Náplň práce učitelky v MŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Já jsem se koukala na týdenní plány ke stažení na RVP, zdá se mi to příliš náročné na vymyšlení
Jako začínající učitelka asi budu mít co dělat. Teď bych právě byla na dopoledne, to odpoledne se dalo, bylo to volnější, ale ráno bude určitě oříšek, budu mít ve třídě 3 až 4 leté děti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se ti jen zdá. Třídní vzdělávací máte?
My třeba září jedeme - Rodina, Tady jsem doma, my děti a naše práva, hádej čím jsem
Dopoledne cvičíme, pak si sedneme do kroužku, přivítáme se, zaznačíme počasí, povídáme si o tématu, naučíme se básničku nebo písničku, pak tvoříme(malujeme, vyrábíme…), jdeme ven a je oběd.
Nevím podle jakého jedete programu - montessori, začít spolu…podle toho se pak ještě odvíjí ty činnosti.
- Citovat
- Upravit
Já mám malé prcky takže máme básničku tak na měsíc
a stejně si ji odvykládám většinou sama.
Ale jinak jsem v pondělí začala s básničkou, že jsem jim ji přednesla, ideálně k tomu nějaké ukazování. Pak jsme si ji říkali spolu po slovech a tak.NA týden jsem měla většinou jednu básničku a jednu písničku dle složitosti a ostatních aktivit.
- Citovat
- Upravit
Prosímtě a jak mysvětluješ takovým prckům my děti a jejich práva?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monulka píše:
Prosímtě a jak mysvětluješ takovým prckům my děti a jejich práva?
Spíš je to takové poučení, co by už měli vědět i od rodičů. Že nesmí nikam sami chodit, nic si od nikoho brát, nesmí na ně nikdo sahat, nikde se nesmí svlékat před cizíma lidma, musí o všem učitelce nebo rodičům říct a tak. Já tam většinou i zakomponuju třeba když čurají venku, tak že se nevystavují všem kolem dokla, ale že se čurá někde u stromečku a keříku a tak…Ony i ty děti kolikrát už toho hodně ví z domu. Čtyřleťáci skoro všichni - občas i někdo prohodí nějakou zapamatovanou zprávu z večerních zpráv. Mým dvouleťákům je to docela fuk.Ti si pak max. pamatují, že mají čurat za stromem ![]()
- Citovat
- Upravit
@zichisek píše:
Jinak mé oblíbené stránky :
i-creative.cz
predskolaci.cz
detskestranky.cz
rvp.czHodně už toho jen tak vyhledávám v googlu
doporučuji krokotak.com
- Citovat
- Upravit
@zichisek Mohu se zeptat, doporučila byste mi nějakou literaturu, chci si dodělat pedagogické vzdělání a ráda bych si i něco přečetla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate92 jako odbornou nebo s aktivitama? ![]()
Napadá mě - já miluju knížky od Portálu
Mám třeba tyto :
Dítě v osobnostním pojetí - Zdeněk Helus
Pedagogická psychologie - Jiří MAreš Úzkost a strach u dětí - Jan VYmětal
Výukové metody v pedagogice - Lucie Zormanová
Autoevaluace v MŠ - Zora Syslová
Agresivita dětí - Edwige Entier
Dětská řeč a komunikace - Jan Průcha
Program Začít spolu
PAk záleží co tě zajímá, já měla ve školce děti s Aspergrovým syndromem a autosmem, tak mám ještě kížky k tomu a k logopedii
Jsem na to trošku ujetá ![]()
- knížky a materiály jako hry a činnosti v MŠ a tak…
Portálové knihy mívají i v knihovnách. V naší třeba celý regál.
- Citovat
- Upravit
@zichisek tohle je spíš jako na okuk a pro nás velké ale líbí se mi .....http://www.facebook.com/#!/doityourselfturkey
- Citovat
- Upravit
Jinak mé oblíbené stránky :
i-creative.cz
predskolaci.cz
detskestranky.cz
rvp.cz
Hodně už toho jen tak vyhledávám v googlu