Náplň dne s miminkem

Anonymní
21.1.20 13:28

Napln dne s miminkem

Ahoj. Zajima me jak jste nebo to mate vy doma s miminkem? Mam synka, ktery bude mit za chvili 2 mesice. Kdyz nespi, tak se mu musim venovat jinak rve. Vydrzi si sam zkouset vydavat hlasove projevy chvilku, pak rve a chce aby jsem na nej mluvila ja a on odpovidal a smal se :D potom mu chrastim nebo s nim chodim a on se rozhlizi. Taky ho dam treba i do hraci houpacky, kde chvili vydrzi koukat a poslouchat. Kdyz pak konecne vidim unavu a usne je to vyhra :lol:
Je to s miminem docela nuda, venku zima na prochazky kocarem. Ono toho pro tyhle mimča asi moc zajimaveho neni ze, aby jsem treba mohla neco doma delat i kdyz nespi :D nejak nestiham, protoze jsl je to prerusovane, tak pak se mi uz nechce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
21.1.20 13:29

Kolem 3 měsíců se to zlomí a mimčo začnou zajímat třeba hračky, tak vydrž. Jinak já ho dala do šátku, on byl happy že je u mě a měla sem volné ruce a mohla sem dělat co sem chtěla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.1.20 13:31

Budeš otrok. Já nechávala dceru pod hrazdičko, kolotoč, v léhátku občas u sebe v kuchyni a vařila jsem. Nebo pak deku do kuchyně na zem. Bude ti spát mín a mín a neuděláš vůbec nic. Mimi tě nepotřebuje za zadkem 24 hodin denně. A zima na kočárek proč? Dokud není více jak mínus 7 (to se už mi nechtělo), tak jsem oblíkla dceru do fleesového overálu, do fusáku a hurá ven na dvě hodky. Kolikrát i dvakrát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
21.1.20 13:33

Jaká zima na chození s kočárem - je krásná zima - nesněží, neprší, nefouká - pořádně se obleč - teplé ponožky, punčocháče pod rifle, čepici, rukavice - rukavice nebo rukávník na madlo - a vyraž - krásně se projdeš, uklidníš nervy, uděláš něco pro své i malého zdraví - není nad čerstvý vzduch - mimčo krásně spí a dýcháním svěžího vzduchu posiluje imunitu - já chodila s miminkem 5 km na nákup a zpět, přestože mám auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
21.1.20 13:37

@stinga přesně, taky jsem furt trajdala s kočárem a kor letos není vůbec žádná zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
21.1.20 13:40

Co já bych dala za procházky i v téhle,, zimě", u nás teď jsou neštovice a jsem už dva týdny jen doma a je to na palici :zed: Jen hezky vyraz ven. :mavam:
Jinak jsem dítě dávala do postýlky pod kolotoč, na zem pod hrazdičku, nebo ho měla v kuchyni v lehátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
21.1.20 13:52

Moji maly budou 4 mesice.. Od tech cca 2 mesicu jsem se snazila, aby se ucila zabavit i sama.. Takze vysledkem je, ze kazdy rano je v postylce pul hodky na brisku, nez vse poklidim, udelam si snidani atd.. Pak ji dam najist, a jde si hrát pod hrazdicku a ja se v klidu najim.. A pres den to tak nejak stridame, jak pisou holky vejš, bude spat min a min.. Takze stridame hrani si a povidani si s ni, a musi se umet zabavit i sama.. I chlapovi jsem rekla, ze nechci mit pijavici co bude cely den pricucla jen na me, a ja nestihnu nic okolo.. :D
A cas na nudeni se teda nemam.. :lol:
Joo, tim ze nam malo spi pres den, tak jsem si poridila kocar z druhy ruky.. Dopoledne pokud fakt echt nemrzne jde chrnet na balkon a ja aspon v klidu uvarim.. A odpoledne chodime kazdy den chlapovi naproti a jsme zase dve hodky venku. Detska mudra rikala, ze s malyma miminama ven do - 5°C…a mazat hubinu kremem bez obsahu vody..
A jinak když nespi venku, udrncam ji v kocare doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
21.1.20 13:58

Když byl můj syn takhle starý, řval, i když jsem se mu věnovala :mrgreen: ale zkoušej, hrazdičku, chrastítka. V tomhle věku to holt není žádná zábava, můžeš tak nacvicovat pobyt na bříšku, mluvit na něj, ukazovat mu, tím to končí. Na kočárek zima není. Já kdybych se vrátila v čase, občas bych si jako kulisu pustila telku nebo si četla časopis, dokud to mimčo dovolí, to zvládneš vnímat a jednou rukou ho zabavit :palec: bude líp, jak začne jaro, já hrozně ráda vyrazila do obchodu pro nějakou laskominu a pak jen seděla na lavičce a vychutnala si to, pokud to tedy prcek dovolil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
21.1.20 14:02

Měla jsem také krizi. Hlavně když se mi zdál den co den jako přes kopírák. Ale sehnaly jsme si parťáky na procházky, my pokecaly, děti spaly v kočárku nebo nosítku. Zima nezima a co si budeme povídat, zima žádná ve finále není :mrgreen: jinak je malá dost samostatna, vydržela už jako prtě pod hrazdičkou a teď na dece, občas jí musím podhodit nějakou novou hračku. Řvát začne výjimečně (když mám třeba ruce od těsta :mrgreen: ) povídám si s ní, ukazuju jí nové věci, říkanky, pohádky, máme doma králíky, tak ty ráda pozoruje, zpíváme, tančíme, mazlíme se, chodíme k babičce.. bude jí půlrok a každý den je to lepší a větší zábava :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
21.1.20 14:03

Prvním třem měsícům života se někdy říká čtvrtý trimestr. Je to období, kdy se miminko adaptuje na život mimo dělohu, hekticky dozrává nervová soustava a mozek, miminko nabírá sílu. Rozhodně nikdo nic nezkazí tím, když se mu bude pořád věnovat, nosit ho, uklidňovat. Pro mě bylo mimčo důležitější než uklizený byt, nikdy bych ho nenechala plakat. A otrokem dítěte jsem se tím rozhodně nestala. A ven klidně, vždyť je krásně teplá zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
21.1.20 14:04

@Bebeluska8 to jsem dělala ze začátku. Doma bordel, neuvěřeno.. ale dala jsem malou do kočárku, v dobách, kdy spala ještě 3hoďky v pohodě. Skočila si pro dobrotu do obchodu, kávu do termohrnku a to byla slast :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
21.1.20 14:07

Náplň dne s takovým mrňousem? Úplně jakákoliv. :lol: Vem si knížku a běž na půl dne do kavárny. Až se vyspí, prohlídne si nové prostředí, nakojíš a půjdete domů. :nevim: Chodit úplně kamkoliv. Vždyť tohle není zima. :nevim: Pak bych si ještě užila návštěvy - až ti začne všude stoupat a padat, kramovat věci a nenechá se pochovat od nikoho jiného, to už si s nikým 2 roky pořádně nepovykládáš. Teď krásně. Já jsem teda děti v tomto věku měla buď na prsu nebo pár minut ležely nebo pásly koně, koukaly a spaly. Na nějaké šaškování s hračkama nebyl nikdo z nás zvědavý. Takže náplň dne jedině pro tebe. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
21.1.20 14:11

Mam 3 mesicni mimi a kdyz pase, tak mu dam pred nej plavat kachnicky, u toho vydrzi byt zhypnotizovanej hodne dlouho :mrgreen: pak mu manzel vyrobil karton, jakoby takovy boby pro mimi a vozime ho na kartonu po byte a to je taky vzdy zhypnotizovanej :lol: Jinak si vyhraje pod hrazdickou, obklopim ho hrackami tak s nima vzdy rozjima s prstama v puse. Zpivame, rikame rikanky, delam opicky a tak to ruzne stridame. Kolotoc nad postylkou ma taky i houpacku, ale tam ho nerada nechavam, ptz ho to nijak nebere. Zvladam s nim vse az na vareni, to varim kdyz manzel prijde z prace nebo vari manzel a neboj, kdyz mel ten nas 2 mesice tak potreboval taky 100% pozornost, je to normalni. A ty bys mu ji mela poskytnout, uvidis ze v tech 3-4 mesicich se to zlomi a uz si bude stacit sam na nejaky cas. Ty reci ze budes otrok a bla bla vubec neposlouchej, u 2 mesicniho ditete je to nesmysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
21.1.20 14:17

@Mysticlipstick taky jsem nedávno malou vozila na dece po bytě.. pro mě strašná sranda, malá čučela co se děje, ale pak se taky tlemila. Jedinej tatínek si myslel, že jsem se zbláznila :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
21.1.20 14:26

U prvního dítka jsem měla výhodu, že neřvalo, ale i tak jsem se doma kousala nudou, než začalo být interaktivnější :). Ty další, co se narodily potom, už měly výhodu sourozence, takže se často zabavily jen jeho pozorováním a já si mohla jít po své práci. Asi bych dala mimčo na dečku s hrazdičkou, ať Tě sleduje, jak žehlíš, poklízíš, brala si ho takhle i do kuchyně, povídala mu, co zrovna děláš. To samé při jízdách kočárkem - lidi na mě koukali jako na cvoka, ale běžně jsem s miminem konverzovala, popisovala mu, kam jdeme, co budeme dělat, co je cestou zajímavého,… a když jsem byla úplně v krizi, prvnímu jsem dokonce zpívala ze zpěvníku, tlačila ho po cyklostezce a prozpěvovala, otočka a zase zpátky domů s hudebním programem :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí