Opravdu jsem se zachovala špatně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.4.26 07:18

Opravdu jsem se zachovala špatně?

Včera večer jsem měla konflikt s mámou. V devět večer mi zavolala a potřebovala řešit pracovní věci. Byla jsem už vysprchovana a v pyžamu. Bylo potřeba osobní řešení, máma bydlí 4 minutě chůze od nás. Když jsem jí řekla, že k ní nepůjdu, dozvěděla jsem se, že to tedy probere v práci. Pak jsem za blbce, protože pracuji na stejném místě a starší kolegyně mi domlouvají. Nakonec jsem k ní došla, hned mezi dveřmi mě seřvala, že se málo usmivam, bude se jí kvůli mne špatně spát a příště mi už tedy volat nebude a ještě se divila, co v devět večer mám za práci, že nemám čas jí jít pomoct. Když jsem jí popsala svůj večer, tak se divila, že dělám dětem večeři a ranní svačinu, prát jsem měla o víkendu a vše takto podobně smetla.
Opravdu je chyba na mé straně, že si neumím zorganizovat čas? Je tak špatné, že nejsem ochotná na zavolání s úsměvem přijít a pomoct jí? Mámě je 70 a stále pracuje, takže chápu, že za to může i její věk. Omlouvám se, že nebudu moc reagovat, reakce si přečtu až odpoledne a odpovím na případné dotazy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14556
14.4.26 07:23

A proč nedošla ona za tebou, když to tak nutně potřebovala? Ja bych nesla a v pyžamu už vůbec ne. Věk používají staří lidé kolikrát jako výmluvu, aby mohli s ostatními manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13089
14.4.26 07:26

Mladý ti povětšinou napíšou, jak je máma hrozná a ty starší, že sice hrozná je, ale že je i stará, tak bys měla být velkorysá.
Jaká je víš jen ty sama a jak si to s ní nastavíš, tak to budeš mít. Podle všeho ti to, tak jak to máte teď, nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35688
14.4.26 07:26

A opravdu to bylo tak nutny, nebo si jen chtela povídat? Mohla jsi ji taky prostě říct, ze nemáš čas :nevim: Proč je jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
14.4.26 07:38
@Anonymní píše: Více

Proč tedy nepřišla ona k tobě? Já bych k ní teda takhle večer a v pyžamu určitě neletěla. Kdyby to bylo hodně důležité, nebo jí něco byla tak ano, ale kvůli tomu co mohla nechat na ráno fakt ne. A ty komentáře okolo si mohla taky odpustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
14.4.26 07:41

Mamku by něco takového za těchto podmínek ani nenapadlo požadovat. Pokud to bylo akutní, šlo to vyřešit o telefonu a nebo mohla přijít ona. Jinak to klidně mohlo počkat na druhý den do práce. To jste to nemohly pořešit takto? Spíš mi přijde, že mamka chtěla společnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22289
14.4.26 07:49

Nejlepsi by bylo odstehovat se dal a nepracovat s matkou. Jsi dospela a mas deti a ponizujes se a popisujes ji svuj vecer. Rekla bych, ze ona bude manipulator a bude zneuzivat tve provinilosti. Stejne jsi prisla a jeste se obhajujes, proc ne s usmevem. Ona ti preci nema rikat, jak se mas citit a vydirat te, ze te pomluvi v praci. Vymez se a nebo to budes muset snaset dalsich 20 let a lide se vekem spise horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
14.4.26 07:57

@Magical-eyes Velkorysá? Že má řeči na dceru a diví se, že večer řeší děti a rodinu?
Stará klidně, proč ne, ale taky by mohla být maličko empatická a soudná… Případně si nějaké komentáře nechat pro sebe (třeba proč se málo usmívá). :kytka:
I v 70 starý člověk může být příjemný, hlavně když on něco potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22289
14.4.26 07:58
@nozu píše: Více

Spolecnost, kterou servala uz ve dverich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
14.4.26 08:00

Já bych tam klidně asi i běžěla, pokud by to bylo akutní a tedy s respektem, že má věk, atd… Ale bez těch poznámek. Na to bych se jí příště vyprdla. Vše má nějaké hranice. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35428
14.4.26 08:07

Tvoje chyba je že skákáš jak maminka píská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
14.4.26 08:08

Chyba je na strane tve matky, ze te citove vydira. Za to, jak ona spi, a jestli ji vadi, jak se tvaris, opravdu nejsi zodpovedna. Stejne tak mas plne pravo prat kdy ti vyhovuje a varit jaknto vyhovuje.
Jak moc urgentni tam bylo pribehnout tezko posoudit, ale zjevne neslo o zivot, pouze o praci, takze dost pochybuji. Co ma ona za praci, ze je nutne to resit v 9 vecer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
14.4.26 08:18

V devět večer bych šla pouze zachraňovat zdraví a život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2648
14.4.26 08:32

Mojí mamku by tohle nikdy nenapadlo. Ví, že toho s dětmi má člověk v týdnu dost. Nevím, asi bych taky spíš nepřišla, pokud by nešlo o něco životně důležitého. Na stáří bych to nesváděla, maminka pracuje, tak zřejmě bude ještě fit.
To opravdu ta věc nemohla počkat do rána do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
14.4.26 08:36

JInak ano, udělalas chybu, žes tam šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie