Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak snad chlap zvládne zavěsit dveře, ne? Mamka mu je může nasměrovat do pantů, ale 3 osoby přece nejsou třeba.
Pošli tam syna, abys ukázala dobrou vůli.
Po práci už nemám sílu a upřímně ani chuť. Když může pomoct syn, tak je to přece v pohodě. Ale nemůže to po tobě takhle chtít. Já bych se zachovala úplně stejně.
Manipuluje s tebou tím jak se ufoukne. Čeká že teď se budeš vtírat. To znám, přestala jsem se vnucovat a čekám až se druhá strana odfoukne a přestane se chovat jak malý děcko
Ne, není to normální chování. Když chci od někoho pomoc tak se s ním předem domluvím.
@Anonymní píše: Více
mám to úplně stejně. Nech ji uraženou. Ona se ozve, až zase bude potřebovat nakoupit.
Nepsala jsi tady už jednou? Jak ti mama nějaký večer volala ať k ni přijdeš a když jsi odmítla tak taky dělala uraženou? ![]()
Vůbec bych to neřešila, ať je uražena, nejsi pes, abys poslouchala na povel.
Je jedině dobře, že se dokážeš vymezit. Tohle je prostě klasická forma manipulace. Prostě bude to po mém i kdyby ty ses měla na hlavu postavit. Hele dobrou vůli si prokázala. Chtěla si poslat syna, který by pomohl. Nemá zájem?!? No tak prostě počkej až se odrazí. A když bude vyčítat v klidu opakuj dokola. Hele mami já ráda pomůžu když mi to dáš vědět dostatečně předem. Případně můžu třeba poslat syna. Ale skákat jak ty pískáš nebudu.
Jinak zpozorněla bych jedině tehdy pokud by tohle byla velká změna oproti normálu. A maminka se takto začala chovat z ničeho nic.
Ale hádám, že to tento případ nebude.
@Káťa_Nv píše: Více
Já taky ne a moc dobře to ví, že mám náročnou práci. Dozvědět se to, když jedu z práce, kdybych to věděla s dostatečným předstihem, tak to domluvím předem se synem
@Pyžamožrout píše: Více
Mě spíš štve, jak zaklapne telefon a než ho zaklapne tak brečí a vzteká se
@Karinkas píše: VíceŠtve me to. Vím, ze pro me dělá hodne, když je syn nemocný, tak hlida máma, ale co se dnes stalo, tak mě naštvala
@Anonymní píše: Více
A kolik je synovi, když potřebuje hlídat při nemoci? To asi s vytažením dveří do 2.patra moc nepomůže.
Holky ja už fakt nevím
dnes jedu z práce a hovor od mámy, ze ji brácha doveze dveře a že jim pomůžu. Na to jsem jí řekla, ze nebudu čekat až dorazí z práce, vyzvedne dveře a přijede. To je skoro hodina. Na to se urazila a zavěsila. Já totálně unavená z práce. Poté jsem ji zavolala, že ji pošlu syna, cesta na kole 2minuty. Opět uraženě zavěsila. Je toto normální chování? Když potřebuje pomoct, pomůžu hned, nakoupím. Brácha téměř s ničím nepomůže a ani to mamka nechce. Pořád ja, ale když prostě na poslední chvíli, co mi volá, ze mam dojet, tak je opravdu urazejici. Už fakt nevím