Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, já si teda myslím, že by to neměl být až takový problém to domluvit. Zeptala bych se na to doktora, řekneš že obtíže a následky jsou dlouhodobé a jestli to jde tedy řešit sekcí. Myslím že by neměl být problém
Na žádost ti ho nejspíše nikde neudělají. Zkusila bych tuto možnost probrat s gynekologem. Důvody pro císařský řez mohou být i psychické a navíc vzhledem k tomu, jak u tebe probíhal první porod, možná i lékařské. Začala bych tedy u něj.
Obávám se že tohle nikde neudělají, je to velká operace s riziky a jen tak se k tomu nepustí ale spíš bych tvůj zdravotní stav probrala s dr, pořešila možnosti jak asi by to těhotenství a porod mohlo probíhat a vpřípadném těhu pak v nemocnici řešit že to zkusíš ale jakmile bude minimální známka toho že to nedáš nebo že to vzdáš tak at tě vezmou na císaře… nejdřív ale promluv s gyndařkou, třeba to bude na císaře rovnou, nebo může být mimi KP, pupečník…spousty věcí které se můžou stát a nemusí, to dpředu nikdy nevíš.
Myslím že když si s porodníkem promluvíš a řekneš jaké důvody tě k tomu rozhodnutí vedou tak pokud bude rozumný tak ti císaře schválí. uvidíš třeba budeš mít prťavé miminko ![]()
Jak to ted vypada tam dole? Kamaradka mela taky hodne tezky porod, dost se natrhla, ditko slo na supermana a asi dost rychle, tak druhe slo cisarem a co vim, tak o tom s ni doktor ani moc nepolemizoval. Spodek by ten porod snad ani nevydrzel.
ted mela plastiku a uz by to zase normalne slo. Zkus se informovat i o tehle moznosti.
jinak psychika dela hodne a mohlo by se stat, ze se budes tak bat a zaseknes se a ditko bude muset cisarem, tak je lepsi ho naplanovat, nebo se dat tak psychicky do pohody…coz je teda docela narocne ![]()
Ahoj,
taky jsem u druhého chtěla císařský řez ale boužel mi bylo řečeno, že to na objednávku nejde…
Určitě to půjde, se svým gynekologem si promluv o svých obavách. Nijak se nekrot a trvej na císařském řezu. O penězích nemluv. Lékař ti může napsat zprávu do porodnice o plánovaném císaři-kvuli traumatickému porodu a tvého panického strachu z něj
.Pokud nenatrefíš na ignoranty a nelidský potvory, určitě ti vyjdou vstříc, i když asi ne nijak zvlášt ochotně-nicméně to udělají. Pro jistotu si ale pak až to bude aktuální prověř porodnice a dopředu to pozjisti, abys případně zamířila tam, kde ti to umožní.
Ahoj, taky si myslím, že by to neměl být problém a bez placení
Pokud byl první porod problémový, tak i doktoři budou spíš pro sekci. Já jsem chtěla rodit přirozeně, ale nakonec jsem musela na sekci, malá měla taky skoro 4 kg a otevírala jsem se pomalu, tak to vzali pak sekcí, dr. mi ještě na sále řekl, že pokud další mimčo bude mít taky kolem 4 kg, tak to bude prý taky císařem - což zas tak nadšená nejsem, tak uvidíme. Hodně zdaru! ![]()
Kamarádka s 50ti kily porodila dítko přes 4 kg „v pohodě“, sice nástřih, ale zahojený bez následků…
Pokud bys tlačit přestala, mimino by stejně vylezlo ![]()
Ale vážně - zkušenost nemám, uvidíš, jak to bude vypadat… třeba bude miminko kluk zadečkem napřed a tím se to vyřeší samo.
Kdoví, jak na tom bude zdravotnictví za 3 roky
Teď asi nemá moc cenu to řešit.
Tak pokud chcete mimčo až za tři roky, tak bych to ještě do detailů neřešila, myslím, že se to třeba právně víc pohne a bude možné si SC za platil legálně. zatím to jde holt nelegálně. sebrat odvahu, prachy a trochu té neodbytnosti a jít za dr. do porodnice a říct o co vám jde. většinou to klapne. když ne, jít do další porodky a stejný postup. lepší je samozřejmě doporučení od někoho, kdo už má s nějakým dr. zkušenosti.
a jinak - rozumím ti a i tak tě obdivuji, já byla sračka vyrodit i to první. a vůbec se nemusíš nijak obhajovat, je spousta hrdinek, co preferují přirozený porod, ale já myslím, že je to každého věc, jak se rozhodne.
Přes známost to jde. Jinak se do papírů píše,,hysterie,,. Takže zahrát to na psychiku. Promluvit si s gynekologem.
Tady záleží jenom na gynekologovi, probrat to s ním a většina si mylsím že by byla schopna napsat důvody pro císaře, kvůli následkům po prvním porodu.
Ahoj,
určitě to půjde, já na rovinu řekla mýmu gynekologovi, že to tak chci a proč, mluvili jsme o tom několikrát a jsme dohodnuti, že mi doporučení napíše. A podotýkám, že bez úplatku! Ve světě už to je celkem normání, jen tady jsme ještě někdy trochu zaprdění. A na supermámy-fanatičky se vyprdni, ty jsou všude. Taky jsem si už pár blbých keců vyslechla. Hlavní je, abys byla v pohodě!
K jakému chodíš gynekologovi (jsem taky z Ostravy, proto se ptám)? Zkus vyzjistit jeho názor na sekce „na přání“ a pokud tomu není nakloněn, poohlížej se i jinde. Návštěva psychologa by možná taky nebyla k zahození, na tu máš ale ještě dost času, když těhotná ještě nejsi
Ahoj, na úvod prosím všechny supermámy, které zvládnou cokoliv ať mě neodsuzují a nekritizují. Porod prvního dítěte byl velmi těžký, ne tak samotný porod ale syn měl 4kg přenášela jsem 14 dní a já jsem drobek s 50-ti kg. Takže to mohlo dopadnout jen tak, že jsem se kompletně potrhala (přes 3× nástřih), musela jsem pod celkovou narkozu, 3 krevní transfuze, několik dní ležet a nehýbat se, po roce to stále cítím (sport u mě odpadl úplně), snažím se cvičit na posílení pánevního dna ale i tak mám sem tam problém vydržet si dojít na malou, o sexu ani nemluvě. Manžel by si do budoucna přál ještě jedno (nenutí mě, a myslíme tak třeba za 3 roky) ale rovnou řeknu, že nejsem schopna rodit, vím, že pokud bych měla tlačit přestala bych protože bych se bála následků. Teď mě určitě někdo odsoudí, že bych se mohla překonat ale prostě to nedokážu…(a to jsi myslím, že jsem,,silná ženská,,). A teď o co vlastně jde, chtěla bych císařský řez, jsme ochotni si jej zaplatit. Ale vůbec nevím kde jsou schopni tohle udělat, pokud máte někdo zkušenost prosím pište. Jsem z Ostravy, omlouvám se za anonimitu…