Námaha v těhotenství 3

Anonymní
1.2.22 20:56

Námaha v těhotenství 3

Ahoj chtěla jsem se zeptat jsem v 19+3 a prostě mám doma 4 letého syna a neustále se s ním namaham… Ohýbání i při uklízení a tak… Nevadí to nějak?
Jestli mimi to neuškodí

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9293
1.2.22 21:00

Nevadí. Proč by mělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36017
1.2.22 21:02

Pokud se ohnes tak to nevadí. Já jsem k 4 leté, měla ještě roční batole když jsem znovu otehotnela, syna 11kg sem zvedala celou dobu z nejrůznějších pozic. Ještě i s porodnimi kontrakcemi jsem ho predelavala spiciho z postele do postýlky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
1.2.22 21:03

Proč anonym? Jinak a manžel, přítel neexistuje?, tak některá to zvládne v pohodě, jiná se neohne vůbec… v pokročilejší těhotenství jsem se neohla vůbec, jinak by vše letělo na zem včetně mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
1.2.22 21:08

Kdyby to vadilo, tak by neexistovali sourozenci, kteří jsou narození od sebe jen pár roků. Pokud nemáš problémy, tak to nijak nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 21:12

@Mayaa007 ještě to celá rodina neví čekáme na 2 screening ☺️
A nevíme pohlaví

• Citovat
  • Upravit
37136
1.2.22 21:14

Cim by to mělo vadit? Pokud nemáš rizikové, že máš nějaký problém, kde musíš jen ležet, tak můžeš fungovat úplně normálně. Já mám teď třetí, když sem ji čekala, tak doma prvňák, kde sem se každý den naběhala i 10km ke škole, na tréninky apod, k tomu 2 a půl letý, kterého sem pořád tahala, kolikrát sem ho nesla do třetího patra do schodů, k tomu celá domácnost, to bych nemohla donosit další dítě nikdy, kdyby běžné činnosti měly něčím vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
1.2.22 21:14

Dřív se dřelo na poli až do porodu a druhý den zas, připadá ti, že by kvůli tomu lidi vymřeli? :think: Jestli ti připadá, že ti to škodí, tak to nedělej, né? Co na to jiného chceš slyšet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
1.2.22 21:15
@Anonymní píše:
@Mayaa007 ještě to celá rodina neví čekáme na 2 screening ☺️
A nevíme pohlaví

Obdivuji vás, že to dokážete tak dlouhou dobu tajit. :D to si nikdo na tobě ničeho nevšiml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.2.22 21:15
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jsem v 19+3 a prostě mám doma 4 letého syna a neustále se s ním namaham…Ohýbání i při uklízení a tak… Nevadí to nějak?
Jestli mimi to neuškodí

Absurdní dotaz. Kdyby to vadilo - dáš syna do babyboxu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
1.2.22 22:16

@Barry1997 ja jsem ted byla taky na druhem screeningu a zatim si nikdo nevsiml :lol: vi to jen nejuzsi rodina. Bricho nemam skoro zadne, a jak se ted nosi svetry, tak to poznat nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.22 22:18

Pokud nemáš rizikové těhotenství, můžeš fungovat zcela normálně. Jako asi bych vynechala vzpírání, ale jinak běžná břemena zvedat můžeš. A ohnout se k dítěti taky můžeš, pokud se ti nechce při ohýbání blejt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
1.2.22 22:21
@prejeta_zaba píše:
Dřív se dřelo na poli až do porodu a druhý den zas, připadá ti, že by kvůli tomu lidi vymřeli? :think: Jestli ti připadá, že ti to škodí, tak to nedělej, né? Co na to jiného chceš slyšet. :lol:

To je hrozná hovadina, co píšeš.. naopak se odjaktěživa ctilo šestinedělí, aby žena nabrala sílu. Možná tak v údernických padesátých letech valily ženy do fabrik plnit závazky.
Ale jinak, zakladatelko, dělej, co můžeš. Ale péče o staršího sourozence a běžný úklid miminku určitě neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.2.22 04:19
@hanka.br. píše:

Jejda, proč jste na zakladatelku takoví??? Všichni tu rypete. Ptá se na námahu v těhotenství, ne na babybox. Jděte se vyrvat do lesa, ne na těhotné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.2.22 04:27
@hanka.br. píše:
Jejda,proč jste na zakladatelku takoví??? Všichni tu rypete. Ptá se na námahu v těhotenství,ne na babybox. Jděte se vyrvat do lesa,ne na těhotné!
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jsem v 19+3 a prostě mám doma 4 letého syna a neustále se s ním namaham… Ohýbání i při uklízení a tak… Nevadí to nějak?
Jestli mimi to neuškodí

Dobrý den, když tady čtu ty odpovědi, tak si říkám, že musíte litovat, že jste se tu vůbec ptala… V dnešní době covidu začínají být lidé až útoční. Zrovna jsem četla něco o těhotenství tady na webu z roku 2017. Všichni tam zakladatelce fandili a řešili úplné detaily, kterým by se tady ženy teď už spíše smály. Chci jen říct: z těch rypavych a posměšných komentářů si nic nedělejte. Jsou lidé, kteří mají sami prostě nenaplněný život a musí rýpat do druhých.

A k otázce: pokud cítíte, že to vadí miminku, zkuste si víc odpočinout, více zapojit dítě nebo manžela. Určitě námaha v těhotenství dobrá není, ale v takové nějaké normě by vadit neměla, jelikož bychom nic neudělaly, ALE: my nevíme, co zrovna miminko pro vývoj potřebuje a možná potřebuje, abyste si odpočinula a nenamáhala se.

A že ženy kdysi pracovaly na polích… :nevim: přesně tyhle komentáře nechápu, proč musí být. Jsme snad v dnešní době, ne?? A to, že pracovaly na polích je smutné. A když ženy nemohly dříve do zaměstnání, když dělali z černochů otroky, z dětí taky, když byly války… To bylo a snad nebude a je smutné, že to bylo. Vždycky se dá srovnat s tím nejhorším, že jo? Ale my netušíme, jaké ta žena mohla mít psychická traumata, která se v té době asi vůbec neřešila. Takže kdo jste nepracovali na poli, nechápu, že to přirovnáváte. Neznáte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí