Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jedeme na 3 noci na silvestra pryč. Dítko (20m) mám ale už zvyklé na malou postel se zábranou. Vůbec nevím, jestli mi ještě v postýlce bude spát
budu s ní v pokoji sama (tedy bude tam jen jedno lůžko). Se mnou v posteli neusne, to vím bezpečně. Spává sama, má svůj pokoj, už jen moje přítomnost bude „riziková“. No dám ji do druhého rohu a budu dělat, že tam nejsem
snad to projde. Nicméně mě ještě trápí matrace…dřív jsem neřešila, dala tam deku..ale teď má už 12 kil a nevím, jestli to stačí..sice i svoji matraci v pokoji má tvrdší, ale nevím, co bude nejlepší…vzít „něco“ měkkého? nebo fakt celou matraci z její postele? kdyby to byla jedna noc, neřeším..ale 3 noci už si myslím, že by ji mohlo něco pobolívat, kvalitní spaní to moc není..a myslíte, že tam bude spát? Dávala jste některá dítě do cestovní postýlky třeba na dovči, když už vám spalo v posteli? Díky ![]()
@reinkarnace vozili jsme dětem cestovní postýlku. Někdy i normální matraci do ní.
@reinkarnace Spí značnou část noci u nás v posteli, ale u babičky v pohodě v cestovní postýlce i teď ve dvou a půl letech spí. Doma má jinak dětskou postýlku s výlezem v bočnici.
Do cestovní postýlky jsem koupila takovou měkkou velkou deku v kiku z nějakého mikrovlákna. Spalo na tom i čtyřměsíční mimino.
Jinak když si dvouleťák vyházel v rámci hysteráku veškeré lůžkoviny z cestovní postýlky, tak spal i na té tvrdé matraci.
Moje deti se nastesti vyspi kdekoli. Takze jak v posteli, tak v postylce. Muj syn (4 roky) je dokonce schopen stale v nouzi usnout na zemi. On tedy vi, ze si ma zalezt do postele, ale uz se stalo, ze postel nebyla po ruce (jeden den jsem sla do noveho baraku uklizeta jeste tam nic nebylo). Pokud bych vedela, ze je matrace v poradku (navsteva pribuznych) tak bych asi ani tu moc neresila. Pokud bych nevedela (hotel), asi bych radeji vzala vlastni.
Myslím, že to moc řešíš. Dětem je fuk, kde spí, my jsme spávali jako děti na táborech na proležených karimatkách a jak jsme spali ![]()
@jessikka no, já mám takovou fajnovku, však jsem psala…vadí ji kolikrát i přítomnost jiné osoby v pokoji. v posteli s náma usnula jen jako novorozeně (ale je fakt, že na společné spaní v posteli jsem ji ani učit nechtěla) zatím je dost malá…a změny jí dělají celkem problém. má ráda svůj režim, své věci, svůj klid, deku bez které neusne a podobně…snad tento autistický rys zmizí s věkem
![]()
@Svistice asi se podívám po nějaké dece..je fakt že matace se mi tahat nechce ![]()
Já brala dceři na hory do cestovní postýlky matraci i její mantinely a peřinky, na které je zvyklá. Ale v té době spala ještě v malé postýlce a s námi. První noc jsme strávily asi 2 hodiny v koupelně (jediné místo, kde jsme nikoho nerušily
) pak se srovnala a spala dobře.
Koukám, že nakonec můžu být ráda, že mám to první dítě nerežimové, ale je mu fuk kde spí, jestli chodí na nočník nebo na velký záchod, oblíbeného plyšáka nevedeme a jakou má deku je mu zcela šumák. ![]()
@Svistice Jé tak přece jen existuje někdo, kdo neudělal dítěti odmala „režim“
super. já už se bála, že jsme jediní. Mě irituje už jen to slovo samo o sobě:-) My taky brali malýho odmala všude s sebou, a když se mu někde náhodou hůře spalo, spal pak třeba odpoledne nebo tak…neřešili jsme. Následky nemá.:-) Zakladatelce: Matraci bych vzala, nezabere v autě skoro žádné místo…dá se smotat…
@Blackjackie Ale tak my režim máme. Ale asi ne v tom pojetí, jak si to většina představuje. Jen se nejelo podle hodin, protože ono se dost blbě dělá něco „pravidelně“, když jednou Ti dítě spí 30 minut a podruhé tři hodiny. Večer byl ukládaný stejně, ale ráno vstával s rozptylem 2 hodin. Když přešel na jedno spaní za den, tak jeden den vstal v šest a usul už v deset dopoledne v kočáře, pak do večera nespal. Další den vstal v šest, ten samý program, v kočáře neusnul a táhnul to do dvou do odpoledne, kdy měl konečně potřebu spát. ![]()
Druhé dítě je od narození podstatně režimovější, ta naopak jako malé mimino velmi špatně nesla změny v podobě cestování, spaní mimo domov přes den s ní začíná být čím je starší horší a horší.
@Blackjackie : neboj, takhle „bezrezimove“ mám obě děti, vyspí se kdykoli a kdekoli, cestujeme s nima hodně často.
@reinkarnace : na 3 dny bychto neresila a vzala jen deku a tu postylku tím vyložila.
@reinkarnace Když jsem nechtěla/nemohla brát matraci, dala jsem jí tam složenou extra peřinu: složila se tam natřikrát a bylo to cajk. Jinak znám Tvou situaci, moje dítě je taky zvyklé spát samo, tak držím palec, aby to proběhlo dobře a aby malá chrněla.
Dcera spala na velké posteli v necelých dvou letech. Když jsme jeli na dovču, spala v cestovní postýlce i teď a to jí byly 3 roky. Na tu „matraci“ v cestovní postýlce jsme dali ještě takovou ušitou matračku, jakoby deku. Spala v pohodě. Dřív byla zvyklá usínat sama, když jsme přijeli na dovču do cizího prostředí, dali ji do postýlky, odešli za dveře a usnula. Pak jsme šli spát k ní, samozřejmě, ale to už spala, tak ji to nerušilo.
@Blackjackie naši určitě nesmotám, máme HR pěnu ![]()
jinak já si režimové dítě nemůžu vynachválit, až na podobné „haló akce“ je to paráda a neměnila bych, můžu bez problémů studovat, plánovat si věci, protože přesně vím, kdy co bude..kéž by se druhé taky dalo takhle „nastavit“ ![]()