Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem tu nová a chci se zeptat, včera jsem uklouzla na ledu dvakrát po sobě žádný velký pád to nebyl, upadla jsem na zadek jsem v 18 TT. Ale strach samozřejmě mám, ale nic se jako se nestalo nešpiním, nekrvácím, žádné obrovské křeče. Jen se chci zeptat jestli jste to taky někdy některá zažila? A jestli bylo vše ok? Děkuji za odpovědi ![]()
Zazila a vse bylo ok. Byla jsem tedy cca v 30 tt. Pokud mas strach, muzes na kontrolu do nemocnice. Ale kdyz te nic neboli, nespinis, tak to bude ok ![]()
Taky jsem si jednou cca v 30 tt (v jinem tehotenstvi) dala silenou ranu do bricha, to jsem teda mela vetsi strach a taky vse ok.
Po autonehode v 34 tt jsem byla na 4 dny na pozorovani v nemocnici a taky ok. Ono to mimco je docela chranene.
Spadla jsem doma na dlažbě, když jsem čekala nejmladšího. Už jsem byla taky tak kolem 30tt.. Ani jsem náledí nepotřebovala. Stačilo mít silonky k sukni
.
Malému se naštěstí nic nestalo. Taky jsem žuchla na zadek. Ještě dlouho jsem měla problémy s kostrčí. Dlouho jsem nevydržela sedět. Jak to bolelo.
@Lucianna 230 v 35 TT jsem sebou rizika doma a spadla přímo na břicho..malý byl hlavou nahoře. A v pohodě..já měla modřinu skoro do porodu. Jinak si kup nesmeky, mají je v každém sportu. Je to super věc ![]()
Upadla jsem při vystupování z tramvaje v cca 23 tt. Večer mi začalo dost často tvrdnout břicho, tak jsem se vyděsila a jela do porodnice, kde jsem byla registrovaná (Praha Podolí). Tam mi vynadali, proč jdu až teď večer, když se mi to stalo dopoledne, že v takových případech se má okamžitě na kontrolu. To mě vyděsilo ještě víc. Dali mi na noc kapačku s magnéziem, trochu to pomohlo a druhý den mě pustili domů.
Na náledí jsem si koupila nesmeky, nasazuje se to na boty.
@Lucianna 230 píše:
Dobrý den, jsem tu nová a chci se zeptat, včera jsem uklouzla na ledu dvakrát po sobě žádný velký pád to nebyl, upadla jsem na zadek jsem v 18 TT. Ale strach samozřejmě mám, ale nic se jako se nestalo nešpiním, nekrvácím, žádné obrovské křeče. Jen se chci zeptat jestli jste to taky někdy některá zažila? A jestli bylo vše ok? Děkuji za odpovědi
Ne. Na osmnáctém týdnu mého těhotenství náledí nebylo. Musíš být opatrnější a koupit si lepší boty.
No, moje švagrová uklouzla také kolem 20tt a dítě má obrnu. Zakrvácelo z toho do mozku.
Upadla jsem na zadek asi v polovině těhotenství. Dítě v pořádku.
@Lucianna 230 Já sem takhle uklouzla na mokrým mechu
byla jsem v nějakým 30 týdnu a padla jsem na bok a částečně na břicho ale nic se nestalo. Jen kopala jak vzteklá
. Volala jsem doktorovi co se mi stalo a říkal že kdy břicho bolelo nebo by se objevilo krvácení tak ať okamžitě přijdu nebo zavolat sanitku.
@Kelsey píše:
Spadla jsem doma na dlažbě, když jsem čekala nejmladšího. Už jsem byla taky tak kolem 30tt.. Ani jsem náledí nepotřebovala. Stačilo mít silonky k sukni.
Malému se naštěstí nic nestalo. Taky jsem žuchla na zadek. Ještě dlouho jsem měla problémy s kostrčí. Dlouho jsem nevydržela sedět. Jak to bolelo.
Také se mi stalo měsíc před porodem naražena kostrč pád na ledovce jako bolesti hrozný ještě ten porod k tomu do teď mám problémy