Co uvařit návštěvě?

741
26.9.16 15:29

Co uvařit návštěvě?

Ahooj :mavam:
Potřebuju poradit. Ve čtvrtek přijede tchýně s manželem na návštěvu, tak bych jim chtěla něco uvařit. Nejlépe něco, u čeho nestrávím celý den a úplně nejlíp něco, co můžu uvařit den předem a pak jen ohřát, abych se jim mohla věnovat. Posledně jsem dělala boloňskou omáčku a předtím segedin, tak toto ne. Guláš nechci. Nějaké nápady? :think:
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1827
26.9.16 15:31

Co třeba takovou klasiku, bramborovej salát s řízkem..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
26.9.16 15:33

Právěže řízek musíš smažit ten den aby byl čerstvý, to bych nechtěla dělat den předem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.9.16 15:34

Delavam maso v listovém těstě. Pripravim si to den předem a v den návštěvy jen dám do trouby.
Kuřecí stehenní řízky naklepu, dám na to šunku, eidam, osolim, zabalím do těsta a upecu. Podle hostů buď dávám bohatou zeleninovou oblohu, nebo upecu americké brambory (kupuju predsmazene do trouby).

• Citovat
  • Upravit
5455
26.9.16 15:35

Dobrý vývar s masem - na druhý den je lepší a starší lidé mají polévky k obědu rádi. Svíčková je také dobrá druhý den, pomalounku pečená vepřová kýta (je libová, ale tam potřebuješ už nějakou kuchařskou zdatnost, ať ji nevysušíš - nevím na jakém kuchařském „levelu“ jsi :) ) s masovou šťávou a br. kaší, kachna se dělá sama, zelí se připraví den předem…No, nějak mi došla inspirace :roll:, snad někdo poradí další možnosti :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
26.9.16 15:35

Maso v tatarce, knedlo vepřo zelo, pečenou kachnu nebo kuře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
26.9.16 15:36

Co nějakou masovou ( třeba i kuřecí ) roládu + šťouchačky :nevim:
Jako zákusek třeba věnečky. Ty můžeš udělat den předem taky, jsou hned hotové a neznám člověka, který by je neměl rád.

Hovězí na houbách + rýže

Pečenou kachnu, zelí, knedlík

Výpečky, špenát, brambor ( nebo opět varianta zelí a knedlík )

Španělský ptáček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
26.9.16 15:38

Jsou tuny jídel, co jsou jednoduchá a nebo se dají udělat den dopředu, takže spíš záleží, víš, jaké mají chutě?
U nás se na rodinných obědech často dělají třeba francouzské brambory, protože je všichni milujeme :jazyk:
Nebo jakákoliv omáčka se dá udělat den předem, třeba svíčková, ptáčky, roštěná, houbovka…k tomu pak už dodělat jen přílohu a je to, i knedlík se dá udělat den dopředu a pak ohřát (na pařníčku, pak chutná jako čerstvý).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
26.9.16 15:39
@novomamča píše:
Co třeba takovou klasiku, bramborovej salát s řízkem..?

Řízek je druhej den pěkně hnusnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
26.9.16 15:40

Nebo mě ještě napadá, naložit den dopředu kuřecí „čínu“, pak to jen hodit na pánev a přidělat nudle, jídlo hotové za 20 minut ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
26.9.16 15:42
@Šmoulice píše:
Co nějakou masovou ( třeba i kuřecí ) roládu + šťouchačky :nevim:
Jako zákusek třeba věnečky. Ty můžeš udělat den předem taky, jsou hned hotové a neznám člověka, který by je neměl rád.

Hovězí na houbách + rýže

Pečenou kachnu, zelí, knedlík

Výpečky, špenát, brambor ( nebo opět varianta zelí a knedlík )

Španělský ptáček…

Přikláním se k hovězímu na houbách. Druhy den je to jeste lepší. Ostatně az na tu kachnu bych sežrala všechno :oops:

Nedávno jsi v jiné diskuzi vkládala recepty na sladký. Diky za ne. Vypadalo to mnamozne :kytka: Urcite neco z toho spacham ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
26.9.16 15:44
@Raspusha píše:
Přikláním se k hovězímu na houbách. Druhy den je to jeste lepší. Ostatně az na tu kachnu bych sežrala všechno :oops:Nedávno jsi v jiné diskuzi vkládala recepty na sladký. Diky za ne. Vypadalo to mnamozne :kytka: Urcite neco z toho spacham ;)

No jooo. Žrádlo a já :mrgreen: Teď akorát peču rohlíky k večeři. Po delší době trochu volna, tak jsem toho hned využila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16049
26.9.16 15:47

@Raspusha

A kdyby jsi šla do těch věnců… Tak jsem vyzkoušela asi 10receptů a jako nej se mi jeví tento : 250ml vody
90g 100% tuku nebo masla
spetka soli, to uvedeme do varu a pridame:
140g hl. mouky, michame tak 5 minut. Nechat vystydnout a pak do toho po jednom vslehat mixerem
3 vejce.
Na plech strikat venecky. Pecu na 200 °C 15 minut a pak jeste na 170 °C asi 10-15 minut. hlavne tu troubu neotvirat, nebo nevybehnou. Z teto davky jsem mela 12 velikych venecku.
Krem :0,5l mleka
2 vanilkove pudinky
70g - 100 g cukru
150g masla
1 vanilkovy lusk
4PL rumu.
Uvarit pudink, a pak pridavat vychladnuty do uslehaneho masla.Rum vmichame nakonec.
Polevu jsem udelala-1 bilek, nesleham-dam rum, asi 1-2 pol. lzice a cukru mouckoveho tolik, aby poleva byla husta a presto jeste tekla…kdyz jsem upecene venecky rozkrojila, ty vrsky jsem jakoby vymachala v te poleve a nechala zaschnout, az pak jsem dala na krem…krasne na veneckach ztuhne..

A HLAVNĚ!!! ZVLÁDNE HO FAKT KAŽDÝ. Absolutně jednoduchý. Tyto dělám na jakoukoli oslavu, či akci. A dokonce si je u mě objednala kamarádka i na křtiny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.9.16 15:49

Roštěnku s rýží, ta je druhý den lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
26.9.16 15:52

Taky to vidím na nějaké přírodní plátky s rýží, může být na žampionech, nebo na houbách. K tomu okurkový salát se smetanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí