Hluk od souseda - starý pán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.5.13 12:04

Soused jeden byva cely den v praci, a z druhé strany sousedi mají mezi sebou kuchyni, takze to podle me neslysi. nad nim se ted do garsonky nastehovala nejaka mlada holky, ale je asi cely den v praci. asi rusi jen nas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.13 11:36

Koho zajima pokracovani: dnes jsem ho potkala na chodbe, je hluchej jak poleno, rvala jsem, sotva me slysel, nicmene řekl, ze ztlumit tv je problém, ptz neslysi (hmm, to by me nenapadlo :roll: ). rekla sem mu, ze aspoň trochu by mohl, no pry mozna by mohl, vypadal uz nasrana, takze navrh, at si poridi naslouchadla uz jsem nemela odvahu rict :roll:

takze je to v pr… :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
23.5.13 12:44

Ahoj, je „škoda“, že jste spolu mluvili. U hluchýho člověka je to vždycky velký problém. Když se vžiješ do jeho hluchoty. On tam stojí, všude ticho a před ním stojí nějaká holčina, která křičí, aby ji trochu slyšel, u toho ona samozřejmě vypadá afektovaně, protože to je pro ní taky nezvyklý. Tak se jako moc nedivím, že vypadal naštvaně. Jinak bych mu neříkala o naslouchadlu, to by třeba už měl od doktora, ale tohle, co jsem myslela já, jsou úplně normální sluchátka, co se píchnou do televize, akorát mají hodně dlouhý kabel. Jinak jsou i kompenzační pomůcky pro neslyšící a nedoslýchavé, takže by mohl o ně třeba zažádat, měl by na ně příspěvek, takže mu to takto navrhnout, nebo si fakt někdy počkat na někoho z rodiny, nebo, přinejhorším, mu je koupit sama :nevim:. (Tchýně má stejný problém, chtěla hluché paní ty sluchátka koupit, ale paní si libuje v tom, že ví, že jí tím prudí :roll: )
Chvíli to nech uležet a pak mu zkus napsat slušný, milý dopis a tam mu to navrhni.
Pevné nervy :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.5.13 12:47

Vypínej mu pojistky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 13:32

Ja nevypadala afektovane, mluvila jsem s nim slusne, on nakonec pochopil, co po nem chci, ale bylo na nem videt, ze proste nic resit a menit nechce :nevim: zatím je klid, kdyztak zkusim domovnika, psat dopis mu uz nebudu, když uz jsem s nim mluvila…

• Citovat
  • Upravit
Trigi
19.10.13 13:33

Občanský zákoník

Ahojky.

Všude se píše, že si můžeš stěžovat jen na hluk, který se děje od 22:00 večer - 6:00 ráno. Jinak si prý bezbranná! Nemyslím si, ale že je to až taková pravda! Rovněž i já mám problém s hlučným sousedem. Je to údajný alergik na roztoče, a tak vysává vodním vysavačem (hlučnost 80dB)každý den cca 6 hodin v kuse. Když to na chvíli vypne řve mu rádio a nebo nahlas telefonuje. Dělá to ale logicky v tý době, kdy není noční klid, takže by se zdálo, že jeho počínání je krytý, podle mě ale těžko!! Stejně mi to otravuje život! Zkusila jsem se s nim domluvit na kompromisu, tzn. že bude hlučet do tý doby než přijdu z práce tzn, do 16 hod. Nedošlo mi ale, že o víkendu do práce nechodím, nemluvě o dovolené nebo když zůstanu neplánovaně doma. Při představě, že bych byla doma s miminkem pořád mě jímá hrůza 8o Je to fakt TYRANIE!! :zed: Tady na těch www
http://www.eps.cz/…ovani-hlukem
si pozorně přečti ten celý článek a hlavně téma Sousedská žaloba (neříkám, že máš souseda hned žalovat :))- píše se tam o té míře přiměřené poměrům atd, jak všechno musí měřit hygiena a nakonec, a to je nejdůležitější, je tam tohle:

Naopak i v případech, kdy hygienické limity hluku překračovány nejsou, může jít podle okolností o hluk, který je nepřiměřený poměrům. Podle konkrétních okolností může být v určitých případech přípustná míra obtěžování ještě nižší než stanoví limity stanovené zákonem o ochraně veřejného zdraví a nařízením vlády č. 272/2011 Sb. Pro posuzování úspěšnosti sousedské žaloby také nehraje žádnou roli případná výjimka udělená podle § 31 zákona o ochraně veřejného zdraví pro nadlimitní hluk. Hluk může být považován za nepřiměřeně obtěžující i tehdy, jestliže z hlediska veřejnoprávního (prostřednictvím Krajské hygienické stanice a jejím dozorem nad dodržováním hlukových limitů) nelze jeho vytváření sankcionovat. To potvrdil mj. také Městský soud v Praze v rozhodnutí č. 54 Co 3900/2007-203.

Překračování hygienických limitů hluku ve většině případů nebude znamenat pouze obtěžování nad míru přiměřenou poměrům, ale rovněž vážné ohrožení výkonu práv vlastníka. Nadměrným hlukem je ohrožováno

právo vlastnické
konkrétně právo na užívání vlastnictví k účelům bydlení, odpočinku, rekreace atd.; nadměrným hlukem rovněž klesá tržní cena nemovitosti, což je závažný zásah do vlastnického práva,
právo na ochranu bydlení a životních podmínek,
tomu odpovídá i definice hluku uvedená v § 30 odst. 2 zákona o ochraně veřejného zdraví, kde je explicitně řečeno, že hlukem je „zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož hygienický limit stanoví prováděcí právní předpis.“
právo na ochranu osobnosti včetně práva na ochranu zdraví
právo na příznivé životní prostředí

Při vážném ohrožení výkonu práv se soud nezabývá otázkou přiměřenosti poměrům. Vážné ohrožení práv je nezákonné ve všech případech a soud takové jednání bez bližšího zkoumání místních okolností případu a hledání míry přiměřenosti zakáže. Pokud soud žalobě vyhoví, přikáže rozsudkem žalovanému, aby se nezákonného jednání zdržel.

Přeju hodně štěstí :)

• Citovat
  • Upravit
6437
19.10.13 15:04

Náš soused nad náma hrával v noci na harmoniku a dupával si při tom a nebo TV mu řvala, že jsem to mohla poslouchat jako rádio :pocitac: Jsem vždycky bouchala na trubky od topení a jednou jsem ho tam šla i seřvat bo o půl noci tam pařil se známýma jak puberťák 8o a já měla ráno vztávat ve 3h do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová