Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Proto navštiv odborníka
. Někdo na to přijde už v patnácti
.
@Bytsamsebou píše: Více
A někdo nikdy. Myslím, že jsem ok, díky za zájem
.
@Anonymní píše: Více
Zjevně si neseš psychické následky, vracíš se k tomu. Proto pomůže odborník.
@stinga píše: Více
Bolí to a málokde to pochopí. Občas se to musí vyventilovat, najít spřízněné duše. ![]()
Samozrejme, ze se k tomu vraci. Detstvi s narcistnim rodicem je totiz jako vracejici se chronicka bolest na cely zivot.
Kazde dite doufa a hleda bezpodminecnou lasku a prijeti. I to dospele.
@PaníBovaryová píše: Více
Ale to není pravda. Spousta lidí se nevrací a jdou dávno dál.
Jaký mají potom život? Radši jsem se za života rodičů nechala trápit, než abych měla výčitky, že jsem jim třeba nepomohla, neotrávila s nimi čas. Jo, bylo to na palici, ale stejně bych se uzirala, páč těžko bych před myšlenkami na ně utekla. Rodiče jsem dochovala, mám. klid a můžu si lízat rány, které jsem si stejne lizala už za jejich života. Vypíše se to do člověka skrz naskrz.
@stinga píše: Více
Tak to ignoruj. Tady je diskusní forum a každý si může diskutovat o čem chce.
Nic o tom nevíš. že nic neříkají, fakt neznamená, že to v sobě neřeší celý život a neovlivňuje to všechno, co dělají a zažívají.
Hele myslím, že je to jedno, kolik je tu diskuzí. O sílící čárce na testu je tu taky každý den x diskuzí a co? Tak tam nelezu.
A že je to minulost, to taky není pravda, protože když jsi tak vychovaná, těžko můžeš říct - ok, zavřu dveře a odteď to bude jinak. Jak jinak? Já třeba 40 let ani nevěděla, že se moje matka chová divně. Že mě zraňuje svýma řečma, to jsem věděla, ale taky jsem si vždycky vyslechla, že jsem přecitlivělá. A kde je pravda? Když je to to jediný co poznáš, tak kde to můžeš srovnat? Kolikrát jsem ani nevěděla, jestli nejsem blázen, jestli si to opravdu špatně pamatuju. Teď už vím, že ne, že ona se chová špatně. A je to právě i díky tomu, že se další lidi nebojí s tím jít ven. Že v tom nejsem sama.