Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Něco vám tady napíšu… Ve svych 30 letech jsem přišel na to že je moje matka je brutalní Narcistka… Odesel jsem od ní protože je to clovek kterej nemá rad klid a miluje chaos a drama… Jakmile zjistili ze jsem ji odstrihnul a nemuze se ke me dostat jinak… Tak to zacla hrat pres tatu a začla o me rikat ze jsem manipulator a narcista jen proto aby ochranila svuj obraz… Samozrejme otec matku drive milovat a nejspis miluje doted i po rozvodu takze ji ty kecy žere… A me ted nikdo neslysi nevnima a neveri… Jak bojovat proti zlymu narcistovi? Matku nenavidim k smrti… To je tak neskutecne zlej clovek kterej nema rad nikoho kolem sebe ani svoje syny… Jak proti temhle lidem bojovat??? Nenavidim ji k smrti a rikam si co to je tohle za odpad? Tyhle lidi jsou totalni dno…
@PaníBovaryová Dokázat to všem ze ona je blázen a ne já… Protoze se ho snazi udelat ze mě? A chranit tak svoji osobu??? To je snad normalni ne???
Popisuješ ji jako manipulátorku, která očerňuje ostatní, aby si zachránila vlastní obraz. A co teď děláš ty? Nazýváš ji „odpadem“, „bláznem“, snažíš se přesvědčit okolí, že pravda je na tvé straně a ona je ta špatná. To je úplně stejný mechanismus, jen z druhé strany. ![]()
Dokázat všem, že ona je blázen a ty ne je přesně hra, kterou chceš hrát podle jejích pravidel. A v té hře se nedá vyhrát, protože to není o pravdě, ale o tom, kdo víc přesvědčí okolí. ![]()
Takže řešením je přestat hrát její hru, přestat ji potřebovat „usvědčit“, držet si odstup a hranice
a nechat její chování mluvit samo za sebe (dlouhodobě to stejně vždycky vyleze) ![]()
Jediný skutečný důkaz, že nejsi jako ona, není to, co říkáš, ale je to to, že se nechováš stejně.
Jestli se nad to dokážeš povznést a přestaneš to řešit, tak tehdy teprve ukážeš rozdíl. ![]()
@Korbelitov píše: Více
Ne, není. Zbytečně se budeš dohadovat a nervovat. Nejlíp uděláš, když to hodíš za hlavu. Když táta věří matce a tobě ne, tak holt má smůlu taky. Není potřeba aby mezi vámi stál a rozhodoval kdo z vás dvou ten blázen je.
Z toho co píšeš mě nepřijde že ti je 30,ale 15…jde z tebe cítit divnost a nedozralost…
Nevšímej si jí, tím jí nejvíc vezmeš vítr z plachet. Víš, jak se to říká - když se hádáš s blbcem víc než půl minuty…
Tady vyhraješ jen pokud ji smažeš ze života a budeš jí ignorovat
.
Nezlob se na mě, ale ty si tady stěžuješ na svoji mámu, jak moc je strašná a zlá, ale přečti si po sobě tvůj projev…
A musím teda říct, že z té věty „Matku nenávidím k smrti.”, mě až celkem mrazí… ![]()
A proč by si měl něco dokazovat. Žij si svůj život a na ostatní se vykašli.
Jenže tím, že půjdeš proti ní a budeš z ní chtít udělat narcistku, budeš stejný jako ona
.
Ve 30 jsi byl ještě nasomrovanej u rodičů?
![]()
Hele tím jak se vyjadřuješ působíš tak na 15.
A celkově si myslím, že si s maminkou nemáš co vyčítat. Jablko nepadlo daleko od stromu … ![]()
Já ho tak nějak chápu. Máme osobu s narcistní poruchou v nejbližším příbuzenstvu a má děti.
Nejde dělat v podstatě nic jiného, než utnout kontakt s matkou a nesnažit se nikomu nic dokazovat.
@TRG píše: Více
Ano. To je jednání rozumného, dospělého člověka. ![]()