Odstřihnutí od toxické tchýně, ale co rodinné oslavy apod.?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.4.26 20:36

Odstřihnutí od toxické tchyně

Zdravím,

zkoušela jsem hledat na toto téma nějakou jinou diskuzi, ale nenašla jsem.
Prosím anonym nebo smazat.
Znáte takový ten styl vařené žáby, že? Tak to jsem já, ale po dnešním výstupu tchyně jsem si už řekla a dost. Nebudu psát všechny historky a detaily…ale dnes to byl už extrém. Jde o něco, co se týká našich dětí, tchyni jsme už X krát něco říkali, ale jede si stále svou (i děti ji to říkaly, ale marně…a ne, nejde o sladké, slané, spaní až těsně před půlnocí atd)jde o vměšování se do výchovy…měla X šanci to napravit, ale bohužel 0 0 p. d!
Takže po jejím dnešním výstupu, kdy na mě skoro řvala (tchán ji krotil, ať toho už nechá), už opravdu nemám zájem se s ni jakkoli stýkat a vídat a mluvit a telefonovat atd…manžel u toho výstupu nebyl, ale později jsem mu o tom řekla a také pověděla o tom, že s ní už nechci vidět. Chápe to, on ví, že jeho matka je velmi tvrdohlavá a bez respektu k lidem - několik lidí v rodině se s ní také nemusí a nevídají se nebo jen minimálně a to je pak tedy podívaná - jak se tam přetvařuji jak se mají rádi a za dveřmi pak zas jinak…já vím, že teď tady taky píšu, ale chci od vás poradit,
jak pak ale tedy zvládat situace, kdy jsou třeba nějaké ty oslavy (narozeniny manžel, jeho sestra, tchán…), kdy tam ta tchyně zkrátka bude? Navíc ona není úplně nejostřejší tužka v penálu, že ji to moc nedochází a dělá, že se nic nestalo, snaží se s člověkem bavit, ale pak třeba zas v nejméně pravděpodobném momentu zaútočí velmi nevhodnou poznámkou. Už mě napadlo, že bych si třeba vzala knihu (nebo mobil) a četla si…a zkrátka se úplně odpojila s nevnímala? Ale zas je to vůči švagrové a tchánovi tak trochu nefer no…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35575
8.4.26 20:41

Na oslavě by to bylo nevhodné. Buď tam nechoď vůbec, nebo ji prostě ignoruj. Nebav se s ní. Pokud začne ona, tak bych jí řekla že se si nemáme co říct a šla se bavit s někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
8.4.26 20:48

Tak my s manželem jsme toto řešili, resp. neřešili způsobem, že jsme se žádných oslav nikdy neúčastnili, včetně svatby synovce. Zvlášť potom když mi tchýně sdělila, že neví nejen, kdy mám narozeniny já, ale ani neví kolik je mi let. Nebylo to důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
8.4.26 20:50

Jako nezlob se, ale nemůžeš mít všechno :roll:

Buď se s tchyní “už nechceš vidět “ a pak to dodrž - tj. holt nechoď na žádné oslavy a podobné příležitosti, kde bude - nebo neházej planými výhrůžkami.

Ale sedět někde jako pecka a ostentativně dávat najevo, jak se s tchyní nebavíš a ignoruješ, to je jen hloupá šaškárna…. Z takové situace vyjdeš vždycky (a zcela správně) jako nevychovanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
8.4.26 20:51

Toxickou babu odstřihnout, nebo Tě zničí. Není povinnost mít rád příbuzné ani stýkat se s nimi. Kolik takových zmijí už rozvrátilo rodin. Hlavně, aby Tvůj muž stál vždy na Tvé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9274
8.4.26 21:19

No prostě na oslavu nepůjdeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
8.4.26 21:20

Pokud bych se na rodinných oslavách nedokázala bavit a tchýně si nevšímat, tak bych tam nechodila vůbec. Zbytečně by mi to pokazilo den - a ostatním nejspíš taky. S ostatními členy rodiny, které máte ráda, se určitě můžete vidět i mimo oslavy, na kterých je i tchýně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
9.4.26 05:47

Na oslavu knizku nebo mobil? A jak k tomu prijdou ostatni? Vubec nechapu proc tam teda chodit. S tchyni se prece bavit vubec nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
9.4.26 05:55

Tak nápad s knížkou je blbost. My máme s tchanovci taky špatné vztahy. S tchýní se bezpečně bavit nedá. Po pár hádkách s ní prostě komunikuji co nejméně. Manžel dělá to stejné. Takže má oslavy chodíme. Ale bavíme se jen " o počasí". Takže z oslav brzy odcházíme, protože prostě témata k hovoru nejsou a nemá cenu přilévat do ohně. Ale kvůli dětem ty vztahy na nějaké slušné úrovni udržujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
9.4.26 06:46

Ta knížka/mobil je fakt kravina :lol: buď na ty oslavy nechoď a oslav to s daným člověkem dodatečně anebo tchyni prostě ignoruj (nereaguj na její poznámky, nesedej si vedle ni, kdyby ona přišla, přesedni si), jakoby tam v té místnosti vůbec nebyla - jasně, nebude to ze začátku jednoduché, ale zvládneš to (lepší, než se s ní pořad nervovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
9.4.26 07:01

Pozdravit, poděkovat a rozloučit se zvládneš, více na oslavách nepotřebuješ. Ale vzít si mobil nebo knihu? To nemyslíš vážně, přijde ti to vůči oslavencům fér? Ti snad mohou za tvé nelibé pocity vůči tchyni? :roll:
Já naprosto schvaluju, že není třeba na sílu udržovat vztahy s rodinou, když se někdo chová ne úplně dobře, ale ten tvůj závěr mě teda fakt znechutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
9.4.26 07:22

Ja mela psychicky nemocnou tchyni. Presto nebo prave proto nas dokazala psychicky uplne vydeptat a vysát. Jelikož byla sama, stara, nemocna, tak jsme styky nepřerušili a furt se snažili. Kdyz bylo pri jeji návštěvě nejhůř, chodila jsem myt WC, tam za mnou nechodila :)
Jinak ano, je lepší se nevídat. S ostatní rodinou se scházet jindy. Oslavy narozenin se mohou udelat samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
9.4.26 07:53
@kemeny13 píše: Více

8o taky nevim, kdy ma tchyne narozeniny a kolik je ji let :roll: taky bych rekla, ze to neni dulezite. :oops: tak snad me neodstrihne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
9.4.26 07:55
@kemeny13 píše: Více

Zrovna nevědět věk a narozeniny není toxicita, podle mě.
To bych přešla.
Jestli nechodíte na oslavy kvůli takové blbosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79814
9.4.26 08:03

@kemeny13 a víš, že moje tchyně to taky nevěděla? A já jsem dokonce ani nevěděla kdy má svátek ona nebo tchán. Jiný kalendář. Nevím, kdy mají narozeniny švagři a švagrové. To je přece nesmysl. No jestli se rodiny rozpadají kvuli takovým pitchovinam, to už fakt není co říct. Trošku sebestředná, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová