Prarodiče a vnoučata

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76280
6.4.26 13:14
@Apolena05 píše: Více

ti prarodiče přece nenechají ty malé děti hladové a zmrzlé před barákem, to prostě normální prarodiče nejsou schopni, nechat vnoučata bez pomoci,
to se hezky píše, ale špatně dělá,
a matka se nijak nedokope, když se starat nechce, děti půjdou k pěstounům nebo do dětského domova, a ústavní výchova opravdu není výchova, jakou dobří prarodiče pro svá vnoučata či pravnoučata chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1941
6.4.26 13:19

@Miniwomen to by mě zajímalo jak jste se jim snažili domluvit, vykašlete se na pravnoučata, oni nepotřebují domluvu, ale asi nějaká pomoc by jim bodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
6.4.26 13:19

@stinga
Máš úplnou pravdu.
Přesto si ale myslím, že nemalé procento těchto rodičů na baterky se jakž takž vzchopí, když nemají za zadkem někoho, kdo se stará za ně. :think:. Že k odebrání dětí to dožene opravdu už ten nejtěžší kalibr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
6.4.26 13:21
@Apolena05 píše: Více

ne nevzchopí, jim je to jedno, kdo se o jejich děti postará, jestli babička nebo Klokánek,
a kdyby si je nakrásně vzali, tak děcka třeba budou spát špinavá a hladová na zemi, nebo je bude i bít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 13:25

@kyslík
Nechtějí pomocí od nás ostatních, protože podle matky těch dětí je mají na starosti oni. Oni ji musí pomáhat nikdo jiný. Občas si myslím, že se tě holky( matky těch dětí) bojí.
Výlet ano jen my a děti. Tchanovci by měli klid a odpočinek. Včera jsme byli u tchyně a přivezli jsme mazanec a beránka ( to samé dostal i tchán u kterého jsme byli v sobotu). Oba poděkovali a bylo nám řečeno, že to jsme nemuseli. Jsem jim řekla že jsme to pro ně udělali rádi. To je jediné jak jim můžeme pomoci. Přijet, vyslechnout… Nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 13:30

No tak ono vychovávat ne vnoučata, ale dokonce pravnoučata jim musí dát obrovský zahul. Měla bys mít pro ně pochopení, tvé děti mají prarodiče z tvé strany, toho si važ a neřeš zbytek. Teda hlavně syn, ta dospělá už by o to asi stejně nestála. Náš syn má také funkční jen prarodiče z mé strany, z druhou stranou se vůbec nevidí, halt to tak je my si to nevybrali, ale nedá se nic dělat a je zbytečný to řešit. Jsme rádi za to, že má jedny skvělé prarodiče. Jsou děti co nemají žádné. Navíc v tomhle případě, jaký popisuješ je to zcela pochopitelné. Jak tu zaznívá, už nemají energii na další děti, už takhle toho mají naloženo víc než je zdrávo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.4.26 13:35

Byla jsem i za mámou těch dětí a snažila jsem se jí tzv. Domluvit. S tím že by si měla uvědomit, že babi s dědou už nejsou nejmladší a že nechci nic přivolávat, ale dneska tu jsou a zítra… Že by si měla uvědomit, že jsou to její děti a když si je uměli (nebyla na to sama) udělat musí se i postarat. Že něco jiného je pečovat o děti a občas na víkend pokud prarodiče chtějí tak jim je půjčit. Ale takhle ne. Říkala jsem si, že když nepomůže její táta ( máma byla stejná, dcery se vzdala) tak přeci jen od ženské to vezme. A… Nepochodila jsem. Řekla mi v podstatě to co řekla i tchanovcum: prostě jsou povinni jí pomáhat a ostatní ať se do toho ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
6.4.26 13:35
@Miniwomen píše: Více

no takže oni žádný problém nemají, jen ty máš problém, že se nechtějí věnovat tvé dospělé 19leté dceři, která ani není jejich pokrevní a 9letému synovi, tak ať se mu víc věnují tví rodiče, když o to má chlapec zájem - já jaksi pořád nevím, co vlastně řešíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 13:41

To ale není tvoje věc, ve svém vlastním zájmu a v zájmu své rodiny to prostě neřeš. Ta matka těch dětí je taková, bohužel jiná nebude a ty to nevyřešíš. Úplně zbytečně vynaložená energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21220
6.4.26 13:45

Víš co, vůbec to neřeš. Také by ti mohly ty děti přistát na hrbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21220
6.4.26 13:45
@Matt 02 píše: Více

Ó, jak jsi zmoudřel :D Už nejsi „hrnu se všude zachraňovat“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
6.4.26 13:47

@Matt 02 jinak, ahoj Matte :srdce: dlouho jsi tu nebyl, chyběl jsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 13:49
@PaníBovaryová píše: Více

Už jsem se z toho vyléčil :mrgreen:. Ne teda úplně ze zachraňování, ale hlavně z toho, že už chápu, že některé věci (někteří lidé) se prostě nezmění a nemá cenu uo to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
6.4.26 13:51
@stinga píše: Více

Ahoj, taky tě zdravím :srdce:,no asi rok jsem tu nebyl, bylo to dost hektický období, ale koukám že tady se nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
6.4.26 13:59
@Matt 02 píše: Více

né, nezměnilo, akorát je to tady ještě víc agresivní, než bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...