Recept: Třešňový rosol s chilli

Třešňový rosol s chilli Třešňový rosol
Průměrné hodnocení 0.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 6 OSOB
  • Čas 30

Postup

Třešně omyjeme a vypeckujeme.
Chilli papričku nakrájíme na tenké proužky.
Třešně dáme do hrnce a štouchadlem je pomačkáme, přidáme chilli a 100ml vody. Za stálého míchání přivedeme k varu. Želé vaříme na mírném ohni asi 10 minut, poté necháme vychladnout.

Přes platýtnko přecedíme třešně a vymačkáme z nich šťávu. Ke šťávě přidáme šťávu z citrónu, želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, 5 minut vaříme.

Rosol hned naplníme do čistých skleniček, uzavřeme a necháme do vychladnutí otočené dnem vzhůru. Poté uložíme na suché a tmavé místo.

Ingredience

  • 2kg třešní
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 citron
  • 500g želírovacího cukru 2:1
  • Plátýnko
  • 6 sklenic

Chutnalo vám? Okomentujte recept Třešňový rosol s chilli

Váš příspěvek

Odesílám...