Nalakované nehty při císaři

351
17.7.12 17:35

Nalakované nehty při císaři

Holky, hloupý dotaz, já vím :oops: Ale mohu mít nalakované nehty při plánovaném císařském řezu? Nosím je na rukou i nohou několik let a bez laku si připadám jak nahá :lol: Vím, že při klasických operacích vyžadují odlakovat nehty na rukou - aby sledovali případné zabarvení nehtového lůžka. Dostali jste před císařem takovou instrukci? Díky. Linda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Raďulle
17.7.12 17:37

Já šla taky na císař a říkali odlakované… můžeš mít akorát průhledný lak… je to prý kvůli toho aby viděli jestli se ti pod nehty nesbírá krev… císař je operace jako každá jiná…

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
17.7.12 17:37

Toje problém si je preventivně odlakovat?

• Citovat
  • Upravit
teresa20
17.7.12 17:38

Po mě chtěli odlakovat už při přípravě na porod a to jsem rodila klasicky, jistili se, kdyby z toho byl akutní císař… při revizi jsem taky musela mít odlakované… ono záleží jak kde ;)

• Citovat
  • Upravit
351
17.7.12 17:45

OK. Odlakuju. Moc díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
17.7.12 17:45

Byla jsem na více operacích pak na císaři, a před tím na revizi a vždy říkali odlakované… a myslím že to budou chtít všude, však to je to nejmenší…

• Citovat
  • Upravit
1710
17.7.12 17:50

No, císař je operace. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.7.12 17:55

To je zajímavý já byla jak na revizi, tak jsem klasicky rodila. A nikdo mi nikdy nic o nehtech neříkal 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
17.7.12 17:57

Ja kdyz sla na operaci se slepakem taky nikdo nehty neresil a to jsem je nalakovane mela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
17.7.12 18:05

Nehty by měli být odlakované proto, že pokud dochází k nedokrvení, modrají nehtová lůžka jako jedno z prvních míst. Dneska se při každé operaci (i císaři) snímá saturace čidlem, považuju to celkem za zbytečné. Ale někdy je lepší nedráždit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
17.7.12 18:05

Zeptej se primo tam, kam nastupujes. Jsou nemocice, kde striktne odlakovane, ale napriklad pri kontrolni laparoskopii v Praze Na Homolce mela spolupacientka gelove barevne nehty a nechali ji. A taky je to operace v celkove narkoze, zalezi hodne na nich.

• Citovat
  • Upravit
5139
17.7.12 18:27

@Brusiinka* považuju to celkem za zbytečné. Ale někdy je lepší nedráždit…
no ono ale to čidlo špatně snímá když jsou nalakované nehty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
17.7.12 18:31

Já jsem si mohla bezbarvý lak nechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
17.7.12 18:37

Já byla na akutním CS, takže jsem netušila, že to tak dopadne, ale raději jsem si i tak předtím nechala dát jen klasickou francii a nožky jsem odlakovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
17.7.12 19:24

Nenalakované by měly být buď na rukou nebo nohou. U mě to ale nikdo při porodu i následné revizi neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí