Prarodiče a vnoučata

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
6.4.26 10:08

Prarodiče a vnoučata

Zdravím, mám dotaz. S manželem jsem už 16 let máme spolu syna 9 let a já mám ještě s předchozího vztahu dceru 19let. Z mé strany máme v rodině blízké vztahy mám tři sourozence, kteří mají také už své rodiny. Vždy jsme se všichni rádi setkávali. A trávili jsme čas i s prarodiči jako děti. I teď i když jsme každý jinde, prarodiče už bohužel nemáme, ale i tak se párkrát do roka sejdeme. Naproti manželova strana, má dva sourozence každý má po jednom dítěti. Ale nesetkávají se, svátky, narozeniny neslaví nemají vztahy ani jako sourozenci ani s rodiči ( jsou rozvedený a každý bydlí jinde). Ale abych se dostala k mému dotazu. Manželovo bratr má dceru, kterou měl hodně mladý a s dcery matku si vzal, ale nevyšlo jim to a dceru vychovávala manželovo máma. A být máma tvrdila že všechny děti vychovávala stejně z vnučky se stalo pěkné kvítko. Nevyužila se ničím a v 18 první dítě( syn)a v 21 druhé dítě (dcera). Než měla tyto děti manželovo rodiče se zajímali o vnoučata ( přijali krásně i moji dceru, být není jejich). Chtěli s nimi trávit čas, brali je na výlety, pamatovali si jejich narozeniny a svátky atd. A teď… No tchyně vychovává pravnoučka, protože to vnučka nezvládá. A pravnučku často hlídá tchán. A jejich matka si užívá život. No a tím pádem tchanovci se starají o pravnoučata a na ostatní vnoučata úplně zapomněli. Manžel mi řekl, že to nemám řešit, že oni si vybrali sami. Ale já to nějak nedokážu pochopit. Dcera to pochopila je starší, ale syn ten to nedokázal pochopit proč už se nemůže vídat s babičkou a dědečkem. Kdykoliv jim zavoláme, že by jsme chtěli přijet nemají čas, jsou někde s pravnoučaty. Má to někdo stejně? Nebo co by jste dělali vy na mém místě? Děkuji za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2628
6.4.26 10:17

Ja dost odsuzuju prarodice kdyz nemaji zajem. Ale v tomhle pripade se jim nedivim, ze nemaji vubec energii na dalsi deti, kdyz musi vychovavat deti full time…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12816
6.4.26 10:22

Já bych řekla, že nemají energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
6.4.26 10:27

No asi na to nemají kapacitu. Kolik jim je let a kolik těm dětem? Zkus navrhnout nějaký společný výlet aspoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15094
6.4.26 10:34

No tak ta 19 letá už snad nevlastní prarodiče nepotřebuje a ten 9 letý nebude mít za chvíli taky zájem. Chudáci důchodci. Asi toho mají plný zuby, starat se na starý kolena o malý děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
6.4.26 10:35

Manžel má pravdu, vybrali si sami, ty to nevyřešíš, pokud oni nemají zájem. Kdyby chtěli, tak na návštěvu nebo na výlet s nimi by neměl být žádný problém. Starají se o pravnuky a na nic dalšího už asi nemají kapacitu. Jejich volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 10:38

Tchanovcum je 72 a 67 let a pravnoučatum je 5 let a 2roky. Je mi jasné, že nemají energii. I jsme zkoušeli navrhnout společný výlet, nebo i grilovačku u nás ( máme dům s velkou zahradou). A nic. Ale mrzí mě, že oni občas zavolají a stěžují si nám, že už nemůžou, že už nemají sílu, ale matka těch pravnoučat jim řekla že MUSÍ ji pomáhat, že je to jejich povinnost. A oni mají strach, že když ji nepomůžou tak ty děti půjdou do dětského domova, protože ona ani otcové těch děti nejsou schopni se o ně postarat. Máme s mužem one strach, přeci jen nejsou nejmladší i jsme mi i její otec zkoušeli domluvit. Ale nic poslala nás… někam, že se nemáme o to starat. Nevím jak tohle dopadne, ale myslím si že dobře bohužel ne😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
6.4.26 10:43
@Miniwomen píše: Více

A zkoušeli jste to řešit na ospodu? Bych ty rodiče normálně udala, že se o děti nestarají. Ať jsou aspoň trochu pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64845
6.4.26 10:47
@JancaS84 píše: Více

tak nevíme, jestli je nemají oficiálně v péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 10:58

V péči je nemají tchanovci. Podle úřadu obě děti vychovává jejich matka a s otcem toho prvního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
6.4.26 11:05

Je to bohužel zcela pochopitelné, v jejich věku jim nezbývá absolutně energie. Představa, že se v 70 starám o dvouleté dítě, no fakt bych na nic dalšího neměla absolutně kapacitu. Jsou chudáci.
Já bych jim normálně nabídla hlídání, ať mají čas si oni odfouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
6.4.26 11:10

ale oni na výlet a grilovačku opravdu nemají čas ani energii, ty to nechápeš? spíš jim vy pomozte tak, že si občas vezmete ty děti k sobě, ať si tchánovci můžou třeba aspoň jeden víkend v měsíci odpočinout od dětí, jste tři dospělí a chlapec 9 let, to zvládnete hravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
6.4.26 11:20

@Miniwomen Ne, nemusí jim pomáhat. V 70 letech na to už nemají sílu, na takhle malé děti. Ať se postará mladá nebo jejich tatínci. A když vás poslala někam, tak ať se holt stará, její volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
6.4.26 11:26
@Monchichik píše: Více

tak to asi bohužel nefunguje, mladá a tatínci se nepostarají, tak se toho ujali prarodiče, což je od nich moc hezké,
a zakladatelka než fňukat, že se tchánovci nevěnují její 19leté dceři :zed: :zed: :zed: :zed: by jim raději i s tou dcerou a manželem měla pomoci, a vzít na ten výlet nebo na přespání ty děti a tchánovce nechat vydechnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15033
6.4.26 11:27

Zřejmě jsou unavení z pravnoučat a proto nemají kapacitu na nic dalšího. Takhle to vysvětli synovi, proč na něj babička s dědou nemají čas. Nebo je taky možnost, že jim s těmi dětmi pomůžete a občas je pohlídáte aby si mohli odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová