Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jen pro upřesnění já chápu, že energii nemají. Jak my tak manželův bratr ( otec neteře a matky těch dětí) jsme jim nabízeli pomoc. Ale byli jsme odmítnutí. Výlety i grilovacky i na nich jsme počítali s těmi dětmi. Jeli jsme do zoo a chtěli jsme vzít našeho syna a i ty dvě děti a byly jsme odmítnuti. Z naší strany jsme už vyzkoušeli vše. Je my tchanovcu líto. Jedině co můžu tak je vyslechnu, když říkají jak už nemůžou a že nemají sílu. Ale to je tak vše. Pomoci si nenechají. Manžel tedy řekl, že hlavně by se měla starat matka a otcové těch dětí, ale ty se nestarají. Jako ano moje děti to zvládnou. Me to trošku mrzí, že nezaziji prarodiče co my. Jsou rozumní. Ale je mi líto tchanovců.
@Miniwomen píše: Více
Tak bohužel nenaděláš nic a manžel má pravdu. Tak si to zvolili. Pomoc nechtějí, jejich boj.
@Yasmen píše: Více
Jo, taky jsem normálně na opačné straně barikády, ale v tomhle případě prarodiče chápu. Ti musí ryt pusou v hlíně mít v tomhle věku na hrbu nonstop dvě malé děti
měl by se zapojit manželův bratr nebo celkově rodiče té frajerky co si udělala dvě děti a kaslena ně
@Serpentini píše: Více
Pochopila jsme že jsou rozvedení a každý se stará o jedno. Ale i tak.
Když si bohužel neumí dupnout a říct, že se starat nebudou ať ty děti teda dají do domova když vyhrožují, tak se nedá asi nic dělat.
Vyzkoušeli jste, nechtějí, tak smůla
Je to škoda, ale nenaděláte nic ![]()
No tak prostě občas zajedete za nimi, ty s sebou upečeš bábovku, aby babička neměla práci a víc se dělat asi nedá
@stinga proč by měli pomáhat s dětmi, které si na krk nechali hodit tchánovci? jejich rozhodnutí…nabízeli, že k nim přijedou nebo společný výlet, u nich by jim taky mohli pomoci třeba tím, že by ty děti vzali ven…vezmou si je na přespání a budou je tam mít pořád a místo toho, aby zapřáhli mladou, budou se starat všichni ostatní…chápu, že i ta devatenáctiletá má pocit, že na ní kašlou, starají se jen o ty co mají doma…aby přijela zakladatelka na návštěvu snad není takový problém…je od nich hezké, že pomáhají, ale v jejich věku už je stejně nevychovají, děti jsou moc malé a oni staří…
@Miniwomen Tchánovců ti líto být nemusí, pomoc nabízel kde kdo a nechtějí. Takže je to na nich. Tvoje děti nezažijí prarodiče jako ty. I když ta dospělá dcera je zažila, ne? A synovi je 9, tak ten taky. Bohužel zájem z prarodičů strany není, neuděláš nic.
Tak to mě tedy překvapuje, že odmítají.
Pak je teda otázka, jestli je ta nabídka pomoci pro ně skutečně pomocí - protože třeba grilovačka, kam musím ty děti sbalit, dojet tam s nima, stejně tam s nima být a ohlídat si je, by pro mě žádnou pomocí nebyla.
Výlety a zoo by byly jen s těmi dětmi, bez tchánovců? Jako vzít někdo moje děti, když byly malé, někam na celé odpoledne, to už za pomoc považuju. Nebo pohlídání na celý víkend, aby měli dva dny pro sebe - to odmítají?
Prarodiče tvých dětí jsou holt v diametrálně odlišené situaci, než byli tvoji prarodiče. S tím bohužel nic nenaděláš.
@Monchichik píše: Více
Jak se to v praxi udělá - „zapřáhnout mladou“?
Já tedy jsem ochotná v rodině pomáhat, když vidím, že ten člen rodiny mele z posledního nebo má prostě nějaký problém. Na matku dětí bych páky neměla, těžko bych zařídila, aby se začala vzorně starat, tak bych holt pomohla aspoň těm tchánovcům.
No ale zdá se, že oni stejně žádnou pomoc nechtějí.
jak se to dělá? „zapřáhnout mladou“? když někdo nechce pečovat o své děti, ať otec, nebo matka, tak ho nelze nijak donutit
no tak pak není co řešit ale ![]()
a ještě - jaké tvoje děti? tvoje dcera je dospělá a tchánovci nejsou její prarodiče, tak tu bych vůbec za dítě nepočítala,
a 9letý za chvíli už také nebude mít o prarodiče zájem, v těch 10 se to tak plus minus láme, kdy děti dávají přednost kamarádům před babičkou a dědečkem
Příspěvek upraven 06.04.26 v 12:36
@stinga no tak minimálně bych zapojila OSPOD, mají je doma jen tak, nemají je v péči, nemají na ně určitě ani korunu…
no tak ale to je problém těch tchánovců, ne zakladatelky
@stinga píše: Více
Vím, že to myslíš dobře, ale tohle taky není cesta, aby smekalo celé příbuzenstvo jenom ne rodiče těch dětí.
Navíc to v těchto případech dopadá tak, že děti jednou dvakrát někam vezmou a už je to považováno za jejich samozřejmou povinnost a běda, kdyby to chtěli utnout.
Mají to v rukách jenom a pouze ti prarodiče. Když se důsledně přestanou starat rodiče dětí resp. alespoň ta matka se nejspíš dokope alespoň k takové péči, aby to nebylo na odebrání a děti to do dospělosti nějak daly. Proč by to ale dělala, když je jaká je a nemusí ![]()