Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ještě v těhu mě čeká operace ŠŽ .Jsem ve 26tt operace bude cca ve 28tt. Bojím s narkozy kvůlu miminku,nemůže mu to nějak ublížit?! Máte s tím někdo zkušenosti?!
Ahoj, já jsem byla na operaci ve 12. týdnu těhotenství. Byla jsem pod plnou narkózou.Vím, že lékaři pouze řešily jestli částečné umrtvení a nebo celkovou narkózu. Nakonec zvolily celkovou. Co říkaly, miminku to ublížit nemůže. Pokud by byl zákrok nebezpečný pro miminko, odložily by operaci až po porodu. Já tak mám jednu odloženou. Lékaři určitě moc dobře vědí, co dělají. Neboj se.
Ahoj Mabit,
určitě se narkozy neboj, dr by tě na operaci neposlal pokud by to mělo miminku uškodit.
Jsem před stejným problémem.Jsem ve 22tt a na operaci pod celkovou narkotu jdu za 14 dní.Taky jsem se moc bála o mimi ale dr mě uklidnil, že mu to opravdu neublíží.
Přeji hodně zdravíčka rychlou reknvalescenci a zdravoučké mimi.
Projíždím net kvůli narkóze v těhotenství a našla jsem tenhle letitý článek. Mám pořád dojem, že řeči typu - to miminku neuškodí, jsou jen takové laciné uklidňováky. Celková narkóza přeci vždycky působí i na mimčo. Jsem ve 26.tt. Před třemi dny mi diagnostikovali rakovinu prsu. Na operaci jdu za dva týdny. A na chemo hned po porodu. Mám jen strach, co ta narkóza provede s malou. Řada z vás tu s tim má kladné zkušenosti. Nezbývá mi než tomu věřit.
Mela jsem krátkodobou narkózu pár hodin před porodem a pak při porodu. Nadšení z toho doktoři nebyli, snažili se ten čas co nejvíc zkrátit. Ale kluk je v pořádku
@RadkaEm
je mi líto čím procházíš, určitě anesteziologové i operatéři budou brát velký zřetel na tvůj stav. Nádor je zhoubný? Na jakou jdeš operaci?
Je to dost razantní zákrok. Vezmou mi celý prso. Snažím se to brát pozitivně. Za půl roku mi udělají nový a budu mit zas prsa jak ve dvaceti.
Díky za účast.