Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@smile_xxx píše: Více
Za mě je to dost velký risk, na tolik let, 30let, možná 25let? Taky znám situaci, kdy bylo pár měsíců dost výdajů a já chodila na přesčasy, aby měl člověk jistotu, že bude vše OK. A to byla jen chvíle, ne 30 let ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
tak tu jde o to překlenout ten rok a půl, dva.. pak bude jen dům a hypotéka. Joo jak se píše výše.. budeme muset šetřit jak mourovatí… ale my i tak šetřili…on i ten milion nespadl z nebe, ani těch 250tis… ale budeme muset prostě více přewmýšelt.
@suzka1 píše: Více
toto by asi bylo fakt dost dobré řešení, toto musíme takto projednat. Nenapadlo mě to vůbec. Ani poradce nemluvil o tom. A přitom u nás by o ten byt byl zájem určitě veliký.
@Anonymní píše: Více
No, finančně mozna ne, ale zvysite si samci, ze tu hypotéku vubec dostanete.
Kolik je dítěti? Jaké máte průměrné výdaje za jídlo a nezbytně nutné výdaje? (Ne kultura a veci, které lze omezit).
Budete mit tedy 28 tis. po zaplacení všech nezbytných výdajů jen na "zábavu " nebo to bude i s jídlem?
Jakou praci ma manžel a ty? Máte hlídání pro dítě?
Jste jsi na 1000% jistý, ze do 1,5 roku postavíte a budete bydlet a prodáte byt?
To jsou zásadní otázky.
Jinak jo, ve třech lidech jde z 28 tis vyzit a nekdo treba i ušetří. Tkaze toho bych se nebála. Co bych řešila, je zadlužení vzhledem k příjmům. Chcete si půjčit dalších 5 mil, to bude splatka lehce pres 30 tis, plus ta splatka 20 na byt a pozemek. To mas dohromady temer 60% z prijmu. Neni to si na dlouho a ano, kdyz bude zle, máte co prodat. Ale nervy to jsou. Zase kdyz to nezkusite nebudete mit.
Ja bych zkusila byt prodat a domluvit se, ze tam budete bydlet treba rok (jak tu nekdo psal). A pokud tohle neni pro vas cesta, pak bych teda sakra počítala a stahla veškeré zbytne vydaje a honila stavební firmu, at do roka stojí dům.
@janickaIII píše: Více
28tis je i na jídlo, benzín atd. Těch 28 zbude po zaplacení hypo, energií, pojistek, mobilu…
Pán co má stavět, slibuje do roku. Dítěti je 12let.
No nervy to budou.
Snížit výdaje, navýšit příjmy, jinudy zřejmě cesta nevede ![]()
Jak dlouho ty plány máte? Jak dlouho máte hypo na ten pozemek?
5mega se splátkou 20tis.? Ani omylem, podle mě na 30 let tak 24-25tis., takže hypotéky + platby vyčíslené na 12tis. už by daly 67tis., a z 23tis. bych žít nechtěla, pokud jste doteď utráceli dvojnásobek ![]()
Najela bych už teď na utrácení max. 25tis., než to přiklepnou (jestli takové zadlužení přiklepnou), už si uděláte obrázek.
Hele, my si byt v Praze prodali sami a náklady na prodej nas nestaly ani 15tis.
12 tis. právník,700Kc inzerát na sbazar.cz a 1500Kc nas stal realitni fotograf. Žádné realitky, které si berou min. 5% z prodeje bytu. Ale do inzerátu jsme jasně napsali, že tam chceme ještě bydlet za nulový nájem, nechť se ozvou jen ti zajemci, kteří by toto akceptovali. A nestíhala jsem zvedat telefony a pozvali jsme si prvních 12 zajemcu a pak jsme i prohlidky už odmitaly. Z toho 3 zajemci měli i hotovost, takže se to dost pospisilo, meli jsme velmi brzy hotovost na účtu.
Příspěvek upraven 02.09.25 v 11:06
@zrcadlo píše: Více
Tak ono do docerpani hypoteky budou platit jen uroky, tam by mohli kolem tech 20000 byt.
@Dahlia0409 Nic, chtěla se jen pochlubit jak jsou na tom dobře ![]()