Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč nedošla ona za tebou, když to tak nutně potřebovala? Ja bych nesla a v pyžamu už vůbec ne. Věk používají staří lidé kolikrát jako výmluvu, aby mohli s ostatními manipulovat.
Mladý ti povětšinou napíšou, jak je máma hrozná a ty starší, že sice hrozná je, ale že je i stará, tak bys měla být velkorysá.
Jaká je víš jen ty sama a jak si to s ní nastavíš, tak to budeš mít. Podle všeho ti to, tak jak to máte teď, nevyhovuje.
A opravdu to bylo tak nutny, nebo si jen chtela povídat? Mohla jsi ji taky prostě říct, ze nemáš čas
Proč je jedno
@Anonymní píše: Více
Proč tedy nepřišla ona k tobě? Já bych k ní teda takhle večer a v pyžamu určitě neletěla. Kdyby to bylo hodně důležité, nebo jí něco byla tak ano, ale kvůli tomu co mohla nechat na ráno fakt ne. A ty komentáře okolo si mohla taky odpustit.
Mamku by něco takového za těchto podmínek ani nenapadlo požadovat. Pokud to bylo akutní, šlo to vyřešit o telefonu a nebo mohla přijít ona. Jinak to klidně mohlo počkat na druhý den do práce. To jste to nemohly pořešit takto? Spíš mi přijde, že mamka chtěla společnost…
Nejlepsi by bylo odstehovat se dal a nepracovat s matkou. Jsi dospela a mas deti a ponizujes se a popisujes ji svuj vecer. Rekla bych, ze ona bude manipulator a bude zneuzivat tve provinilosti. Stejne jsi prisla a jeste se obhajujes, proc ne s usmevem. Ona ti preci nema rikat, jak se mas citit a vydirat te, ze te pomluvi v praci. Vymez se a nebo to budes muset snaset dalsich 20 let a lide se vekem spise horsi.
@Magical-eyes Velkorysá? Že má řeči na dceru a diví se, že večer řeší děti a rodinu?
Stará klidně, proč ne, ale taky by mohla být maličko empatická a soudná… Případně si nějaké komentáře nechat pro sebe (třeba proč se málo usmívá). ![]()
I v 70 starý člověk může být příjemný, hlavně když on něco potřebuje.
Já bych tam klidně asi i běžěla, pokud by to bylo akutní a tedy s respektem, že má věk, atd… Ale bez těch poznámek. Na to bych se jí příště vyprdla. Vše má nějaké hranice. ![]()
Chyba je na strane tve matky, ze te citove vydira. Za to, jak ona spi, a jestli ji vadi, jak se tvaris, opravdu nejsi zodpovedna. Stejne tak mas plne pravo prat kdy ti vyhovuje a varit jaknto vyhovuje.
Jak moc urgentni tam bylo pribehnout tezko posoudit, ale zjevne neslo o zivot, pouze o praci, takze dost pochybuji. Co ma ona za praci, ze je nutne to resit v 9 vecer?
Mojí mamku by tohle nikdy nenapadlo. Ví, že toho s dětmi má člověk v týdnu dost. Nevím, asi bych taky spíš nepřišla, pokud by nešlo o něco životně důležitého. Na stáří bych to nesváděla, maminka pracuje, tak zřejmě bude ještě fit.
To opravdu ta věc nemohla počkat do rána do práce?
Včera večer jsem měla konflikt s mámou. V devět večer mi zavolala a potřebovala řešit pracovní věci. Byla jsem už vysprchovana a v pyžamu. Bylo potřeba osobní řešení, máma bydlí 4 minutě chůze od nás. Když jsem jí řekla, že k ní nepůjdu, dozvěděla jsem se, že to tedy probere v práci. Pak jsem za blbce, protože pracuji na stejném místě a starší kolegyně mi domlouvají. Nakonec jsem k ní došla, hned mezi dveřmi mě seřvala, že se málo usmivam, bude se jí kvůli mne špatně spát a příště mi už tedy volat nebude a ještě se divila, co v devět večer mám za práci, že nemám čas jí jít pomoct. Když jsem jí popsala svůj večer, tak se divila, že dělám dětem večeři a ranní svačinu, prát jsem měla o víkendu a vše takto podobně smetla.
Opravdu je chyba na mé straně, že si neumím zorganizovat čas? Je tak špatné, že nejsem ochotná na zavolání s úsměvem přijít a pomoct jí? Mámě je 70 a stále pracuje, takže chápu, že za to může i její věk. Omlouvám se, že nebudu moc reagovat, reakce si přečtu až odpoledne a odpovím na případné dotazy.