Kolik dnů u vás spává tchyně?

Anonymní
6.4.26 13:18

Kolik dnů u vás spává tchyně?

Dobrý den,
možná jste četli předchozí diskuzi o tom, jak tchyni zemřel syn a manžel ji chtěl nastěhovat k nám do 2+kk, máme 2leté dítě + jsem v 11tt.

Domluvili jsme se, že manžel prodá nemovitost, kterou pronajímáme a koupí tchyni byt, ačkoliv sami nemáme hotový dům a ani okolí domu. Byt bude blíž k našemu bydlišti a manžel tam bude spát xkrát týdně.

No, tak nakonec tchyně k nám dojela až včera, celou dobu byla sama, manžel ji každý den několikrát volal teda.

Vyvrcholení přišlo dnes, kdy manžel asi 3× řekl, že dnes jezdit domů nemusí, že přemýšlí, že zítra nepůjde do práce. Mě se oznámil polootázkou „že by u nás mohla mamka ještě jednu noc spát.“, až potom, co jí to 3× řekl. Já odpověděla, že bych ráda měla klid a než jsem stihla cokoliv dodat, tak se naštval a byla hádka, do pár minut odjeli do druhé nemovitosti,.kterou krátkodobě pronajímáme turistům.

No, moje reakce, asi nebyla úplně ok, je pravda, že u nás byla po 4 měsících a měsíc po smrti syna a jen jednu noc (= 4 měsíce neviděla naše dítě). Co mě ale naštvalo je to, že se manžel první nedomluvil se mnou, dále tchyně tu pomlouvala svoje vlastní děti, volala přes videohovor se svou dcerou v zahraničí a prosila ji, aby tchynině druhé dceři, která bydlí 12 km od nás, neříkala, že tu je, protože k ní nechce. Má 10 odrostlejších vnoučat, ale upla se jen na naši dceru, protože je nejmladší. Vadí mi, že tchyně si může vybrat kde chce a nechce být, ale já říct ne nemůžu? 8o

Štve mě, že jsme pohádaní, ale vůbec nemám chuť se omlouvat. Mohla jsem říct, že je mi to jedno, ať tu ještě noc je. Jenže jedno mi to není, tchyně prostě nemá moje sympatie, nemám ji ráda, mám k tomu tisíc důvodů, které třeba někteří nemusí chápat. Chat gpt mi samozřejmě řekl, že jsem v právu já atd. Ale asi potřebuji slyšet, že jsem 15leté děcko a mám se omluvit. 🙈

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2922
6.4.26 13:26

Je to docela zmatený, nevím, jestli to chápu úplně dobře. Nicméně být s tchyni ve 2kk by mě jeblo po jednom dni. Mám ráda soukromí a svůj klid. A už vůbec nechápu, proč by se měl prodávat vás majetek a kupovat tchyni byt. Kde bydlela doteď? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 13:27
  • Citovat
  • Upravit
6914
6.4.26 13:27

Prosím tě, na co potřebuješ nějaký chat? Jaké právo? Prostě máš na ho_vno chlapa, ale to jsme se shodly už v první diskuzi. Ano, měl přijít nejdříve za Tebou. Jinak 2 noci nejsou žádné drama.
Tchyně bude mít nakonec svůj byt, takže to dopadlo dobře ne? S Vámi jako párem to ale vypadá dost bledě.
Tchyni neřeš - sympatie / nesympatie, je to ženská, co ztratila dítě, jekí hodnocení si odpusť, neřeš, co dělá a nedělá, a soustřeďte se na to, že máte mrňavé dítě a jsi zase těhotná.
Pokud bych na něho nechtěla házet vše černé - je možné, že toho má taky naloženo dost, situace je hodně emočně náročná, vypjatá. Ale znovu - těžiště vašich trablí je ve vašem nefungujícím vztahu, do kterého přivedete další děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
6.4.26 13:33

Ty se prosím Tě nikomu neomlouvej, přestaň to pitvat a stůj si nekompromisně za svým.
Tchyně k Vám prostě může přijet x krát do měsíce na pár hodinovou návštěvu a x do měsíce na návštěvu s přespáním / jedním/- dosaď si tam co potřebuješ a co Ti vyhovuje a na tom trvej. Jinak Tě baba s chlapem úplně převálcují a odrovnají.
Pokud to nebudou respektovat, tak ve chvíli kdy baba dorazí odejdi z domu s tím, že přijdeš až odjede. Dítě jim tam nechej. Uvidíš jak dlouho je to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
6.4.26 13:38

U nás, spala max dva dny a to žijeme v domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
6.4.26 13:39
@Apolena05 píše: Více

„Baba“ je u nich po 4 měsících, měsíc poté, co jí zemřel syn (a manželův bratr), na 2 noci.
Samozřejmě soukromí atd. atd., jasně, ale pitvat nějaké nesympatie a že volala a říkala to a to, to mi přijde sociální inteligence houpacího koně. Navíc když se původní obavy a plány nepotvrdily a tchyně bude mít své bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 13:42

@Lojzísek Ano, ale abych to dala do kontextu, nemovitost prodaná není, a proto není koupená nová. Nemovitost se může prodávat i rok. A) mám obavu aby opravdu tchyně neskončila u nás, protože nájem manžel platit odmítá, přitom tchyně má slušný důchod. B) Vadí mi, že nechce ke své dceři 12 km od nás = zůstane „na krku“ manželovi /nám, protože ona chce/nechce. Přitom její dcera ji tam zvala několikrát.

• Citovat
  • Upravit
6914
6.4.26 13:44
@Anonymní píše: Více

Znovu a posté: Manžel je řešení! U něho ho hledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 13:44

@Apolena05 Ano, taky jsem říkala, že nemám problém s kávou 3× týdně 2 hodiny, než 2 dny v kuse. Momentálně je problém těch 70 km.

• Citovat
  • Upravit
1243
6.4.26 13:45

To musíš s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
6.4.26 13:46

Chat gpt mi samozřejmě řekl, že jsem v právu já…
K tomu asi není, co dodat. Jste na hlavu všichni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27686
6.4.26 13:54

nemovitostí máte x a všichni se mačkáte ve 2kk fakt logika :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
6.4.26 13:55

@Lojzísek
Ano zemřel jí syn, moc horších věcí žádného rodiče potkat nemůže.
Ale ani to prostě podle mě nemůže být důvodem k tomu zavěsit se na krk druhému synovi, přestože vztahy nejsou zdaleka ideální a jeho těhotná žena s tím nesouhlasí. Chlap by měl jednoznačně stát za svoji ženou a ne suplovat mamince zesnulého bráchu, protože máma neumí/nechce být sama.
Už to, že zakladatelka souhlasí s prodejem jejich společné nemovitosti, aby bylo na byt pro mámu je od ní dost vstřícný krok.
Na chování chlapa a tchyně je jasně vidět, že pokud zakladatelka nebude dostatečně tvrdá bude mít tchyni na krku dříve než řekne švec.
Nemovitost není prodaná a celé to taky může trvat x měsíců/let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
6.4.26 13:55

Jak by ti bylo, kdyby ti zemřelo dítě (a je jedno, že to byl dospělý člověk), a tvoje snacha by o tobě takhle smýšlela a psala? A ano, jsem zvyklá, že partneři se nejdřív na něčem dohodnou spolu, než se něco odsouhlasí. Ale v tuto chvíli bych to tchýni nabídla snad i sama, že u nás může přespat. To si podle mě vůbec neumíme představit, čím si ona prochází. A přestože nejsem zastánce společného vícegenerační bydlení, tak bych jí tu podporu nabídla. A co je ti do jejího důchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová