Prarodiče a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32124
6.4.26 15:10

@Miniwomen Jak o děti? Má jen jedno, ne? A to jí nevadí, že sourozenci nejsou spolu? Bylo by jim lépe někde v pěstounské péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.4.26 15:13
@Matt 02 píše: Více

Děkuji Matte 02,vaše zpráva mě opravdu potěšila. Opravdu. Mockrát děkuji. Asi to budu muset nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.4.26 15:39
@Monchichik píše: Více

Babička má pravnuka ( 5 let) a dědeček má pravnučku (2roky) tu si na pár hodin občas vnučka vezme, když jde k někomu na návštěvu. Babička a dědeček se tak 3× týdně
sejdou, aby si ty děti vytvořili nějaký sourozenecký vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 16:02
@Miniwomen píše: Více

No ono je to celý takový o hubu tohle. My jsme měli švagrovou takhle neoficiálně přes dva roky. S tím, že u nás je kvůli škole, což jako tak původně mělo být, ale na konec to bylo úplně jinak, s tchýni v kontaktu vůbec nebyla, nebyl tam zájem ani z jedné strany ani přes naše snahy. Takže to dopadlo tak že se vlastně za ty dva roky viděly tak třikrát. Ale my jí měli stále neoficiálně. Přes celou republiku od tchýně, s tím že si ve škole a všude mysleli, že je u nás jen v týdnu a o víkendu je u tchýně jako u zákonného zástupce. On to nikdo ty celý dva roky neřešil, do školy chodila, nebyl žádný problém, tak to takhle plynulo. Jenže když tchýně nepřišla za ty dva roky ani jednou na třídní schůzky i když jsme jí o to prosili, do toho holka řekla kámoškám, že se s mámou vlastně vůbec nevidí že k ní na víkendy nejezdí, ty to řekly doma a už se pomalu začali ve škole vyptávat jak to vlastně je. No měli jsme co vysvětlovat, teď ji máme svěřenou oficiálně do péče i mladšího bráchu, kterého měla do léta v péči tchýně. Ale fakt to jako nebyla sranda. My to mysleli dobře, nechtěli jsme udávat tchýni, mít doma sociálku apod. Ale i když dobře myšleno, byla klika, že to dobře dopadlo. My dle zákonů vlastně vědomě okrádali holku o povinnou vyživovací povinnost matky atd. Protože občas poslala peníze, občas ne a tím, že jsme jí živili my, z části, tím jsme jí okrádali, protože měla nárok na peníze od rodičů. Navíc i ty peníze co někdy poslala nebyly dostačující pro takto staré nezletilé dítě na střední škole. A to pak vše řešil Ospod a úplně jednoduchý to nebylo. A to se jednalo o období 13-15 let, u studentky na víceletém gymplu, ne takto malých dětí, jako u vás. Z toho budou ještě problémy, ten věk těch prarodičů, to že jsou ty děti rozděleny, že matka neplní vyživovací povinnost atd. To jako fakt není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.4.26 16:20

No koukám, že jste to měli taky velmi pestré. Já už to potřebovala maják,,vypustit „. Bavíme se o tom jak pomoci tchanovcum jak s manželem tak i jeho bratrem, ale jinak jsem o tom s nikým nemluvila. Hrozně mě to tíží. Ano nebudu lhát mrzí mě to kvůli synovi, ale víc mě tíží to že bych chtěla pomoci tchanovcum, ale nevěděla jsem jak. S takovými vztahy v rodině jsem se nikdy nesetkala. U matky těch dětí v bytovce jsou,, zvědavý“ sousedé a z jejich strany přišlo to oznamení na sociální odbor. Jen je blbé, že ze sociálky se předem nahlásí. Kdyby to šlo nečekaně bylo by to lepší a ukázala by se pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
6.4.26 16:20

@Miniwomen.Potřeby dětí jsou na prvním místě Nejdůležitější zde není to, kdo by co „měl“ dělat – ale aby děti dostaly bezpečí, péči a stabilitu. Pokud to chybí, může být potřeba pomoc zvenčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
6.4.26 16:30

Ten 72 lety vychovává dvouleté batole? 8o
To starší chodí do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.4.26 16:36
@JancaS84 píše: Více

Ano ten 72 lety vychovává dvouleté batole. A to starší je ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
6.4.26 16:41

Tak možná se ještě zkusit domluvit v té školce, ať dají podnět na ospod i oni, ať to mají z více zdrojů. Tam asi ví že je dítě pořád u babičky a už dokáže říct i samo jak se věci mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.4.26 16:46
@JancaS84 píše: Více

Ano v té školce to ví a i k dětska doktorka. Sama se divím, že to nikdo ještě neřekl na ospodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
6.4.26 16:53

@Miniwomen No tak to tam řekni ty. Školce je to jedno, to spíš ta doktorka, ale dokud jsou děti v pořádku, je jí jedno, kde bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148666
6.4.26 16:59

Zřejmě to nevidí jako něco co by bylo k nahlášení. Děti netrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76608
6.4.26 17:05

tak jak psal Matt, jednou budou mít tchánovci hodně velký problém, ale to není tvůj problém, ty s tím nic nezmůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 17:58

No ono je tohle takový ošemetný, ono se nic neděje, dokud se nic nestane, ale pak to jede. Já to znám i z druhé strany, pracuji v ústavní výchově, takže vím jak to chodí a jak to bývá. U nás jsme to (naštěstí) rozběhli sami. Sice jsme ty dva roky nechtěli, bránili se tomu, není to nic příjemného jít „udávat“ rodinného příslušníka, ať je jaký je, ale už jsme došli do bodu, kdy to jinak nešlo. Za prvé jak jsem psal, začalo si toho už okolí všímat i když ještě nic neudělalo, ale začalo. Ale hlavně jsme to udělali z důvodu, že už jsmstse v tom prostě placali, ve smyslu, když jsme potřebovali holce vyřídit pas, bylo to s tchyni na dlouho, nechávala se přemlouvat, dávala si za to podmínky, že to podepíše, když ji vymalujeme, tahat z ní každý podpis, kvůli třídnímu výletu atd. Prosení, aby nám poslala oskenovaný, podepsaný papír, kvůli všemu bylo vyčerpávající pro všechny. A nejhorší byla asi taková ta falešná naděje, že se něco změní, že té holce zavolá, že si ji vezme na víkend. Už jsme to prostě potřebovali rozseknout a kromě výše zmíněného i kvůli holce v tom smyslu, že se nemusí bát, co s ní bude. Protože tchýně když už se ozvala, tak jedině proto, aby jí deptala, že si ji vezme domů, že jí odhlásí ze školy atd. Což kdykoli mohla, jasně že nechtěla, jí to tak vyhovovalo ale byl to její nástroj. To bylo kdykoli jsme po ní chtěli třeba ten podpis nebo jsme se snažili aby holce napsala atd. Byl to koloběh plný stresu. Dneska už vím, že jsme to měli udělat dávno, kdybychom to neudělali, tak se v tom ještě nějakou dobu budeme plácat. Stejně by spadla klec ale bylo by to ještě horší. Ony totiž měli na ní zálusk i ve škole u kluka, kvůli docházce a prospěchu, kdyby nás předběhla ta základka kam kluk chodil, tak by jsme se s tím svezli i my, protože by samozřejmě řešili obě nezletilé děti. Jenže škola to zatím neřešila, jelikož údajně měla ještě horší případy a snažili se to s matkou jejich žáka řešit zatím po vlastní ose, ale netrvalo by to dlouho, protože to nemělo efekt. To tak je vždycky, ono se nic neděje, nikdo to neřeší, když ty děti nejsou v nějakém bezprostředním nebezpečí, ale pak když už se to rozjede, tak ve velkém. To je tak i u vás, teď to pediatr ani školka neřeší, ale až se to jednou řešit začne, tak pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.4.26 18:57

Dělala jsem v děckém domově a znala jsem ty důvody proč k nám přišli ty děti. Upřímně některé případy jsem si myslela, že je to zbytečné ( moc dlouho se tam,, neohřáli) a některé případy mě vzali hodně za srdce. Měli jsme u nás i podobný případ. Děvče co jí bylo 14 let, trvale bytem u matky a nevlastního otce, ale jinak bydlela u své tety( sestry biologického otce). Matka se o ní nezajímala. Ozvala se jednou za měsíc jindy třeba až za 3mesice.Byla dřív problémová, ale teta ji srovnala. Jenže bohužel, se stalo to, že jedno teta ráno nevstala. Prasklá ji v mozku nějaká cévka a ona umřela ve spánku. Děvče se mělo vrátit k matce, ale ta ji odmítla. A děvče skončilo u nás. Už je to teda nějaký ten rok, ale z problémové holky je slušná a vzorná studentka zdravotní školy.
Jak píšete dokud se nic nestane nikdo to řešit nebude. Jenže tady se u nich může stát kdykoliv cokoliv. A ja byť bych chtěla něco udělat tak jsem takříkajíc na rozcestí. Pořád je to rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová