Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, pročítám různé diskuze s fóra a stale nejsem schopnej s přítelkyní vybrat autosedačku do auta. Prcka čekáme v prosinci, takze trosku casu ještě máme.
Vahame mezi
Cybex Anton 5,zde nwm zda nejit do jine rady od Cybexu
Nuna pipa next
Avionaut pixel 5.
Případně jak je na tom znacka maxi cosi?
Dik
My mame Cybex Cloud Z a jsme s touto autosedackou naprosto spokojeni. Nejvic ocenuju, ze se da mimo auto zplostit, takze dite ma pak rovna zada a neni v takovem tom vajickovem posedu, coz je super kdyz jdu treba na nakupy a mam autosedacku nacvaklou na podvozku kocarku. Tuhle funkci jsem u jinych sedacek moc nevidela a u nas to treba byl jeden z hlavnich duvodu k vyberu (kdyz pominu vysledky testu samozrejme). Mame k ni otocny isofix, ktery ocenime ale spis az s pokracovaci sedackou Sirona.
No pro novorozence bych koupila zásadně vajíčko, žádnou sedačku. Byť jsou inzerovány jako 0+, tak to dítě v nich spíše sedí a pro novorozence/malé děti to není vůbec vhodné. Další věc nekupovat sedačky v trojkombinacích kočárků. Jsou často předražené, bez testů a do 9 kil, takže by stejně bylo za chvíli nepoužitelné.
o se týče výběru, záleží na vašem rozpočtu a typu auta. Na FB jsou dvě skupiny: Děti proti směru, autosedačky - bezpečí pro děti.
Doporučuju se tam mrknout, určitě najdete spousty recenzí na vámi vybrané sedačky, případně vás to pošťouchne jiným směrem. Sama jsem tam už několikrát vybírala sedačky a vždycky mi to pomohlo.
Za sebe můžu říct, že máme Cybex aton 5. Co se týče bezpečnosti atd. jsem spokojená, nicméně je to vajíčko těžké jak život. A párměsíční dítě už se v tom fakt pronese. Pokud si nekoupíte adaptéry na kočárek, tak to nošení bude hrozné ![]()
Cybex je ale rozhodně super značka. Pokud teda zapomenete na ty příšerné pultíkové hrůzy pro starší děti.
Mame joie i-level. Vyhodou je že vajíčko je rostoucí, dítě v nem bylo do roku a půl. Kdyby nebylo na svůj vek příliš velké tak jezdí do dvou let minimálně.
Joie ma opravdu dobré sedacky za rozumnou cenu a skvělé výsledky testů a recenze.
Jinak doporučuji na Facebooku skupinu Dětí proti směru. Určitě vám tam poradi ![]()
Dekuji, na ten fb určitě mrknu. Uz se tesim na vyber kocarku, tam to bude teprve sranda 🤣 🤣 🤣
Taky máme Joie.. Přemýšleli jsme s manželem nad Avionaut, ale tu nám ve více prodejnách moc nedoporučili… Kočárek máme Jasmine Benetta Soft 05 a s adaptérem sedí krásně
Přeji tedy ať hezky vyberete ![]()
Příspěvek upraven 08.07.22 v 10:33
@Ernais píše:
My mame Cybex Cloud Z a jsme s touto autosedackou naprosto spokojeni. Nejvic ocenuju, ze se da mimo auto zplostit, takze dite ma pak rovna zada a neni v takovem tom vajickovem posedu, coz je super kdyz jdu treba na nakupy a mam autosedacku nacvaklou na podvozku kocarku. Tuhle funkci jsem u jinych sedacek moc nevidela a u nas to treba byl jeden z hlavnich duvodu k vyberu (kdyz pominu vysledky testu samozrejme). Mame k ni otocny isofix, ktery ocenime ale spis az s pokracovaci sedackou Sirona.
Díky za zkušenost. Mám ji právě objednanou z přesně stejného důvodu. Jinou polohovací jsem nikde neviděla. Cybex už jsme používali a fajn, tak se těším.
Dinofix. Ale ne s každým kočárkem pak dobře sedí na adapterech. Navíc pokud máte vajíčko na isofix nelze ho občas dobře napolohovat. Na pásech lze lépe zkorigovat případný sklon sedaček a dítě opravdu v tom vajíčku leží. Dinofix jako jediný se zapíná pásy pod vajíčkem, ostatním vajíčkům jdou pásy přes nožičky dítěte, což může v pozdějším věku vadit. Takže to brát i z těchto pohledu. Pokud máte už vybraný kočárek vemte ho sebou na prodejnu spolu s adaptéry a zkoušejte. Nezapomeňte se dívat také na váhu vajíčka a k němu postupně zkusit připočítávat váhu budoucího miminka. Oni se ty miminka v těch vajíčkách také pronesou.
@LilyJane jojo s tou vahou Cybexu je to dobra poznamka. Ja jsem hubenour a mame vcelku velke dite, takze jen kdyz nesu dite z domu do auta, tak mam co delat. Ale zase z toho mam takovy lepsi pocit, ze je to aspon bytelny a ne nejaka hrachovinka.
@green tea zdravím 🙂 můžu se prosím zeptat na adaptéry k této autosedačce. Jaké jste měla? Hledám na internetu, ale nemůžu se v tom vyznat. Kočárek budeme Milu Kids, ale má stejný systém jako Tudore nebo Adamex.
Moc děkuji 🙏