Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prosim o radu, mela dnes k nam prijet navsteva, tak jsem vcera planovala, ze upecu tvarohove buchty. Udelala jsem napln ze tří tvarohu, naredila ne mlikem, ale smetanou
, aby to bylo fakt super, no a kdyz jsem chtela zacit delat testo, zavolali, ze prijedou az v pondeli! ![]()
A co ted s tou naplni?? Doma jsme jen ja a malý syn, kdyz z toho něco upecu, rozhodne to nezvladneme snist. Vydrzi to do nedele?? Zmrazit to asi nepujde, co? Vyhazovat a kupovat znova suroviny, to teda nechci. Poradite? ![]()
@tabitta dej to do dozy na potraviny a do lednice.Dva dny tvaroh vydrží.
Udělala bych normálně kynuté těsto, naplnila a foukla do mražáku
Tvaroh se dá zmrazit, když ho použiješ na pečení, bude to dobrý. Jinak bych to udělala jako pribiňáčky a snědla. Nebo tvarohovou střechu, nepečený dort, cokoliv.
@Tiger-lily píše:
Udělala bych normálně kynuté těsto, naplnila a foukla do mražáku
Myslis udelat ty buchty nebo zavin a zmrazit a pak to rozmrazit a upect?
Mas s tim zkusenost??
Nebo závin z listového těsta, nebo šátečky a pak zmrazit.
Jinak já mám v mrazáku kynuté meruňkové knedlíky a jsou dobré po rozmrznutí, tak předpokládám, že buchty taky v poho zamrazíš.
@tabitta Tohle se mi taky stalo, akorát už byla buchta v troubě. Tak jsem podělila sousedy důchodce, paní, co žije už sama, měla velkou radost. ![]()
@tabitta píše:
Myslis udelat ty buchty nebo zavin a zmrazit a pak to rozmrazit a upect?
Mas s tim zkusenost??
jj, když to vytáhneš z mrazáku, strčit rovnou do trouby.
Takze nerozmrazovat? Potrit to maslem zmrazene? Ale kdyz pises zmrazit napln v buchte, mohla by se zmrazit i samotna, ne? Co myslite?
Upekla bych buchtu a vytáhla bych jí o něco dřív a zamrazit a tu chvíli bych dopekla v pondělí.
Dělala jsem dnes kynute buchty a zbylo mi docela dost tvarohove naplne. Je ridsi (ale z buchet nevytekla) - tucny tvaroh vanicka, vejce, vanilkovy pudink - prasek, cukr..
co s tim prebytkem?
Napadl me strudl, ale to se bojim aby neprasklo a nevyteklo..
Mate prosim nejake tipy, na co vyuzit?