Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přesně jak píše Sany, v 9 večer bych tam šla jen kvůli zdravotním potížím. Jestli to bylo tak šíleně urgentní, tak měla máma přijít za tebou.
Tvoje mamka tebou z nějakého důvodu manipuluje. Delala to vzdy nebo az posledni dobou? Bydli sama?
@Anonymní píše: Více
Servala te, kdyz jste byly samy nebo pred svedky?
Máš mámu zavidím ti. Máma má tebe. Máte se rády. Obě máte svůj život. Neztrácej čas na vysvětlování od cizich lidí, neznáme proč máte komunikační problémy. Chce to klid, aspoň z 1strany zatím. Třeba z tvojí. Sejděte se bez nervů, obejměte. Život je příliš krátký na neporozuměni. Řekni jí, že jí máš ráda. Že někdy nestačíš vyprat ve volný den, ale dbáš o svojí rodinu a že jí děkuješ že se stará o tebe a že vidí, že toho máš hodně. Že jsi někdy ve stresua utahaná. A že se na ní chceš usmìvat a s nii smát stejně jako když jsi jí dříve sdělovala svá tajemstvì. Źe jsou dny, kdy potřebuješ její podporu. A zase že ji máš ráda a že jsi s ní ráda. Z toho, co píšeš usuzuji, že je sama. Třeba i v manželství. I to se stává. Křik a kritika nemusí být vždy manipulace, může být ùzkostí, strachem. Máte sebe. Co bych za to dala. Uvědomila jsem si to pozdě. Nejde napravit a šlo, mohlo byt jinak. Nervy a stres neradí dobře. Zorganizuj setkání jen vás dvou, jen tak pro radost obou, nekritizuj -,naslouchej. lidé často si nerozumí protoże se navzájem neposlouchají, co jim chce druhý blìzký člověk říci. Možná tohle; jsem sama a všechno stačím sama, ale když přijdeš, jsem nejšťastnéjší člověk na Zemi.
@ninava píše: Více
Tak na to bych opravdu nemela energii - delat terapeuta svemu emocne nezralemu rodici.
Mel o xx let navic na to, aby dozral a zmoudrel, ne? A zakl.ma ted svou rodinu a kam jinam vydavat silu.
Máma by si měla uvědomit, že máš i vlastní život, který si chceš žít sama podle sebe, a ne podle toho, jak si ona myslí, že bys ho měla žít.
@PaníBovaryová píše: Více
A já bych dodala - servala by tě, kdyby tam byli svědci? Tipuju že ne, takže moc dobře ví, že to není ok.
Před takovým člověkem, jako je tahle matka, bych rozhodně nechtěla být v žádném ohledu zranitelná.
Mně to příjde dost vyhrocené a kvůli ničemu, příště si nastavte líp své hranice. Nevidím důvod jít večer k mámě kvůli práci, ona mohla přijít k vám. Problém bude v tom, že jí vše odkývete a ještě spolu pracujete. Začněte to řešit, ale v první řadě u sebe, tak silná závislost a okamžitě vyhovět není dobré, ani máme si vás nemůže vážit, když skáčete jak píská. Pokud nenastavíte mantinely, bude se to jen zhoršovat…
Pokud nešlo o něco mimořádně důležitého, tak bych mamce řekla, že nepřijdu, popř. že to vyřešíme telefonicky, popř. ať přijde ona k tobě. Ona něco potřebuje od tebe, ne ty od ní. A nejsi dítě, abys musela na slovo poslouchat. Děti jsou velké, zůstaly samy nebo je hlídal manžel? Pokud nemáš sílu mamce odporovat, tak bych příště řekla, že manžel si nepřeje, abych večer odcházela, že mám být s rodinou.
I když je to tvoje máma, měla by dodržovat určité věci jako základní slušnost. Tahat tě večer pracovně k ní jen proto, že potřebuje něco řešit, mi nepřijde úplně normální.
Pokud nešlo o život a o zdraví, tak nejde o nic co by nemohlo počkat do druhého dne. Matka ti nemá co poroučet jak si máš organizovat rodinný život. Takže ne, nezachovala jsi se nijak zle.
Příspěvek upraven 14.04.26 v 12:10
Taky už nemám rodiče a stýskà se mi. Ale nezávidím nikomu rodiče co ho buzeruje, ponižuje a poučuje jak si má dospělý potomek s rodinou uspořádat život.
@Anonymní píše: Více
Bydlíte 4 minuty od sebe, a tvoje máma, a babička vašich dětí, evidentně o vás nic neví? Já třeba vím, kdy které vnouče má jakou školu, kroužek, kdy moje děti pracují, nebo mají dovolenou, a jaký mají doma režim. Moje maminka, seniorka 85+, ví přesně, kdy pracuji já, a pokud jí nejde o život, a o zdraví, tak volá v časech mezitím. Protože spolu normálně komunikujeme, a na všem se domlouváme, a pokud možno, tak předem. Vy jste spolu v práci, kde můžete spolu jistě mluvit i o jiných věcech, než pracovních, a ona se diví, že ty dětem vaříš, nebo připravuješ svačiny? A dupne si klidně večer v devět, že teda ty prostě přiskáčeš, a teď hned, jinak běda? A pokud nepřijdeš ihned, tak se to bude řešit v práci, a tvoje starší kolegy ně ti budou domlouvat?? Tak to jsem už vůbec nepochopila. myslím, že vy dvě máte problém, a nejenom v komunikaci.
@japolka píše: Více
A proč přenášet zodpovědnost na manžela? To je trapné. Proste měla říct, sorry, ale uz jsem skoro v posteli a nikam nejdu, vyřešíme to zítra ráno. Nechapu, ze nekteri lidi nejsou schopni stanovat svému okolí ani ty nejelementárnější hranice.