Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Semtex píše: Více
no ale ona jí to řekla, ale nelíbilo se jí, že to teda matka bude druhý den řešit přímo v práci. Proto nakonec zakladatelka šla.
@Semtex píše: Více
To samozřejmě říct měla. Ale evidentně toho nebyla a není schopná. Matku prostě nezastaví. Takže by možná pomohla jiná autorita, na kterou si matka netroufne. I když podle toho, jak rychle zakladatelka k matce naběhla, je i manžel u matky slboch.
@Semtex nedošla, protože se jí nikam nechtělo, já jsem mladší.
@pikola potřebovala opravdu veci do práce. Že nemám čas, jsem jí řekla, ale to spustila, ze to je jen maličkost a musí to udělat teď a tak podobně.
@Blue2 děti už jsou obě 12+, proto to začala házet na to, že jim dělám svačiny a večeře. Což dělám, ne denně, protože někdy dělají večeři i svačinu děti mně.
@japolka řekla jsem jí, že nikam nejdu, ale to právě začala vydírat, že teda ať nechodím, že to je sice důležité, ale holky v práci ji to tedy poradí…
Jenže holky v práci pak jdou za mnou, proč jsem jí nepomohla a že chudák máma, byla smutná…
@Anonymní píše: Více
No tak se budeš muset ohradit nejen proti matce, ale i kolegyním. A asi bych nechtěla dělat s nikým z rodiny v práci, to je na hlavu tohle. A už vůbec bych si nenechala kecat do toho, jestli dělám dětem večeři, svačinu nebo cokoliv jiného. V 9 večer to tak důležité určitě není a do druhého dne do práce by to jistě počkalo, když jí s tím holky v práci pomůžou místo tebe, tak to fakt nehoří ![]()
No tak zrovna tak jako holky v práci by jí pomohly až další den, i ty jí můžeš pomoct teda taky až ten další den v práci.
No tvoje mamka teda jede citové vydírání i přes ty kolegyně. Ohradila bych se vůči mamce (jako co jí je do detailů tvého života jako svačiny nebo praní nebo bůhvíco ještě), tak vůči kolegyním - protože i ty se nechaj teda od ní manipulovat.
Ale jestli ona to citové vydírání dobře umí, stejně budeš za špatnou.
Můžeš upřesnit, o jakou práci se konkrétně/nebo aspoň přibližně/ jedná?
V tomto je práce úplně jedno. Za mě to nebylo nic, co by do rána nepočkalo. Nešlo o život. Spíš šlo o to, že zrovna na to měla čas a potřebovala to vyresit. Je dost urputná, když se rozhodne, že to bude hned.
No tak musíš být taky urputná. Ani by mě nehlo se někam hnát v 9 večer, jen proto, že to někdo chce a neráčí počkat do rána, i když může. Já bych jí to položila s tím, že si jdu lehnout.
@ninava mámu mám ráda a nebaví mě se jí obhajovat, kdy peru, prostě to vyšlo. Naopak já peru denně něco, protože je to pro mě pohodlnější.
Nikdy jsem jí tajemství nesdělovala. Už jako dítě jsem byla uzavřená a nedávno mi to vyčetla, že o mně nikdy nic nevěděla, protože jsem jí nikdy nic neříkala. Což má pravdu.
Tak priste rekni mami promiň, nemam čas
nemusíš ji vysvětlovat proč. Kdyz bude vydírat, tak ze te to mrzí, ale máš jiny program. Měla se ozvat dřív a ne tak pozdě.
Mozna s tevou oak nebude mluvit, ale to je jeji problém. Ji totiž evidentně nikdy nezajímalo co si myslíš ty, nebo jestli mas čas.
Klasika. Generálka, která si myslí, že je středobod vesmíru. Znám pár takových. I v rodině jsme to měli. Taky moje dcera měla takovou tchýni. Už po svatební hostině jsem jí řekla, že si budou muset paní mámu vychovat, jinak s ní nevydrží. Naštěstí zeť nebyl mamánek, takže se to časem zlepšilo, i když ty začátky byly opravdu krušné.