Kolik dnů u vás spává tchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6920
7.4.26 20:39

Já si teda myslím, že zakladatelka moudře nejedná a většina lidí jí tu bohužel přitakává..
Ano, jasně, taky bych v 2+kk nechtěla nikoho, natož tchyni. Ale je tu zcela zásadní skutečnost - tchyni zemřel syn, manželův bratr. Ti dva z toho nejspíš jsou úplně rozhození a je to hodně moc čerstvé. V té bolesti se mohou rodit i zcela šílené nápady (alá maminka bude bydlet s námi. A jo, je možné, že pro tchyni je teď oporou a „spásou“ syn a ze zcela iracionálních důvodů chce být s ním a ne s dcerou.
Vycházela bych z toho, jaký byl náš život s mužem před tímhle vším. Jestli to byl fajn chlap (předpokládám že ano, když je zakladatelka po krátké době opět v očekávání), nehodnotila bych situaci střízlivou optikou zdejších. Je to nesmysl, který se obrátí jen a pouze proti zakladatelce.
On jde každý příběh podat více stranami. Chlap se např. svěří kamarádovi, že mu zemřel bratr, mámu vidí po 4 měsících, měsíc po úmrtí, a manželka doma dělá peklo kvůli dvěma nocím. Ona to sice vnímá jako boj „teď se postavím za svoje, jinak nikdy“, ale pro jinou stranu „obecenstva“ může být za pěknou svi_ni. Za tu je a bude! nejspíš v očích manžela, že se tehdá hádala o jednu noc. Poznamená to ten vztah.
V téhle situaci bych podobnou pomoc nabídla v podstatě komukoliv. Teď mi nepřijde vhodná doba pro „vytyčování hranic“. Je to třeba uchopit úplně jinak, pokud zakladatelka stojí o stávající vztah.
A divte se nebo ne, týden jsem spala u kamarádky v garsonce poté, co jí zemřela máma. Bydlely jsme na stejné chodbě. Nechtěla být sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21513
7.4.26 20:55

Kam sla vubec tchyne spat? Nebo je porad u vas na gauci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 20:55

@Lojzísek

Víceméně souhlasím a chápu, že jsem za svini. Nicméně, že vnouče neviděla 4 měsíce není moje chyba. Manžel mohl kdykoliv za ní jet, nejel ani jednou, místo toho si montoval sporťak v garáži. Od smrti je to měsíc a přesto ani jednou za ní nejel, to, že tchyně má možnosti bydlet 6 km od nás a má další příbuzné, se kterými být nechce znovu rozebírat nebudu. Včera spali v domě, který pronajímáme a ačkoliv tvrdil, že nepůjde dnes do práce, aby mohla být tchyně o den dýl u nás, tak do té práce odjel v 6 ráno (byl si tu pro služební auto) a tchyni tedy pravděpodobně odvezl na nádraží. Kdyby tolik chtěl být s mámou, tak ji místo práce měl vzít na výlet, když ještě včera mluvil o dnešním volnu. A ano, opravdu si bez problému jako osvč to volno mohl vzít. Jenže to by znamenalo mamince zařídit jídlo na celý den a být s ní celý den. Vsadím se, že kdyby zůstala u nás, tak dřív jak v 15 odpoledne by neodjela.

Jinak manžel se samozřejmě nebaví, neřekl ani ahoj a ani nejedl, já se ale doprošovat nebudu. 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
21513
7.4.26 20:57
@Anonymní píše: Více

Aha, takze pece o mamu = hodim ji na krk manzelce a beda, jestli nechce, to je spatna.
Klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
7.4.26 21:01

Jen Ty víš, jaký je ON člověk. Tohle celé není o tchyni, je to o něm, o vás. Já Tě chápu, ale Ty pořád apeluješ na tu racionalitu, jenže po takové události se lidi racionálně nechovají, spíše naopak, někdy až šíleně. Pokud to byl dřív chlap, co stál za to, aby byl Tvým mužem a otcem Tvých dětí, kousni se teď, teď nebojuj, přijdeš o něj. Z různých indicií si, bohužel, myslím, že to nějaký lumen nebude, ale zase - tohle víš jen Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
7.4.26 22:44

Z toho mi plyne, ze on sam s ni nevydrzi, ale bere jako zradu, ze s ni nevydrzis ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 22:55

To mi pripomina, ze kdysi na svatbe pribuzneho byl taky muj manzel na me nastvany, protoze predpokladal, ze vecer stravime s jeho matkou. Tak to i melo byt, ale v pokoji v hotelu jsme meli 6leteho syna, ktereho jsme chodili kontrolovat, a najednou mu stoupla teplota, mel skoro 39, dali jsme mu nurofen a cekali u nej. Za hodinu a pul mel porad pres 38, manzelova matka se chodila dotazovat, kdy uz prijdeme do salu za ni, manzel chtel jit spolecne, ale ja rekla, ze ja nepujdu, dokud mu teplota nespadne pod 38, a at jde za mamou sam. No nesel, i kdyz jsem ho vickrat vybizela, jeho matka pak brecela na chodbe nad svym „zpackanym“ zivotem, ujaly se ji pak nejake tety, manzel za ni beze me nechtel a nakonec byl nastvany na me, ze z nejake teploty delam buhvico a ze jsem tam jeho matku nechala samotnou.

• Citovat
  • Upravit
11196
8.4.26 06:16
@Lojzísek píše: Více

Ten strašně hodný a chápající syn nejel mámu ani navštívit, 4 měsíce, v měsíci po úmrtí. Bydlí 70 km daleko, za hodinu je tam. Bratr byl nevlastní, nejsem si jistá, zda je z toho muž rozhozen (o tom zakladatelka nepsala). Čímž nechci zlehčovat úmrtí bratra…

Ale ty dvě noci mají další aspekty. Ten hlavní z nich je, že muž chce maminku nastěhovat k nim. A už tomu předcházely hádky a diskuse, z nichž vyplývá, že ať tchýni nabídnou jakékoliv řešení, nelíbí se jí to. Její syn se kvůli ní chce vzdát výdělečného penzionu, který by jejich děti mohl zabezpečit do budoucna, protože ona nechce bydlet v jednom z apartmánů (zde stále nechápu rozdíl mezi bytem blízko od nich a apartmánem - za mě je to to stejný).

Mají i nějakou společnou minulost, asi ne úplně růžovou. Takže se nepochopení snachy dá pochopit. Navíc z toho, co píše, mi vyplývá, že se k tchýni chová hezky a pomáhá jí. Jen se s ní nechce dělit už o tak malý prostor u nich doma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
8.4.26 08:14
@Fazulina píše: Více

Já ji chápu a od začátku píšu, že se mi ten chlap jeví jako… Jen ona ví, jak to s ním bylo a je, jestli o něho i nadále stojí. Pokud ano, je třeba hledat jinou cestu, jestli bude teď bojovat, jejich vzrah skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.26 13:48

Tak kdyby chtěl někdo znát konec story, mám s omluvit jemu i tchyni, jinak se nevrati, od nedele nespal doma. Odepsala jsem, ze pokud chce tvorit rodinne zazemi a zivot, tak at prijede, ze jsem ochotna se domluvit na kompromisech, ale musime se naucit komunikovat a vyjasnit si zivotni cile. Neodepsal uz 2 dny a ani neprijel. Tak ocekavam rozvodove papiry. Aneb jak skonci vztah po 13 letech, se skoro 2 detmi, staci jedna opici laska ke sve matce. 🤦🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
32215
10.4.26 13:58

No to je fakt mimo, je to blázen, co si to dovoluje? Další krok je jeho matka nastěhovaná u vás, protože jinak ti nebude odpuštěno. Tak ať si bydlí s maminkou, ubožák. Za co se máš omluvit? Že nehodláš bydlet s tchyní? To sis do té doby nevšimla, co ej to za mamánka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6920
10.4.26 14:01

Znovu, jaký byl ten chlap předchozích 13 let, tj. do příjezdu své matky?
Udělalas sis s ním po deseti letech 2 děti, tak asi stál za to..??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.26 14:06

@Monchichik No, potom vsem, co mi v utery vecer napsal, napriklad, ze jsem zla, bezcitna manipulatorka, se mu omlouvat nebudu ani za nic. Byli jsme spolu 13 let, s tchyni nebydlel, kdyz jsme se poznali a dokud zil jeho bratr, tak ji volal 1× - 2× tydne, nekdy ani to ne. Jak jsem psala 4 mesice za ni nejel, nemela jsem ho za mamanka, na druhou stranu 70 % hadek mezi nami bylo vzdy, kdyz k nam dojela tchyne. Nerikam, ze jsem svata, pouze jsem dlouho, mozna cely vztah, nemela zadnou hranici. Nekdy vam udelam novou diskuzi, o tom, co vse jsem si nechala libit. Bohuzel me rodice vychovali jako hodnou holku, co nikdy neodmlouva, a presne tak nechci vychovat dceru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.26 14:19

Trochu mi to připomíná vztah mojí sestry. Krásná, hodná holka skončila v rodině s toxickými vztahy,.Tchán alkoholik, a despota, tchýně hysterka a manipulátorka. Švagr ustrašený mamánek, který dělal svým rodičům nádeníka. Nedokázal se mojí sestry nikdy zastat, nebo se vzepřít rodičům. Takto trpěla cca 16 let. Až s naší pomocí se dokázala odsud dostat. Skončila i s dítětem v podnájmu. Držím Ti moc palce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
32215
10.4.26 14:19

No tak co mu přeskočilo, když to předtím takhle nehrotil? To jsou stejně spíš slova jeho matky, ne? No to bude ono, celou dobu sis to nechala líbit, tak se teď diví, že už ne. Ale to se fakt nedej, to by ses zbláznila. Tchyně si evidentně myslí, že se od jednoho syna přestěhuje ke druhému. Tak to narazila. Může k dceři, ale ta jí nechce. Má rozum. Hodná holka, co si nechá všechno líbit. No to ani náhodou. A vůbec už ať to nevidí tvoje děti, špatný příklad do budoucna. Proč musí tchyně za každou cenu s někým bydlet. To by mě teda fakt nenapadlo, cpát se mladým do bytu. I kdyby měli barák a ne 2+kk jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová