky, ktoré si popísala, sa častokrát dajú vysvetliť úplne normálne. Napríklad, keď sme žili v RD s veľkou záhradou, nemala som potrebu s deťmi trajdať po okolí, keď sme mali spústu atrakcií na záhrade, a na nákupy som si chodila radšej bez detí…

Ona ale zakladatelka píše, že sousedka nevychází. Píše, že má vadu chůze, ale nepíše, že by byla invalidní. Připadá mi spíš, že to může být nějaká duševní porucha, tomu napovídá to zírání do dálek. Pak by mohly být děti v ohrožení. Taky máme velkou zahradu, ale faktem je, že stejně na vycházky a výlety chodíme a jezdíme :-)Ona tam píše, že paní nevylezla ani s kočárem :-).A asi ani otec, prarodiče, příbuzní. Jinak ke špehování říkám za sebe že ze zahrady taky asi špiuonuju :-)Sázela jsem totiž celé dopoledne rododendrony, trhala plevel a celou dobu vidím přes plastové šprycle plotu vedle :-)Natož jestli má paní zahradnictví a je na zahradě celý den. ;)

• Upravit
25218
22.5.13 11:59

Tak pro mě by první impuls asi byl to špinavé prádlo a pak bych taky sledovala… v tom se zakladatelky musím zastat. NAvíc, jestli na sebe dobře vidí, tak některé veci asi nejde ani přehlídnout.
Ale ty další věci - řev a tak… těžko říct, od nás jde taky věčně řev a to máme jedno malé dítko, ale prostě má nějaké vztekavé období…

• načítám...
36556
22.5.13 11:59

Já nevím, ale mám z toho úvodního příspěvku prostě dojem, že si zakladatelka víc než co jiného chtěla postěžovat na problémové sousedy. Kdyby chtěla radu od holek tady, tak přeci popíše konkrétní věci než to, že „si děti pořídili kvůli dávkám“. Vy, které zakladatelku chválíte, jak jak všímavá a zlobíte se, když v ní někdon vidí špiona… Mně teda připadá normální nesledovat to, co si sousedi kupují k jídlu. A naopak, když vidím, že někdo sedí od šesti ráno do dvou do odpoledne na kameni a kouká do blba a z domu jsou slyšet děti, tak mi přijde normální ho oslovit a zeptat se, jestli je všechno v pohodě. :nevim:

• načítám...
12743
22.5.13 12:01

@yourlady spíš jde o to, že když si přečteš první příspěvek tak zakladatelka prostě vypadá jako šmírug baba… doplňují a podstatné informace píše až na dalších stranách. spousta se toho dá vyložit jako normální chování. já mít zahradu tak taky děti netahám po vesnici (kam taky?) to že dítě řve papu mi taky nepřipadá divné- můj kluk má v ruce jablko v druhé pečivo a řve ham, ale to snad zakladatelka vidí, jestli jsou děti hubený nebo ne? to že dítě řve vzteky? no to bych já na sousedku a ona na mě volala sociálku denně- naše dětičky mají období vzdoru
všechno co zakladatelka psala dělají i ostatní děti, nikdo z nás do toho nevidí takže opravdu neporadíme co dělat. ona sama musí vědět co a jak. evidentně je rozhodnutá na sociálku hlásit a tohle založila jen proto, aby jí to odkývali i ostatní. myslím, že pokud by byl úvodní příspěvek trochu více rozvinutý a podrobnější tak se to tady nestrhlo v melu :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová