Nákup pračky a sušičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nákup pračky a sušičky
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Volila bych zvlášť.
U nás je tohle aktuální téma - dárek pod stromek. Ale pro rodiče. Otec se na prahu 70 rozhodl, že chtějí sušičku (dva roky zpět ji odmítli). Pračku kupovali před měsícem. Sušičku si vybral dneska. Alespoň máme dárek jasnější. Přispějeme na pračku a sušičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 máš zkušenost? Zvlášť to máme teď.
V čem je výhodnější mít jednu pračku se sušičkou proti tomu, když budeme mít dvě pračky se sušičkou?
- Citovat
- Upravit
@Billi píše: Více
Pračka se sušičkou je primárně pracka. Co se týče sušení, neni tak dobrá, jako čistě sušička. A nema obvykle na sušení ani takovou kapacitu, aby dala celou várku. Pokud chce někdo sušit každé praní, fakt mit sušičku zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kombinovanou bych nechtěla, ale já na to mám prádelnu v dětském křídle, v koupelnách už bych pračky nechtěla…
- Citovat
- Upravit
V kombinované neusušíš často prádlo úplně, není tam často výběr režimů dle typu prádla a může se více ničit.
Jednotlivě si vyhážeš pračku, sušíš a můžeš zatím prát druhou pračku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tanado1229 dohromady bych prala a sušila dvě pračky najednou, což mi přijde výhodnější. ![]()
- Citovat
- Upravit
Není lepší, když se koupí nová pračka na víc kilo a k tomu samostatná sušička taky na víc kilo, než startovat čtyři stroje? Přijde mi to celé úlet.
Jak někdo zmiňuje, v koupelně bych taky pračku a sušičku nechtěla. Natož ve dvou koupelnách v jedné domácnosti.
Jste nejspíš jen čtyřčlenná rodina. To je, jak pro celý zájezd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 dvě kombinovane pračky se sušičkou nejsou 4 stroje, ty bychom neměli kam dát. V koupelně máme pračku se sušičkou už teď, nijak mě to nepohorsuje a nevadí mi to. Respektive kvůli místu máme v jedné koupelně pračku a ve druhé sušičku, takže vyperu, naložím do lavoru a odnesu do patra, kde dám sušit. Nikde místo na to, abych měla pračku a sušičku u sebe, není. Takže i proto mě to napadlo, jako usnadnění práce. Škoda, že nikdo nenapsal přímou zkušenost. Ty obecné věci jako že doperes, prendas sušit a můžeš prát dál znám taky, ale to za mě platí v případě, že je jedna pračka se sušičkou vs. jedna pračka a jedna sušička.
Asi to nechám tak, jak to je.
- Citovat
- Upravit
@Billi no kámoška má kombinaci, pračka se sušičkou ji jedou o cca hodinu déle, než co mám zvlášť, často to mívá vlhké i po dosušení, nebo musí dát min prádla. Už by prý do toho nešla. Kombinaci má z doby, kdy do bytu nenacpala každé zvlášť,.teď je v baráku a budou pořizovat move zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx nikdo nechce 2 pračky a 2 sušičky zvlášť, to je moc přístrojů. Budu mít 2 nové věci a řeším jestli obě kombinované nebo ne. Zatím tedy myslím, že spíš ne.
My měli prádelnu zvlášť u mych rodičů a nevyhovovalo mi to, v koupelně mi to nevadí.
- Citovat
- Upravit
Máme 8 let kombinaci, jsem spokojená. Ale chce to dobře vybírat. Máme Bosch s tepelným čerpadlem (spotřeba vody při sušení 1-2 litry). Nevýhoda je jasná, nemůžu prát a sušit najednou, vše, co vyperu, tak díky nižší kapacitě pro sušení neusuším. S tím ani v pětičlenné domácnosti problém nemám. Pár věcí dám na sušák, to mi nevadí. Určitě ale nesouhlasím s tím, že se prádlo ničí nebo není suché. Je suché, rovnou uklízím. Nic se mi nezničilo, nesrazilo, vše v pohodě. Dobrý je i program praní+sušení, kdy naplním pračku a vyndávám rovnou suché prádlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě tepelný čerpadlo a velikost nevím. Nedávno jsem pomáhal vybírat pračku manželovi nejlepší kamarádky do bytu, který pronajímají. Byli jsme limitováni hloubkou maximálně 44 cm, což nakonec vyústilo v šestikilovku.
V té domácnosti jsou tři. Když jsem prolistoval pračkové anály, zjistil jsem závorku (Zásadní je zvážit, pro kolik lidí budete prát, a tím pádem, jak objemný buben potřebujete. Pro single nebo páry by měla stačit kapacita do 6 kg, čtyřčlenné rodiny potřebují 7–8 kg a větší rodiny či „prací maniaci“ 9 kg a víc.).
Když si přičtete, že buben by se neměl rvát na maximální kapacitu, ale tak 80 %, tak bych nešel pod 9 kg.
Třeba vám to přijde jako blbost, ale myslím, že pračka a sušička nemusí mít stejnou kapacitu, ale za mě je lepší varianta mít větší pračku než sušičku než obráceně. U LG a Bosche a bacha na automatický systém dávkování prášku, ne každýmu vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme doma pračku a sušičku, ale budeme je velmi brzy obnovovat. Dostali jsme od babiček příspěvek na jejich nakup místo běžných dárků k Vánocům/narozeninám. Teď váháme, jestli nejít do dvou praček se sušickou s tím, že v každé koupelně bude jedna. Koupila jste si některá místo pračky a sušičky zvlášť dvě kombinace a jste spokojené?