Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jste nekde spokojene s nabidkou masa a masnych vyrobku?
My zacali Tescem, zmenili na Kaufland, ale uz i tam zacinam pochybovat, ze to maso, at uz z jejich masny, ci te pridruzene je ok. Termoobal mame, ale i tak maso je proste jinak chutna i voni i po uvareni.
Nebo najit male reznictvi? zkouset? nejak zrovna u masa nerada stojim dlouho.
Je nejaky suoer, hypermarket kde mate oblibenou masnu? nebo soukromnika?
Dekuju holky ![]()
Myslíš ten Kaufland z lásky k česku, jak je vzadu napsáno bouráno v Polsku ale přebaleno v česku?
Na maso jsme chodili ještě nedávno do Lidlu, a když tak chodíme do místního řezníka.
Ja radeji ty krabicky neprohlizim. nejsem vegetarian, ale ty regaly masa mi prijdou ponekud krvak
.
Prave sem objevila taky Lidl po dlouhe dobe a pokud by bylo maso super tam, tak skvele.fakt uz me to zkouseni obchodu nejak neba. nazvy se meni, slozeni a chut snad ani uz nechutna
.
Maso kupuju vždycky u místního řezníka, jen v případě nouze (potřebuju nutně kus krkovice v sobotu večer
) tak jezdím do Lidlu.
Odkud maso je prioritně neřeším, jde mi o čerstvost, kterou mi malý řezník dá, v nouzi z Lidlu je to také obstojné. Jinde mám smíšené zkušenosti, někdy dobrý, někdy horší.
Z Lidlu už nekupuju, 2× mi bylo špatně, tak radši ne. Ale možná jsem jen měla smůlu… buď řezník nebo Globus, ještě je slušný Albert.
Máme tady farmáře řezníka a maso jenom tam
když má zavřeno a zrovna něco potřebujeme tak lidl ale supermarket je krajní nouze ![]()
Vepřové a hovězí vozí manžel od řezníka (chodí kolem a prostě neodolá
) Vyzrálé hovězí na steaky kupuju vakuované z farmy. Kuře buď u místního řezníka když má čerstvé, nebo v Lidlu. Ale našla jsem i chov poblíž, tak to zkusím tam. Telecí svátečně v Globusu. S rybama je potíž, tady max ve čtvrtek v Lidlu.
Ja taky pred par lety chodila do mistniho reznictvi, pak vystaveli hypermarkety a nadseni z usetreni casu a nakoupeni vse na jednom miste nejak prevysila zapory-behani, popojizdeni, fronty. Zkusim se poohlidnout, zda neco, co jsem navstevovala tenkrat za tech par let nezrusili, nebo nezmenilo majitele
.
Dnes jsem varila kureci polivku a uzjen ta barva nepripomina polivku
,kdyby to bylo poprve, reknu si, ze je to moje chyba.Ale my nejvic jime kureci a posledni mesic, dva na nej nemam stesti, at nakupuju chlazeny, nebo mrazeny
.
Zkusim i ten Lidl. Dekuju ![]()
@svatecnice píše:
@Kralikcek z českých farem přes rohlik.cz
Ten rohlik vypada super
,jen ja podle obrazku nakupovat neumim.ale na rychlonakup, kdyz neco doma chybi, super ![]()
Buď u našeho prověřeného řezníka, nebo Globus.
Jen sebevrah může maso koupit v Tescu či Albertu. Maso z Kaufu neznám, nikdy jsem ho tam nekupovala, ale odpuzuje mě už to balení.
Jinak krůty, kachny a občas i kuře na farmě. ( Farmy jsou všude, stačí jen hledat a nebýt líný si pro to dojet…)
Beru maso od soukromych zemedelcu, supermarketove mi proste smrdi. Za me nejhorsi kaufland a albert, z jejich akcniho masa nam opakovane zvracel dokonce i pes. Od tech soukromniku vezmu vzdycky vetsi mnozstvi kdyz porazi na mrazak (celou krutu, nekolik kurat, kraliky, 10kg hoveziho…). Nez jsem nasla spolehlive zdroje, brala jsem od mistniho reznika.