Pračka sušička 2v1, výhody nevýhody, top značka

843
3.12.25 23:43

Pračka sušička 2v1, výhody nevýhody, top značka

Ahoj,
Chtěla bych si pořídit pračku sušičku, kvůli místu musím mít ale 2v1, nemám prostoto a ani nad sebe je nemohu dát. Ke všemu mohu mít jen slim variantu, tedy 45 cm.
Poradíte mi prosím, výhody, nevýhody, na co se zaměřit při výběru, s jakou značkou jste spokojeni? Naši mají LG, ale sušička nefunguje, 2× ji reklamovali a teď už to vzdali, protože mají po záruce a tak mamka jen pere.
Jsme 4 člen a rodina, 2 malé děti.
Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
4.12.25 02:38

Bož

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20913
4.12.25 05:22
@LevanduleKo píše: Více

Za každou cenu bych se snažil vyřešit samostatnou sušičku. Tohle je volba pro nějaký singles, kde ráno to zapneš a odpoledne přijdeš z práce a je to. Trvá to fakt dlouho a nedokážu si představit s tím provádět prani a sušení pro celou rodinu. Navíc ty provozní parametry taky nejsou nijak zázračný. A koho znam, tak jak bylo víc prádla, tak to letělo z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9087
4.12.25 06:16

Dva samostatné stroje. Kdyby sušička měla stát v ložnici místo konferenčního stolku třeba. Sestra měla 2v1. Ve finále takhle sušičku odmítla používat, že ji v bytě prášila a samozřejmě zdržovala. Už má taky dva samostatné stroje. Najednou přišla na kouzlo sušičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12954
4.12.25 06:37

V podstatě každý, kdo to pořídil (asi to byli trotlové nečtoucí recenze), to nevyužívá nebo mu to už po velmi krátké době nefunguje. Česz vyjímkám, ale nespoléhala bych na to.
Pořídila bych zvlášť, i kdybych měla sušičku postavit do předsíně nebo obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2856
4.12.25 06:57

Meli jsme ji dlouho, cca 10 let, pro dva to stacilo. Ale cyklus prani a suseni byl na cca 5-6 hodin a stejne to pradlo bylo trochu vlhke, jeste jsem pak dosusovala. S detmi a pranim nekolikrat tydne bych do toho nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
4.12.25 07:09

Dokupy je to prostě na prd… časově ti to taky nepomůže moc. Jednu pračku se sušením pojedeš třeba 3-4hodiny, prý to sušení trvá dýl u těchto 2 v 1. Takto já zapnu pračku, dám sušit, zapnu další pračku.. a jede to… Pračka mi na běžný program 40stu pere 58minut, vysušené mám za 1,5hodinu cca. O víknedu za 5-6 hodin udělám v klidu 4 pračky velké. A mám vše suché ve skříni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.12.25 07:14

My měli léta lg v bytě. Nic jiného se nevešlo. A byla zcela dostačující. Stejně jsem ji zapínala tak, aby dosušila, když jsme se vraceli domů, takže délku cyklu jsem neřešila.

Prádlo vlhké nebylo.

Dnes bych asi pořídila Bosch, mám od nic teď samostatnou pračku i sušičku a přijde mi kvalitnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
4.12.25 08:04

Máme slimku LG, jsem s ní spoko. My ji teda máme rok, zatím funguje. Ségra ji měla 5 let a teď ji zdědila mamka a stále jede.

Fakt je, že přes léto sušičku využívám jen na malé věci (odmítám věšet třeba ponožky :D), ale přes zimu v ní kvůli smradu venku sušíme vše a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.12.25 08:17

Mám. 2v 1, značku nevím, ale velkou. teď jak je zima, tak nesuším doma ani venku jen jede. ano trvá to dlouho. proste ráno zapnu, jak píšou výše je to ještě chvíli, tak zapnu ještě jednou třeba na půl hoďky. jde to. jsme čtyři. ale musím si to hlídat a zapnout každý den. kdybych nezapla tři dny apak najednou tak nestíhám. ale je to otázka zimy, jinak věším ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 09:59

Měla jsem 2 v 1 značku Philco (netuším, zda to vůbec ještě existuje jako značka…) ale v letech 1995 až 2011 - to byl teda držák neskutečnej…je pravda ale, že jako sušičku jsem ji využívala dost málo…ale těch 16 let bylo neuvěřitelných, ještě nato, že byla umístěna v naprosto nevyhovujících podmínkách - na betonové nezaizolované podlaze v prádelně - dílně, kde se prášilo atd…byla to moje hrdinka :kytka:, odeprala všechno na mimina po dvě mateřský atd…

pak jsem měla Candy - taky 2 v 1, na 8 kg, a po 4 letech shořel motor…jako sušičku jsem ji ale využívala taky málo, ale nevydržela halt no…

Dál jsem si 2 v 1 už nepořizovala…tak nevím.

Podle mě jsou určitě lepší dva samostatné spotřebiče.

Jako značky praček jsem měla dál AEG s vrchním plněním a teď Elektrolux klasika a ta je výborná. Já ale i přes zimu mám kde prádlo věšet v pohodě a od března do konce října to všechno hážu ven…to uvnitř nic nesuším

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.25 10:01

Podle mě „nevyhoda“ je, že to táhne jeden motor - ale jinak to u 2 v 1 technicky udělat nejde…a je to na ten motor děsná zátěž…však taky u té druhé Candy motor shořel a to jsem sušičku měla tak cca 1× za 3 týdny na povlečení…

• Citovat
  • Upravit
4333
4.12.25 10:02

@LevanduleKo my jsme měli kombinovanou vydržela nám nějakých 6 let (pak praskl buben)

Ty me kdyz jste dva taky asi ok kdyz jsme byli 3 tak uz jsem prala a sušila klasicky oblečení 2-3 dny protoze zvládneš tak 2 max 3 pracky se sušením denne (ten program je zhruba na 3-4 hodiny) ve 4 uz si ti neumím představit to bych podle me prala v kuse 😂

Kdyz je to zvlášť zvládnu vyprat a vysušit koš prádla za den…

Ale za me treba jako varianta pres zimu i sušit v létě to věšet ven proč ne… kdyz neni místo nedá se nic dělat

Pak teda ještě čištění je důležité treba 1× za půl roku rozebrat celou pračku a vyčistit takové průduchy protože ti to přestane sušit (ale pokud je muž šikovný zvládne to jen to zabere nějakou chvilku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5647
4.12.25 10:12

Měli jsme ve starém bytě a už bych to nechtěla, a to jsem ani neměli tu slim variantu.
Ta sušička v 2v1 je jen takový slabý odvar toho jaké výsledky má samostatný spotřebič. V tom 2v1 mi cyklus praní se sušením trval šíleně dlouho, navíc tam nebyl dostatečný filtr na prach a vše z toho bylo poměrně hodně zmačkané, i když jsem prádlo vytahovala ještě teplé. Ta kapacita té sušičky je totiž malinká v poměru ke kapacitě prádla kterou je to schopné vyprat. Nakonec jsem v tom přes zimu sušila jen povlečení, jinak vše normálně na sušáku.
Co jsme se přestěhovali, tak jsem to nechtěla, mám jen obyč pračku a suším na sušáku, buď venku nebo vevnitř dle počasí. Sušička je do budoucna v plánu, ale to až jestli se nám někdy povede dítě. teď ve dvou lidech mi to přijde zbytečné.

Za sebe to tedy fakt doporučit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
4.12.25 10:18

Máme 2in1 od LG a jsem s ní spokojená. Ale teda kupovala jsem ji s tím, že i nadále hodlám dál sušit hlavně na sušáku a sušičku zapínat jen občas - pravidelně na ručníky a jinak v případě, že potřebuju nějaký konkrétní kus oblečení rychle vrátit do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí