Náplň do medovníku

348
28.9.16 13:38

Salko svařené na karamel ( nebo koupit rovnou karamelové) a ušlehat s máslem, nechat ztuhnout. Jednotlivé platy promazavam timto a plus na odlehčeni až to není tak sladke tak druhý „krém“ dávám zakysanou smetanu trochu s cukrem, může být i bez. Jeden plat namazu tím krémem ze Salka a druhý plat kys. Smetanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
28.9.16 13:39

Já dělám medovník už dlouho podle tohoto receptu:

http://ekucharka.net/…-na-medovnik

Do náplně někdy nedávám vlašáky, když je nemám a vždy se povedl. Nejsem moc na sladké, ale tohle chutná všem z rodiny a pořád mě nutí to dělat :,( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
28.9.16 13:39

Rum, ten se hodí všude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
28.9.16 13:41
@strýček sally píše:
Rum, ten se hodí všude :)

Jasně, rum patří do sirupu, kterým potírám placky, které tvoří korpus medovníku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
28.9.16 14:41

@Bora-Bora prosím,kde se kupují medové pláty? Myslíte tím už hotové placky z těsta vhodné na medovník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
28.9.16 15:08

@Bora-Bora děkuji,já mám největší problém s těma plackama, naplnění medovníku mi nevadí, ale to vyvalování… Makro tu nemáme, škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
28.9.16 15:52

@Bora-Bora to budu moc. ráda. V kaufu jsem to neviděla, ale může to ležet kdekoliv, že jo. Já mám právě recept, kde se placky nenatírají na. papír, ale těsto se vyvaluje a je s tím strašně sr. ní :) pak mi to leží po podlaze upečené, skáču přes to, hrůza. Ale sníst to pak, to by mi šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
28.9.16 15:53

Já dělám tento:

Na medové pláty:
100 g másla
150 g krupicového cukru
5 lžic medu
2 lžíce polotučného mléka
1 vejce
1 lžička jedlé sody
450 g hladké mouky

Na krém:
200 ml polotučného mléka
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
200 g másla
150 g krupicového cukru
1 žloutek

Příprava:
Všechny přísady až na mouku smícháme v míse. Dáme do vodní lázně a vymícháme metličkou do konzistence trochu řidší majonézy. Pak vsypeme mouku a vypracujeme těsto.
Těsto zabalíme do mikrotenu a troubu předehřejeme na 180 stupňů. Váleček obalíme potravinovou folií a na pečícím papíře vyvalujeme tenké kruhy, které pečeme do zlatova asi 3 minuty.

Krém:
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání tzv. odpalujeme. Vypneme sporák a hmotu mícháme do pokojové teploty. Pak zatřeme máslo (pokojová teplota), cukr a žloutek.

Tímto krémem spojujeme pláty, nakonec nerovné okraje okrojíme, těsto rozdrtíme a nalepíme z boku na dort.

Pozn. Krému může být i víc tak o polovinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
5.10.16 08:28
@Bora-Bora píše:
@divomys @Apaji dekuji oběma. Chci ho udělat na oslavu narozenin do práce, tak snad se povede

Ahoj, jak dopadl dort? Já jsem asi v kaufu objevila ty medové pláty. Jsou tři a jsiu takové malé? Cca20×10cm? Kolik balení jsi měla? Já ti odhaduji, že se spotřebuje tak 6balení a to budou jen 3 patra.pak to vyjde draze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí