Prarodiče a vnoučata

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2646
6.4.26 14:14
@Miniwomen píše: Více

No a co jineho muzou delat, nez zavolat a postezovat si? Nechat pravnoucata v děcáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
6.4.26 14:21

@Miniwomen Takže tchánovci nežijí spolu, každý zvlášť a každý má jedno z těch dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 14:21

Děkuji všem za vaše názory. Asi jsem se potřebovala vypovídat. Tchanovcum se budu pořád snažit jakkoliv ulevit. Případně je vyslechnu. A budu doufat, že matka těch dětí se dá dohromady a začne se starat o svoje deti.Moje děti si,, užili " prarodiče. Já jsem měla úžasný vztah s prarodiči až do jejich smrti, ale to byla holt jiná doba.
Ve všem je jiná doba. Ale Vám všem děkuji za Vase názory. Moc my to pomohlo. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 14:24
@Monchichik píše: Více

Ano jsou rozvedení ( 6let) a každý bydlí jinde a každý má jedno pravnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 14:29
@Yasmen píše: Více

Ne to jsem neřekla. Ale spíš si myslím, že by měli nějak domluvit své vnučce ( matce těch dětí). Už mají svůj věk a když se jí nebudou snažit nějak domluvit teď jak si myslíte, že to vše dopadne? Nepřeju těm dětem nic špatného, oni za nic nemůžou. Jen pořád doufám, že se dá dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
6.4.26 14:29

@Miniwomen Nesnaž se, když budou chtít, sami se ozvou. To je teda síla, takhle jim tam každému nacpat malé dítě. Matka se dohromady nedá, proč taky, když to bere jako jejich povinnost. Možná, když an ně bude brát nějaký peníze, ale mateřskou na to dvouleté určitě má, ne? A nějaké peníze za ty děti tchánovcům dává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13637
6.4.26 14:33

Nemyslim ze je to dobou, i dneska verim, ze je normou, mit v rodině dobre vztahy a navštěvovat se. U vás je proste chyba ve vnučce, mozna špatně geny, mozna si neco dokazuje, co uz. Az tvým tchánům přijede oznámit třetí těhotenství, bude určitě “moc” radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2646
6.4.26 14:34

Sve dceri domluvit nedokazali. Svoji vnucku vychovali oni. O to spis nedokazi domluvit te vnucce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 14:36

Jen mě to vše mrzí. Tchanovců je mi opravdu moc líto. Matka se asi nezmění, znám ji od jejích dvou let a vždy dostala to co chtěla. Byla to jejich vnučka a co si budeme povídat, prarodiče vždy rozmazlovali. A tak to bohužel pokračuje i teď. Ta holka má sice dvě děti, ale dospělé se nechová. Mateřskou na to dvou lete už nemá ( měla ji jen na dva roky a malé byli dva roky v loni v prosinci). Peníze tchanovcum nedává ani ona ani otcové těch dětí. Pomáháme jim my a manželův bratr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
6.4.26 14:41

@Miniwomen No tak tohle bych teda nesponzorovala. Ať si tedy vezmou děti do péče a matka i otcové budou muset platit alimenty. A dostanou na děti určitě nějaké příspěvky. Prarodiče si takhle vnučku vychovali, tak nevím, čemu se diví. A bůh ví jak vychovají tyhle malé. Když už na to nemají ani sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 14:44

To záleží jen na ní ale. Jsou prostě lidi, kterým žádné domluvy nepomáhají. Pokud je schopná svým prarodičům v takovém věku hodit na krk dvě své malé děti, tak pochybuju, že pomůžou domluvy. Tý je to jedno a je zbytečné se tím trápit a nějak se snažit. Ono to ve výsledku ničemu nepomůže, naopak. Člověk plýtvá energii, nervy, čas na něco co stejně nezmění. Já vím o čem mluvím. Taky jsem to dělal, chtěl jsem zachránit něco, co zachránit nešlo. A zřejmě dost podobně ze stejného důvodu jako ty. Udržet tu rodinu kompletní, protože z mé strany ta rodina kompletní je, stýkáme se, fungujeme, máme dobré vztahy. A nechtěl jsem si připustit, že na té druhé straně rodiny to není. A snažil se to dost dlouhou dobu nějak zachránit, ne kvůli sobě, ale kvůli manželce, našemu dítěti a v našem případě hlavně kvůli nezletilým sourozencům manželky, ale stálo mě to akorát nervy a byť dobře míněné snahy byly stejně akorát na škodu. Když jsem to pochopil, přestal to řešit a nervovat se tím, prostě jsem to přijmul, ulevilo se mi. Já už z toho nemohl ani spát. A neulevilo se jen mě, když jsme to prijmuli my s manželkou a přestaly se snažit a doufat, tak se uklidnilo vlastně spoustu věcí.

Příspěvek upraven 06.04.26 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 14:53

Bohužel už nemají věk na to, aby je dostali do péče. U matky těch deti byla i sociální pracovnice. Dala jí vědět kdy a v kolik přijede. Ona to oznámila babičce tak babička přišla uklidila celý byt, nakoupila vše a v den kdy přijela sociální pracovnice byli obě děti v tom bytě. Vše tam bylo v pořádku tak sociální pracovnice odjela. A prarodiče si odvedli opět děti k nim domů. Nechci nic přivolávat a snažím se doufat, ale pomalu už přestávám věřit v zázraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
6.4.26 14:55

No, ono vůbec není jisté, jestli by je do té péče dostali, oni rozvedení, žijící každý jinde, vysoký věk, rozdělení malých sourozenců… Bych řekla, že možná i vědí, proč to přes úřady neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32050
6.4.26 14:57

@Miniwomen No tak v tom případě ať si pak babička nestěžuje, když jí kryje ještě i před úřady. To je komedie, tohle. V tomhle věku můžou jít třeba i do nemocnice, co bude s potom s dětmi? Nacpou je k vám, protože taky máte povinnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 15:07

No když my to řekla, že myslela jsem že my klepne. Zeptala jsem se proč to udělala. Odpověď nechci přijít o děti. No právě oboum se může cokoliv stát. Opravdu mám obavu jak to vše dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová