Narkóza při OPU

Anonymní
22.3.24 14:16

Narkoza pri OPU

Ahoj holky, mam pred sebou prvni IVF, uz mam i termin OPU, momentalne mam hormonalni stimulaci. Chci se prosim zeptat, jsem trosku srabik, nikdy jsem na zadnem zakroku nebyla, v narkoze uz vubec ne. Co mam cekat? Je to neprijemny? Byly jste z toho pak OK nebo KO? Instrukce sou mi asi jasne, vzit si sebou kosilku atd., at tam neprechazim naha apod. I kdyz cekala jsem, ze mi daji andelicka alespon. Ale jako usinam tam s roztazenyma nohama pred personalem nebo si pak poradi sami? Jsem na luzku nebo gynda kresle? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3659
22.3.24 14:28

Ahoj. Ničeho se neboj. Je to chvilinka. Max 15 minut. Dají Ti kanylu do žíly. Lehneš si v košilce na malé operační lůžko, nohy jako u genekologa. Překryjou Tě, dají Ti měřáček na prst a tlakoměr má paži. Popovídáš s personálem, všude je veselo. :mrgreen: Anesteziolog Ti aplikuje do kanyly anestezii. Za pár sekund se budeš cítit ospalá a usneš. Po zákroku Tě přenesou na lůžko a odvezou na pokoj. Po probuzení můžeš cítit bolest v podbřišku, podle toho, kolik Ti odebírají vajíček. Nic strašného. U mě vždycky trochu silnější menstruační bolesti. Vždycky nabízejí kapačku s analgetiky. Ta zabere hned. Hodně štěstí na krásná vajíčka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.24 15:30

Narkózu jsem měla už několikrát, z té při opu jsem se probudila příjemně odpočatá.

• Citovat
  • Upravit
10910
22.3.24 15:48

OPU bylo v pohodě, krátká narkoza. Jen jsem si řekla o něco na nevolnost kvůli zkusenosti po hysteroskopii. Tam mi to nesedlo a blila jsem jak amina a bohužel mi proti tomu nic dát nechtěli s tím, že to holt nekdo tak má. To i po celkové narkoze pri císaři mi nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.3.24 16:16

OPU je fajn, je na chvilku a mě bylo naopak báječně. Cítila jsem se příjemně “sjetá” :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.24 20:02
@Dollorres píše: Více

Je, tak to zni naopak jako “vzruso”, ted se na to tesim :dance: Diky! (protoze co chodime do CAR, cca pul roku, abstinuju… chybi mi takova ta obcasna “nalada” z alkoholu)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.24 20:06
@Boo01 píše: Více

Super, dekuju moc… lepsi popis nez od pani doktorky, ta mi u vseho rekne, ze mi to vysvetli sestricky, a ty mi takhle ty jednotlive kroky uplne nerekly.

Muzu tam mit u sebe osobni tasku s vecma, hlavne mobil, abych treba napsala SMS manzelovi ze jsem vzhuru?

• Citovat
  • Upravit
10910
22.3.24 20:31
@Anonymní píše: Více

Manžel tam byl se mnou, když už jsem byla na tom pokojíku, musel být doprovod. Pak ho ještě sestřička učila píchnout injekci, protože jsem vyfasovala injekce do zadku. Ani nevím už, jak dlouho me tam nechali ležet, dlouho ne, bylo mi fajn. Jen jsem doma ještě usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.24 22:52

…ale furt mi neni jasne: usinam tedy na gynda kresle, nikoliv na klasickem luzku? A mam si sebou vzit spise kosilku/dlouhe triko nebo zupan? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
3659
23.3.24 08:40

Usínáš na operačním lůžku, které má držáky na nohy. Není to křeslo. Župan si neber. Dlouhé tričko nebo košilka je ok. U nás jsou tři lůžka v pokoji, manželé/partneři tam nikdy nebyli. Ono by to bylo vzájemně docela blbý. Nechtěla bych, aby tam seděli dva cizí muži. :oops: Mobil mít u sebe můžeš. Osobní tašku i s věčma budeš mít ve skříňce. Po zákroku budeš monitorována, tak aby tam zase nikde nic obřího neleželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.24 08:41

Košilku pod zadek, jdeš tam už bez kalhotek.

• Citovat
  • Upravit
10910
23.3.24 10:42

@Boo01 U nás jednolůžkové minipokojiky, takže manžel tam mohl byt a hlidat mi kabelku s věcma. Monitorace žádná, jednou mi přišla sestřička změřit tlak akorat a dat tu kapacku proti zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10910
23.3.24 11:14

Jo a měla jsem tricko na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie